FBK Karlstad 0 - 1 Grebbestads IF
         
 
       
     
         
   
1-06. Granit Berisha
Assist: 11. Anton Henriksson
Ut: 20. Erik Andreasson
In: 14. Oskar Lindberg
Ut: 17. Emeka Uche
In: 4. Marcus Broberg


FBK Karlstad-Grebb...

FBK Karlstad-Grebb...

FBK Karlstad-Grebb...

FBK Karlstad-Grebb...
29 bilder till i galleriet
Femte raka vinsten när FBK besegrades - update

Med nyckelspelare som Jonas Henriksson och Markus Svensson frånvarande tog Grebbestad ändå en tung seger. 0-1 (0-0) och segerskytt blev Granit Berisha i den 77:e minuten.

Första halvlek
Det blev ingalunda någon lätt match för Grebbestad på andra plats i tabellen mot 11:an FBK Karlstad. Och Inledningsvis var det mycket boll för Karlstad som tilläts rulla mycket i backlinjen. - Vi lät dom rulla där, det ingick i matchplanen, sa Mikael Mattsson.

Matchens första tillstymmelse till målchans blev Grebbestads om än inte jättefarlig. Det var Christoffer Söderlund som spelade in mot Erik Andreasson i fint läge men FBK-försvaret var bra med och kunde rensa undan.

Minuten senare var det avslut på mål och det var för FBK. Detta efter en tilltrasslad situaton där bollen tillslut hamnade hos Niklas Bengtsson som sköt på volley men rakt i famnen på Jonatan Hårenberg.

Strax efter osade det hett framför Grebbestadsmålet då Niklas Bengt slog ett hårt inspel mot förre Kungshamnsspelaren Viktor Olsson som sköt men inte klarade av att pricka målet.

Men efter inledande 12-14 minuter med mycket boll för FBK så började Grebbestad komma bättre in i matchen och Emeka Uche fick ett bra läge efter 14 minuter men kom lite ur vinkel och och Mirhad Abdijanovic klarade skottet med en bra räddning. Erik Andreasson var framme mot returen men i duell med två försvarare var det försvarsspelarna som vann duellen.

Tre minuter senare var Grebbestad bara en stolpträff från ledningen. Mergim Berisha lyfte in en frispark från kanten. Erik Andreasson var närmast av Grebbestadsspelarna men bollen nåddes inte av någon och letade sig fram till stolpen och sedan kunde FBK rensa undan. Mycket nära mål!

Grebbestad var i detta skede bättre och efter 25 minuter var man nära igen. Långboll till Erik Andreasson som lsäppte bak till Christoffer Söderlund. Christoffer lyfte in mot bakre stolpe där Granit Berisha kom men läget var svårt och skottet utanför.

Avslutningen på halvleken var jämnare men efter 38 minuter fick Grebbestad ett läge igen. Man spelade upp på Anton Henriksson och sedan tog Emeka Uche över bollen och jobbade sig mot skottläge men skottet kunde blockeras av försvaret.

Andra halvlek
Det blåste en el i planens längdriktning och i den första halvleken var det Grebbestad som hade ”fördelen” av att ha medvind. Därför tvärtom i den andra med medvind för FBK. Och det märktes snabbt hur man tänkte utnyttja detta. Lite passningar i backlinjen och sedan dra långt.

Och detta fungerade väl bra på så sätt att Grebbestad inte fick igång något eget spel på den något ojämna och ”långhåriga” planen. Detta medförde korta anfall för Grebbestad och övertag för FBK som då gärna matade långt.

Bara två minuter in på halvleken fick också FBK sin första målchans då man spelade in från högerkanten mot Viktor Olsson men Tobias Carlsson var alert och var först på bollen och fick bort den.

Efter 51 minuter var det nära ledningsmål för hemmalaget. En långboll gick över Grebbestadsförsvaret och Mathias Wahl blev fri och sköt. Jonatan Hårenberg halkade när han skulle slänga sig men lyckades mirakulöst jobba sig in i bollbanan igen och rädda. - Ja där trodde jag nog inte att jag skulle klara skottet, sa Jonatan efter matchen.

Efter en hörna i 71:a minuten fick FBK två fina lägen. Hörnan slog mot Viktor Olsson som sköt direkt men Grebbestad kunde blockera skottet. FBK vann andraboll och spelade sedan fint in till Linus Johansson som fick utmärkt läge men sköt utanför.

Fina lägen för FBK men det var Grebbestad som skulle göra första och ändå målet i matchen. Första längre anfallet i andra halvlek så hittade en passning fram till Anton Henriksson som spelade till Granit Berisha som snabbt kunde vända runt och skjuta 0-1.

Bara två minuter efter Grebbestads ledningsmål fick Jonatan Hårenberg göra en ny kalasräddning. FBK spelade in från höger och Viktor Olsson mötte på volley, fick en perfekt träff men Jonatan Hårenberg svarade med en kanonräddning.

Efter denna chans så var det inga fler heta lägen i matchen och Grebbestad kunde hålla undan. Femte raka vinsten och fortsatt tvåa i tabellen. Nu på samma poäng som ledande Karlstad BK.

Efter matchen fick vi en kort pratstund med segerskytten Granit Berisha:

Tjena Granit, Ni vinner borta mot FBK Karlstad, berätta lite vad du tyckte om matchen
- Vi gör en riktigt bra första halvlek. Andra...vi går ner i tempo och slog för mycket långa bollar i stället för att hålla i bollen och rulla, och öppna ytor, det vi är bra på.

Segerskytt blev du, berätta om målet
- Anton Henriksson fick ett uppspel och släppte in på mig. Jag skottfintade och jag tror jag klackade med mig bollen och kunde sedan placera in bollen vid bortre stolpen.

Stort grattis till tre poäng och målet
- Tack så mycket

Efter match fick vi en pratstund med tränare Mikael Mattsson

Först och främst Micke, grattis till vinsten
- Tack, den satt riktigt bra. Det var en tuff match!

Ganska bra första halvlek där FBK började med mycket boll?
- Vi låg helt rätt i inledningen och det var i deras bakre led dom hade mycket boll. Sedan tog vi över och hade bra kontroll. Det gjorde att vi hade förhoppningar inför andra halvlek men den halvleken var inte alls lika bra från vår sida. Det verkade som vi inte vågade hålla i bollen i andra? Det var väl bara en gång vi höll ordentligt i bollen i den andra halvleken och då blev det mål.

Ganska snyggt mål?
- Ja riktigt fint, absolut! Spelet innan och sedan avslutet. Vi hade ju även några riktigt bra lägen i första som vi kunde förvaltat lite bättre kanske? Men annars hade vi inte mycket chanser i den andra.

Någon spelare du vill lyfta fram?
- Det var en stabil laginsats med Mergim Berisha var mycket bra idag. Han låg helt rätt i positionerna idag.

(Sedan får vi inte glömma Jonatan Hårenbergs två mycket fina räddningar i den andra halvleken)

FBK Karlstad-GIF 0-1 FBK Karlstad Glädje! Bilder FBK-Grebbestad FBK Karlstad hemma på lördag - update

Glädje! Bilder FBK-Grebbestad

Glädje! Lagledaren Peter Svensson kramar om matchvinnaren Granit Berisha.

33 bilder finns nu i galleriet. Gå via menyrad och Galleri eller länk nedan:

Se bilder från FBK Karlstad-Grebbestad från Grebbestads hemsida

FBK Karlstad-GIF 0-1 FBK Karlstad Femte raka vinsten när FBK besegrades - update

FBK Karlstad hemma på lördag - update

I våras vann Grebbestad med matchens enda mål inslaget av Granit Berisha efter 77 minuter. Detta i en match där Grebbestad kanske inte presterade på topp och FBK hade ett antal bra chanser i matchen.

Uppdaterad då jag missat att lägga in FBK´s målskyttar och det stod kvar Vårgårdas

Läs även FBK Karlstads tankar inför matchen på FBK Karlstads hemsida 

FBK Karlstad När Grebbestad och FBK möttes i våras parkerade FBK på en 11:e plats. Efter den matchen har man klättrat en bit i tabellen och ligger som nykomling på en 8:e plats.
Man har 22 poäng och ligger på en ganska säker plats för det skall nog mycket till om man rasar ihop totalt nu med bara sju matcher kvar. Man har 11 poäng tillgodo på Lidköping under nedflyttningsstrecket.

Senast spelade man 1-1 hemma mot Uddevalla i en match där dom själva tyckte att man kunde ha legat under med mer än 0-1 som det stod efter 45 minuter.

Men sedan efter pausen ändrade man uppställning och kom in i matchen och kunde sedan kvittera.

Formmässigt har man vunnit och förlorat två matcher på de fem senaste och då även spelat kryss en gång.

Grebbestad En mycket säker seger senast hemma mot Vårgårda. 3-0 efter en mycket fin första halvlek som bäddade för segern. Många bra chanser i inledningen av matchen med ingen utdelning. Men Grebbestad malde på bra och efter hand som kom målen, två snabba i slutet av halvleken.

I andra halvlek bevakade Grebbestad mest matchen och kunde även öka på till 3-0 via ett självmål. Det fjärde vi fått med oss i år.
Tillbaka är nu Granit och Mergim Berisha som förra helgen spelade Champions League-kval i futsal med Uddevalla. Återstår att se om Granit är spelför då han haft lite känning och inte deltog i futsal-matcherna.
Med bara sju matcher kvar gäller det fortsatt att fokusera till 100 % på varje match och göra jobbet.


Vi tar en liten titt på tidigare möten med FBK Karlstad
Matcher sedan dessa börjades fyllas i på hemsidan, år 2000: Grebbestad och FBK Karlstad har mötts 1 ggr. 
- Totalt matcher:  1 st, Grebbestad 1 vinster, 0 st oavgjort, FBK Karlstad 0 vinster, 1-0 i målskillnad
- Träningsmatcher:  Inga
- Tävlingsmatcher, serie, 1 st, Grebbestad 1 vinster, 0 st oavgjort, FBK Karlstad 0 vinster, 1-0 i målskillnad
- Fem senaste, senast först (endast 1 match): FBK-GIF 0-1 (2017)
- Det blir 1 mål i snitt/match mellan Grebbestad och FBK Karlstad
- Målrikaste matchen: 2017-05-20 FBK-GIF 0-1
- Antal 0-0 matcher: Ingen
- Största vinsten:  2017-05-20 FBK-GIF 0-1
- Största förlusten: Ingen
- Flest gjorda mål för Grebbestad:  2017-05-20 FBK-GIF 0-1
- Flest insläppta för Grebbestad: Inget insläppt
- Grebbestads senaste målskytt: Granit Berisha med segermålet 0-1 i 77:e minuten i våras.
- Se alla tidigare matcher som finns registrerade på Grebbestads hemsida Grebbestads IF-FBK Karlstad  genom åren

Tabelltoppen
1. Grebbestad 46p
2. Karlstad 43p
3. Trollhättan 41p
4. Gauthiod 40p
8. FBK Kalstad 22p

Fem senaste matcherna för Grebbestad, senast först
Grebbestad-Vårgårda 3-0
Uddevalla-GIF 1-3
GIF-Trollhättan 3-2
Nordvärmland-GIF 0-0
Karlstad BK-GIF 0-0

Fem senaste matcherna för FBK Karlstad
FBK-Uddevalla 1-1
Trollhättan-FBK 4-0
FBK-Nordvärmland 3-1
Vänersborgs FK-FBK 1-3
Gauthiod-FBK 5-0

Skytteligan 13 omgångar
1. Valon Gashi, Vänersborgs FK, 16 st
2. Mohammed Abdulrahman, Vårgårda, 12 st
3. Jonas Henriksson, Grebbestad, 11 st
3. Pelle Ödlund, Trollhättan, 11 st
5. Fredrik Söderqvist, Trollhättan, 10 st

 Bästa målskyttar Grebbestad
Jonas Henriksson 11st
Emeka Uche 5 st
Anton Henriksson 4 st
Christoffer Söderlund 4 st

Bästa målskyttar FBK Karlstad
Fredrik Törnqvist 4st
Mathias Wahl 3st
Erik Wennberg 2st
Kenny Hildeby 2st
Oskar Wahl 2st
Rickard Sandberg 2st
Viktor Olsson 2st


Omg 20:
Lördag Nordvärmland-Lidköping
Lördag Vänersborgs FK-Skoftebyn
Lördag Grebbestad-FBK Karlstad
Lördag Karlstad BK-Stenungsund
Lördag Vårgårda-Gauthiod
Söndag Trollhättan-Lerum
Måndag Uddevalla-Vänersborgs IF

FBK Karlstad-GIF 0-1 FBK Karlstad Grebbestads trupp mot FBK Karlstad Femte raka vinsten när FBK besegrades - update

Då är man på plats i Örebro och laddar inför morgondagens avgörande💪 Har en positiv känsla- hoppas det räcker⚽️

Div II Norra Götaland
2021-11-20 13:00

IFK KUMLA
2-2

Siljevi, Grebbestad
Div II Norra Götaland
Imorgon 13:00
YXHULTS IK (b)
Kumla IP, Kumla


 
Tennis
Stenungsund TK (b)
2021-12-01 12:00
Stenungsund