28/5 1922
 
100 år
28/5 2022
 
Vårgårda IK 1 - 3 Grebbestads IF
         
 
     
       
         
   
1-021. Jonas Henriksson
Assist: 12. Christoffer Söderlund
2-017. Emeka Uche
Assist: 11. Anton Henriksson
2-1
17. Emeka Uche
Ut: 17. Emeka Uche
In: 6. Granit Berisha
3-121. Jonas Henriksson
Assist: 12. Christoffer Söderlund
12. Christoffer Söderlund
Ut: 18. Mathias Hegeland
In: 13. Meriton Mustafa


Vårgårda-Grebbesta...

Vårgårda-Grebbesta...

Vårgårda-Grebbesta...

Vårgårda-Grebbesta...
30 bilder till i galleriet
GIF-vinst i svår bortamatch

Grebbestad vann den svåra bortamatchen mot nykomlingen Vårgårda med 1-3 (1-2). Grebbestad rivstartade i matchen och 0-1 kom tidigt. Efter den fina starten var det jämnare men Grebbestad var något bättre och vann efter mål av Jonas Henriksson (2) och Emeka Uche.

Första halvlek
Det var en match med seriens så här långt bästa försvar. Vårgårda med två insläppta på fem matcher och Grebbestad med två.

Därför var kanske Grebbestads rivstart lite överraskande. Vårgårda fick i de inledande minuterna bara rensa undan. Till inkast, hörna för Grebbestad eller långbollar uppåt.

Matchen var bara två minuter gammal när Grebbestad sånär tagit ledningen. Mathias Hegelands inspel nåde Anton Henriksson som prickade ribban via målvakten Axel Schills händer och sedan kunde Vårgårda täcka undan returen till en hörna.

Fyra minuter senare prickade Grebbestad ribban igen. Det var på en frispark en bit utifrån där Tobias Carlsson sköt i ribban och över.

Efter Grebbestads fina start kom knappast ledningsmålet efter bara åtta minuter överraskande. Emeka Uche passade in till Markus Svensson som lyfte fram till Christoffer Söderlund som sköt förbi målvakten Axel Schill. Men bollen räddades på mållinjen men inte bättre än att Jonas Henriksson kunde följa upp och sätta 0-1.

Grebbestad fortsatte med bra spel och efter elva minuter spelade Emeka Uche in och Anton Henriksson hade så när nått bollen som var aningens för långt fram.

Men efter kvarten började Vårgårda jobba in sig i matchen och deras första målchans kom efter 15 minuter då Mohammed Abdulrahman vek in från vänster och sköt låg men precis utanför den bortre stolpen.

Vårgårda hade ett par chanser till där den bästa kanske var efter 22 minuter då ett inspel från vänster tog på en Grebbestadsförsvarare och gick mot eget mål men där var Jonatan Hårenberg med mycket bra och lyckades rädda till en hörna.

Efter några bra minuter av Vårgårda kom i stället Grebbestads 0-2 mycket överraskande. Emeka Uche sköt från långt håll och olyckliga Axel Schill tappade in bollen i eget mål.

Men det gick bara två minuter så var det match igen. Vårgårda slog ett inspel från vänster och Tobias Carlsson halkade på den hala planen och Mohammed Abdulrahman hann först och kunde sätta 1-2.

Det var för övrigt Grebbestads första insläppta spelmål i årets serie, efter 479 spelminuter. Och det var 429 minuter sedan Karlstad gjorde mål på Grebbestad via en straff.

Efter 33 minuter hade Grebbestad ett bar anfall där Emeka Uche släppte fint på djupet till Christoffer Söderlund som slog en öppnande passning till Anton Henriksson som dock tog aningens för lång tid på sig och skottet kunde täckas till en hörna.

Lite senare slog Vårgårda en frispark mot bakre stolpen som nickades in fint mot mål av Mohammed Abdulrahman men bollen nådde ingen Vårgårdaspelare utan Tobias Carlsson kunde nicka undan bollen från farlig position.

Andra halvlek
Andra halvlek inleddes jämnt och runt 56 minuter så hade båda lagen farliga inspel mot mål där försvaret kunde vara först och få undan bollen.

Efter 62 minuter kom avgörandet. Grebbestad ställde om bra med boll ut mot Christoffer Söderlund som spelade fint in mot mål. Anton Henriksson nådde inte bollen och då såg Vårgårdaförsvararen ut att släppa bollen. Det skulle han inte gjort för bakom kom Jonas Henriksson och han satte säkert 1-3 till stort jubel i Grebbestadslägret.

Vårgårda försökte ta sig in i matchen men hade svårt att komma till centralt på planen. I stället var det inhoppande och pigge Isac Spanedal som efter 75 minuter slog ett lurigt skott utifrån kanten. Kanske väntade Jonatan Hårenberg på ett inlägg? Men hur som helst var att snabb som blixten nere vis sin vänsterstolpe och tippade till en hörna.

Vårgårdas sista läge att ta sig in i matchen kom efter en Grebbestadshörna. Axel Schill plockade ner bollen och drog en lång utspark. Mergim Berishas hemåtnick blev kort och Mohammed Abdulrahman kom fri men Jontan Hårenberg räddade och lade även beslag på returen.

Efter match fick vi en pratstund med tränare Matti Demegård

Grattis till ännu en seger, fjärde raka vinsten. Ni tuffar på bra nu?
- Ja, det var fjärde raka vilket känns väldigt bra. Detta är en svår bortamatch vilket vi förstått av tidigare matcher. Så jag är väldigt nöjd med segern.

En riktigt bra start på matchen första 10 minuterna där Vårgårda inte alls var med i matchen och ni fick ett tidigt ledningsmål.
- Jag tycker kanske lite mer än tio minuter. Kanske upp till 15-20 minuter som jag var väldigt nöjd med. Sedan tappade vi lite initiativ i andra delen av halvleken. Vi får lite korta anfall som när vi ställer om på dom men tappar boll och dom kan ställa om i stället. Så andra delen av första halvlek var inte lika bra.

2-1 i paus, rättvist så långt?
- Ja att vi leder absolut, efter spel och avslut så var det rättvist.

Relativt jämn andra halvlek?
- Halvleken går lite upp och ner. Vi hade en period efter 5-10 minuter i andra som inte var så bra. Men sedan hanterar vi andra delen bra även om vi blev lite långa i laget. Defensivt klaffade det inte fullt. Offensivt så skapade vi inte så mycket i den andra. Det vi gjorde bra var att värdera om vi skulle ställa om och gå eller om vi skulle hålla i bollen.

Någon spelare du vill lyfta fram?
- Nej, jag tycker det är en laginsats. Det är inte bländande men en klart godkänd insats att komma hit och få med sig tre poäng. Vi släpper in ett mål, första spelmålet på dessa sex matcher. Det får man acceptera, någon gång skulle det ju komma.

Vårgårda IK-GIF 1-3 Vårgårda IK Bilder Vårgårda-Grebbestad

Bilder Vårgårda-Grebbestad

34 bilder från Vårgårda-Grebbestad finns nu i galleriet. Gå via menyrad och Galleri eller följ länk nedan.

Se bilder från Vårgårda-Grebbestad från Grebbestads hemsida

Vårgårda IK-GIF 1-3 Vårgårda IK GIF-vinst i svår bortamatch

Vårgårda IK till Siljevi på lördag

Alla matcher är tuffa och jag förväntar mig inget annat på lördag då seriens bästa nykomling kommer på besök. En fin sjätteplats så här långt in i serien.

I våras vann Grebbestad på bortaplan med 1-3. Detta efter en rivstart i matchen av Grebbestad som tidigt satte 0-1. Efter några chanser för Vårgårda kunde Emeka Uche sätta 0-2 när reservmålvakten för Vårgårda olyckligt tappade in ett långskott.
Grebbestad som öppnat serien med tätt försvar fick se Vårgårda reducera i första halvlek till 1-2. Grebbestads första insläppta mål i öppet spel i serien och det tog 479 minuter. Eller 429 minuter sedan Karlstad BK gjort mål på en fast situation. I andra halvlek kunde Grebbestad avgöra med sitt 1-3.

Vårgårda IK Segern senast för Vårgårda mot Stenungsund tog laget förbi Uddevalla i tabellen upp på en fin sjätteplats. Formmässigt har man på de sista fem matcherna två vinster, ett kryss och två förluster. Av förlusterna svider nog den mot Trollhättan extra mycket. Man ledde med 1-3 innan Trollhättan gjorde en mäktig vändning.
På topp har man skytteligans två i Mohammed Abdulrahman som gjort 12 mål så här långt. Ett mer än vår egen Jonas Henriksson.

Grebbestad Grebbestad svarade för en riktigt fin första halvlek senast mot Uddevalla på bortaplan och ledde efter mål av Jonas Henriksson och Emeka Uche. Sedan fick vi se en straffmiss av Grebbestad innan Christoffer Söderlund (eller självmål so domaren fick det till) satte 0-3. Sedan var det öppnare spel på slutet och Jonatan Hårenberg fick hämta ut en boll ur sitt mål. Men överlag en bra match av Grebbestad.

Vi tar en liten titt på tidigare möten med IK Vårgårda
Matcher sedan dessa börjades fyllas i på hemsidan, år 2000: Grebbestad och Vårgårda IK har mötts 2 ggr. 
- Totalt matcher:  2 st, Grebbestad 2 vinster, 0 st oavgjort, Vårgårda 0 vinster, 6-2 i målskillnad
- Träningsmatcher:  1 st, Grebbestad 1 vinster, 0 st oavgjort, Vårgårda 0 vinster, 3-1 i målskillnad
- Tävlingsmatcher, serie, 1 st, Grebbestad 1 vinster, 0 st oavgjort, Vårgårda 0 vinster, 3-1 i målskillnad
- Fem senaste, senast först (endast två matcher): VIK-GIF 1-3 (2017), GIF-VIK 3-1 (2016)
- Det blir 4 mål i snitt/match mellan Grebbestad och Vårgårda
- Målrikaste matchen: 2016-07-23 GIF-VIK 3-1, 2017-05-13 VIK-GIF 1-3
- Antal 0-0 matcher: Inga
- Största vinsten:  2016-07-23 GIF-VIK 3-1, 2017-05-13 VIK-GIF 1-3
- Största förlusten: Inga
- Flest gjorda mål för Grebbestad:  2016-07-23 GIF-VIK 3-1, 2017-05-13 VIK-GIF 1-3
- Flest insläppta för Grebbestad: 2016-07-23 GIF-VIK 3-1, 2017-05-13 VIK-GIF 1-3
- Grebbestads senaste målskytt: Jonas Henriksson satte 1-3 i 62:a minuten när Grebbestad vann med 1-3 2017-05-13.
- Se alla tidigare matcher som finns registrerade på Grebbestads hemsida Grebbestads IF-Vårgårda IK  genom åren
 
Tabelltoppen
1. Grebbestad 43p
2. Karlstad 40p
3. Trollhättan 38p
6. Vårgårda 29p

Fem senaste matcherna för Grebbestad, senast först
Uddevalla-GIF 1-3
GIF-Trollhättan 3-2
Nordvärmland-GIF 0-0
Karlstad BK-GIF 0-0
GIF-Vänersborgs FK 1-0

Fem senaste matcherna för Vårgårda IK
VIK-Stenungsund 2-0
Uddevalla-VIK 1-0
VIK-Skoftebyn 2-2
VIK-Lidköping 3-1
Trollhättan-VIK 4-3

Skytteligan 13 omgångar
1. Valon Gashi, Vänersborgs FK, 14 st
2. Mohammed Abdulrahman, Vårgårda, 12 st
3. Jonas Henriksson, Grebbestad, 11 st
4. Fredrik Söderqvist, Trollhättan, 10 st
4. Pelle Ödlund, Trollhättan, 10 st

 Bästa målskyttar Grebbestad
Jonas Henriksson 8 st
Anton Henriksson 4 st
Emeka Uche 4 st

Bästa målskyttar Vårgårda IK
Mohammed Abdulrahman 12 st
Albinot Rexhepi 6 st
Karl-Anton Pettersson 4 st

Vårgårda IK-GIF 1-3

Härligt att det nu börjar bli en trupp inför 2023 och en tränare är på plats.

Kval till division II
2022-10-29 15:00

ADAS UNITED IF
3-1

Sparvallen konstgräs, Tanumshede
Inga matcher planerade.


 
Tennis
H70 GLTK (h)
Imorgon 10:00
Påvelund