28/5 1922
 
100 år
28/5 2022
 
FC Trollhättan 0 - 5 Grebbestads IF
         
 
       
     
         
   
1-021. Jonas Henriksson
Assist: 2. Felix Norén
2-011. Anton Henriksson
Assist: 15. Markus Svensson
3-011. Anton Henriksson
Assist: 2. Felix Norén
Ut: 6. Granit Berisha
In: 17. Emeka Uche
4-0
Ut: 12. Christoffer Söderlund
In: 8. Victor Edvardsson
Ut: 11. Anton Henriksson
In: 20. Erik Andreasson
5-021. Jonas Henriksson
Assist: 20. Erik Andreasson


Trollhättan-Grebbe...

Trollhättan-Grebbe...

Trollhättan-Grebbe...

Trollhättan-Grebbe...
38 bilder till i galleriet
Vilken seger! Fantastiska 5-0 borta mot Trollhättan! Grebbestad upp på tredje plats!

Bästa matchen för året gav helt otroliga 5-0 borta mot seriefavoriten Trollhättan. Detta efter en formidabel insats av Grebbestad. Målen då? Jodå, 5 st av Henrikssons!

Första halvlek
Matchen var jämn inledningsvis där båda lagen fick ganska långa bollinnehav när man fick bollen under kontroll.

Första läget i matchen kom efter sex minuter då ett inlägg hamnade hos Trollhättans Arlind Beqiri som fick på ett bra skott som smet tätt utanför.

Även nästa chans var Trollhättans och den var mycket bra. Den kom efter tolv minuter och borde renderat Trollhättan ett ledningsmål men vänsterinlägget som nådde frie Pelle Ödlund som mötte på volley men han lyckades inte hålla nere bollen som smet över.

Minuten senare fick Grebbestad sin första målchans. Detta via en frispark utifrån om sköts av Tobias Carlsson men skottet klart över.

Efter 18 minuter var Trollhättan framme i högerläge där Josef Daoud fick på ett bra skott som Jonatan Hårenberg klarade.

Men sedan började det bli mer Grebbestad som fick kontroll på Trollhättans många långbollar. Och efter 21 minuter skaffade sig Grebbestad en hörna, som blev till en dubbelhörna. Den andra hamnade hos Tobias Carlsson som kunde ta sig till skottläge men Trollhättans försvar låg bra till och kunde blockera skottet.

Efter 31 minuters spel tog Grebbestad ledningen. Christoffer Söderlund slog ett inlägg från höger som hittade Felix Norén som sköt och Jonas Henriksson störtade påpassligt fram och styrde in 0-1 i matchen.

Bara minuten senare kunde det varit kvitterat då Fredrik Söderqvist var på väg igenom men Jontan Hårenberg kom ut perfekt och bröt.

I stället var det Grebbestad som kunde öka på efter 37 minuter. Mittbacken Tobias Carlsson avancerade fram och släppte bollen till Marcus Svensson som snabbt hittade Anton Henriksson. Anton såg att målvakten var långt ute och drog snabbt iväg ett lobbskott som fick en perfekt bana till 0-2.

Och när Trollhättans Sean Conaboy tre minuter senare fick rött kort direkt gick nog luften ur Trollhättan mer ellermindre.

Andra halvlek
Trollhättans chans att ta sig tillbaka in i matchen skulle nog varit ett snabbt reduceringsmål. Läget var på väg efter 48 minuter då Grebbestad fick lite problem med en långboll och Josef Daoud var på väg igenom då Felix Norén kom in och gjorde en perfekt brytning.

Minuten senare var det Grebbestad som anföll och efter ett bra inlägg fick Christoffer Söderlund på en bra nick som Filippos Sachsanidis klarade med en fin räddning.

Efter 51 minuter kom nog ändå det avgörande målet. En Grebbestadshörna rann i pricip rakt igenom mot bakre stlpen där Felix Norén lyckades få fram bollen mot Anton Henriksson som kunde ta med sig bollen och enkelt sätta 0-3.

Efter detta kontrollerade Grebbestad matchen på ett säkert sätt och lät Trollhättan i perioder ha mycket boll för att sedan sätta in snabba stötar.

Men det handlar inte bara om att göra mål framåt. Det gäller att hålla tätt bakåt med. Efter 54 minuter lyfte Johan Lundgren in en frispark som Josef Daoud fick på en bra nickskarv på och Grebbestads burväktare Jonatan Hårenberg tvingades till en kanonräddning uppe vid sitt högra kryss.

Strax efteråt slarvade Trollhättan och Anton Henriksson kunde bryta och drog på ett skott från 30 meter som Filippos Sachsanidis klarade med möda till en hörna. Det var som sagt en hel del Grebbestad och efter 63 minuter var det nära mål igen. Jonas Henriksson fick en bra djupledsboll. Han drog sin back, tog sig i läge och sköt. I stolpen och ut.

Efter 76 minuter ställde Grebbestad om snabbt och kom 6 man mot 4 och Jonas Henriksson slog en bra boll in mot Anton Henriksson som via ett försvarsben kunde sätta 0-4. (Då domaren satt självmål kommer även detta att bokföras som självmål i statistiken)

Resten av matchen blev en transportsträcka mot slutsignalen. Trollhättan var uppgivna och Grebbestad kunde öka på till 0-5 efter 85 minuter. Erik Andreasson tog emot ett uppspel och hittade snabbt Jonas Henriksson som blev fri och placerade in 0-5.

Efter match fick vi en pratstund med tremålskytten Anton Henriksson

Grattis till en fantastisk seger mot Trollhättan, 0-5!
- Det var en tuff match på förhand så det var otroligt skönt att kunna vinna med 0-5.

Det måste ha gått enklare i denna match än vad ni någonsin hade kunnat trott?
- Jo det är klart. Trollhättan är ett bra lag som kommer att vara med i toppen. Dom började ganska okej och var jobbiga med mycket långbollar på sina duktiga forwards. Så det var skönt när vi fick 0-1 och strax därpå 0-2. Sedan fick dom utvisningen med och då kändes det rätt skönt. Man kände att dom hade huvudena nere.

Som forward vill du göra mål och i förra matchen fick du chans från straffpunkten men missade. Så det måste skönt när målen trillade in idag i stället
- Ja verkligen. Man vill ju göra mål. Går det 3-5 matcher så börjar man ju fundera så det var skönt att det lossnade med tre mål. Samtidig har vi mött tufft motstånd så det har inte blivit så mycket anfallsspel. Så man har fått mest kriga vilket jag tycker gått bra även om man vill göra mål som anfallare.

Stort grattis, än en gång Anton
- Tack tack.

Efter match fick vi en pratstund med tränare Matti Demegård

0-5 borta mot tippade topplaget Trollhättan. Ganska bra känsla just nu eller?
- Hehe, Det känns väldigt väldigt bra. Naturligtvis stor glädje att kunna prestera så bra mot ett förväntat topplag.

Beskriv matchen. Vi fick en ganska smidig resa efter en jämn inledning
- En ganska jämn halvlek där vi har lite problem första 15-20 minuterna med deras längre bollar. Men sedan fick vi kontroll även på dessa. Vi växte in i matchen och kunde etablera spel och fick både 0-1 och 0-2.

Direkt efter det fick dom även en utvisning och sedan blev det väl en ganska bekväm resa?
- Ja. Vi pratade i halvlek om att inte slappna av. Det är lätt att man gör det, man går ner i bolltempo. Men vi sa att det står 0-0 och nu börjar vi om och jag tycker dom genomförde andra halvlek väldigt ra.

Det blev nästan lite uppgivet från Trollhättan på slutet?
- Det är klart att sista tio minuterna så känner dom att dom inte har möjlighet att vända på matchen. När vi gjorde 0-4 visade do att dom hade givit upp.

Inför säsongen pratade du om vikten av att forwards gör mål och idag hade du bra utdelning där
- Ja. Anton Henriksson gjorde väl tre och Jonas Henriksson två. Det är roligt och det är viktigt. Det är viktigt för deras självförtroende, så det var enormt glädjande att se.

En dag som denna har jag väl känslan av svaret men är det någon du vill lyfta fram extra?
- Det är klart att en spelare som gör tre mål (Anton Henriksson) bra men jag tycker en dag som denna att hela laget skall ha en jättestor eloge är för hur dom genomfört matchen. Så jag vill hylla hela laget!

FC Trollhättan-GIF 0-5 42 bilder från Trollhättan-Grebbestad Grebbestads trupp mot Trollhättan Ny toppmatch då FC rollhättan kommer på besök

42 bilder från Trollhättan-Grebbestad

Nu finns det 42 bilder från Trollhättan-Grebbestad att se på i galleriet.
Gå via menyrad och galleri eller följ länk nedan:

Se bilder från Trollhättan-Grebbestad från Grebbestads hemsida

FC Trollhättan-GIF 0-5 FC Trollhättan Vilken seger! Fantastiska 5-0 borta mot Trollhättan! Grebbestad upp på tredje plats!

Ny toppmatch då FC rollhättan kommer på besök

I förrförra matchen mötte Grebbestad Karlstad BK i en seriefinal. Nu är det dags för ytterligare en då Trollhättan passerade Karlstad i tabellen då vi kryssade mot Karlstad. Och lita på att det är ett revanschsuget Trollhättan som kommer till Siljevi.

Revanschsuget Trollhättan. Ja ni som var på plats när Grebbestad gjorde sin kanske bästa match för säsongen på Edsborg och Trollhättan sin sämsta förstår vad jag menar. 5-0! Ja, det stämmer, hela 5-0 vann Grebbestad borta mot Trollhättan efter en perfekt genomförd match. Nämnas får även göras att Trollhättan fick en man utvisad redan i första halvlek vid ställningen 2-0 för Grebbestad.

Båda lagen har endast en förlust vardera. Trollhättans mot just Grebbestad.

FC Trollhättan Ett formmässigt starkt lag med 4 vinster på de senaste 5 matcherna. Kryss mot Karlstad BK och sedan 4 raka vinster vittnar o en kommande tuff match för Grebbestad.

Man var illa ute i en av vinstmatcherna. Nämligen mot Vårgårda som satte 1-3 på Edsborg i matchens 49:e minut. Då såg det tufft ut men tämligen snabbt 2-3 (54:e) gav hopp. Fredrik Söderqvist satte sedan kvitteringen 3-3 i 82:a innan Pelle Ödlund fixade segern i matchens 95:e minut! Vilken vändning, mycket starkt.

Man har två killar i toppen av skytteligan. Fredrik Söderqvist ligger 3:a med 10 mål och Pelle Ödlund delar 4:e platsen med 9 mål.

Grebbestad: Är kvar i serietopp även om ledningen krympt rejält efter 2 raka kryss. Detta gör att Trollhättan vid en vinst skulle passera och gå upp i serieledning.

Två raka kryss alltså för Grebbestad. 2 raka mållösa matcher gör att vi nu hoppas få igång målskyttet igen. 0-0 senast mot Nordvärmland var väl okej med plus för Grebbestad som hade tre riktigt bra chanser mot Nordvärmlands enda. Anton Henriksson hade ett bra avslut centimeter utanför och fick även ett fint läge räddat med en bra fotparad. Sedan hade Felix Norén nytt fint skott men fick se den räddad av Nordvärmlands målvakt som fick pris som lagets bäste spelare.

Nu har vi dessutom tre man tillbaka från avstängning (Jonas Henriksson, Markus Svensson och Mathias Hegeland) och så tror jag Granit Berisha kommit igång med träning. Nu har jag själv inte varit nere så jag vet inget om hur det verkar med honom, typ om han redan nu kan köra för fullt och då vara aktuell för match?

Vi tar en liten titt på tidigare möten med FC Trollhättan

Matcher sedan dessa börjades fylla i på hemsidan: Grebbestad och FC Trollhättan har mötts 4 ggr? Nu tyder allt på ett namnbyte på antingen Trollhättans IF eller Trollhättans FK skett av misstag på hemsidan då annars första matchen skulle varit spelad innan FCT bildades. Så här bortser vi från träningsmatchen som spelades 2001 och säger då att 3 matcher är spelade
• Totalt matcher: 3 st, Grebbestad 2 vinster, Oavgjort 0 st, Trollhättan 1 vinst, 9-3 i målskillanad
• Träningsmatcher: Inga
• Tävlingsmatcher, serie: 3 st, Grebbestad 2 vinster, Oavgjort 0 st, Trollhättan 1 vinst, 9-3 i målskillanad
• Fem senaste (endast 3 möten): FCT-GIF 0-5 (2017), GIF-FCT 4-1 (2015), FCT-GIF 2-0 (2015)
• Målrikaste match: 2015-09-05 GIF-FCT 4-1, 2017-05-01 FCT-GIF 0-5
• Antal 0-0 matcher: Ingen
• Största vinsten: 2017-05-01 FCT-GIF 0-5
• Största förlusten: 2015-05-24 FCT-GIF 2-0
• Flest gjorda mål för Grebbestad: 2017-05-01 FCT-GIF 0-5
• Flest insläppta för Grebbestad: 2015-05-24 FCT-GIF 2-0
• Grebbestads senaste målskytt mot FC Trollhättan: Jonas Henriksson som i våras spikade slutresultatet 0-5 i 85:e minuten.
Se alla tidigare matcher som finns registrerade på Grebbestads hemsida Grebbestad-FC Trollhättan genom åren

Tabelltoppen
1. Grebbestad 37p
2. Trollhättan 35p
3. Karlstad 34p

Fem senaste matcherna för Grebbestad, senast först
Nordvärmland-GIF 0-0
Karlstad BK-GIF 0-0
GIF-Vänersborgs FK 1-0
Gauthiod-GIF 0-1
GIF-Stenungsund 2-0

Fem senaste matcherna för FC Trollhättan
FCT-Uddevalla 1-0
Nordvärmland-FCT 1-2
FCT-Vårgårda 4-3
Vänersborgs FK-FCT 2-5
FCT-Karlstad BK 0-0

Skytteligan 13 omgångar
1. Valon Gashi, Vänersborgs FK, 12 st
2. Mohammed Abdulrahman, Vårgårda, 11 st
3. Fredrik Söderqvist, Trollhättan, 10 st
4. Linus Ewenborg, Skoftebyn, 9 st
5. Pelle Ödlund, Trollhättan, 9 st

 Bästa målskyttar Grebbestad
Jonas Henriksson 8 st
Emeka Uche 3 st
Granit Berisha 3 st
Christoffer Söderlund 3 st
Anton Henriksson 3 st

Bästa målskyttar FC Trollhättan
Fredrik Söderqvist 10 st
Pelle Ödlund 9 st
Emil Svensson 4 st

FC Trollhättan-GIF 0-5 Grebbestads trupp mot Trollhättan Vilken seger! Fantastiska 5-0 borta mot Trollhättan! Grebbestad upp på tredje plats!

Grebbestads trupp mot Trollhättan

Grebbestad trupp mot Trollhättan är klar och ser ut som följer:

Truppen
1. Jonatan Hårenberg
2. Felix Norén
3. Tobias Carlsson
4. Marcus Broberg
6. Granit Berisha
7. Mergim Berisha
8. Victor Edvardsson
11. Anton Henriksson
12. Christoffer Söderlund
14. Oskar Lindberg
15. Markus Svensson
16. Jimmie Larsson
17. Emeka Uche
18. Mathias Hegeland
20. Erik Andreasson
21. Jonas Henriksson
23. Tobias Luvenberg
31. Anders Tjernberg

FC Trollhättan-GIF 0-5 Ny toppmatch då FC rollhättan kommer på besök Vilken seger! Fantastiska 5-0 borta mot Trollhättan! Grebbestad upp på tredje plats!

FC Trollhättan på Siljevi i Svenska Cupen

Genom vinst i DM för Bohuslän 2018, 2-1 mot IFK Uddevalla i finalen, är GIF kvalificerat för spel i Svenska Cupen 2019/2020.
I första omgången, som lottas geografiskt, har vi äran att möta serieledarna i div. 1 Södra - FC Trollhättan.

Vi hälsar FCT välkomna till Siljevi och ser fram emot en tuff och svår utmaning.

Läs mer om förutsättningarna inför matchen på Janne Svenssons nyhet.

.

FC Trollhättan-GIF 2-0 GIF-FC Trollhättan 4-1 FC Trollhättan-GIF 0-5 GIF-FC Trollhättan 3-2 FC Trollhättan Inför svenska cupen: Grebbestad-Trollhättan Grebbestad DM-mästare efter seger mot Uddevalla Coming up soon - Svenska Cupen

Härligt att det nu börjar bli en trupp inför 2023 och en tränare är på plats.

Kval till division II
2022-10-29 15:00

ADAS UNITED IF
3-1

Sparvallen konstgräs, Tanumshede
Inga matcher planerade.


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.