Vänersborgs FK 0 - 0 Grebbestads IF
         
 
       
     
         
   
Ut: 14. Oskar Lindberg
In: 17. Emeka Uche
Ut: 20. Erik Andreasson
In: 8. Victor Edvardsson
Ut: 7. Mergim Berisha
In: 13. Meriton Mustafa


Vänersborg-Grebbes...

Vänersborg-Grebbes...

Vänersborg-Grebbes...

Vänersborg-Grebbes...
30 bilder till i galleriet
0-0 mot Vänersborg i isande kyla

När Grebbestad anlände till Vänersvallen två timmar före matchstart vräkte snön ner. Efter 90 minuters spel var resultatet 0-0 vilket nog var ganska rättvist efter några bra chanser för vardera laget.

Första halvlek
Matchinledningen var ganska mycket att känna på varandra och inledningsvis var det Vänersborg som hade lite mer boll men set över hela matchen så var det ganska jämt men säkert något mer för Vänersborg i bollinnehav.

När vi tickat upp klockan mot 15 minuter hade vi sett ett par halvchanser för båda lagen men inte så mycket mer än så.

Men efter 18 minuter var det nära mål och då för Grebbestad. Oskar Lindberg spelade fram till Markus Svensson som fick på ett jätteskott men ribba över till Vänersborgs målvakt Nino Sahinovic lycka.

Det var sparsamt med de riktigt vassa chanserna och vi fick vänta ända till minut 35 innan det luktate bra målchans. Då för Vänersborgs då Andrew Palumbo kom bra på vänsterkanten och fick in bollen till Valon Gashi som hårt uppvaktat sköt utanför i fint läge.

I slutet av halvleken när jag hittat fram till korvkön fick Markus Svensson en ny chans för Grebbestad men hans vänsterskott täcktes av en försvarare till hörna, tid 41 minuter.

Grebbestad avslutade halvleken bra och efter 44 minuter fick man nytt läge. Bollen ut till Erik Andreasson på högerkanten som fick in den bra mot mål. Christoffer Söderlund var först mot mål men nådde inte bollen som i stället hittade fram till Mergim Berisha vars skott täcktes av en försvarare och smet strax utanför.

Andra halvlek
Fem minuter in på andra halvlek slog Vänersborgs Casper Eriksson en bra crosspassning över till Andrew Palumbo som hade två Grebbestadsspelare mot sig men fick ändå iväg ett ra skott som Jonatan Hårenberg klarade med en fin fotparad.

Efter en timmes spel kom matchens kanske bästa målchans? Jimmie Larsson nådde Oskar Lindberg med en bra passning och i duell med Mathias Carlsson fick Oskar en aningens turlig med sig bollen och blev helt fri mot Nino Sahinovic. Oskar försökte skruva bollen runt Nino men skottet fick aldrig skruven och gick dessvärre långt utanför.

Grebbestad hade här en bra period i matchen och bara minuten senare hade man ett ra anfal där bollen gick fint mellan spalarna innan Oskar Lindberg avslutade utifrån men skottet blev ett lätt byte för Nino Sahinovic .

Efter 65 minuter slarvade Grebbestad i uppspelsfasen och Vänersborg ställde om snabbt med på boll på djupet mot Casper Eriksson som spelade fint in centralt där Grebbestad var kort med folk efter det tidigare slarvet. Men lyckligtvis nådde bollen ingen Vänersborgsspelare.

I slutet av matchen blev det öppnare och Vänersborg hade fler fina inspel från kanterna. Bland annat efter 82 minuter då Casper Erikssons inspel hittade Alexander Karlsson som fick ett bra läge men Grebbestad kunde täcka till en hörna.

Den följande hörnan blev halvfarlig då Andelo Vekic nådde högst men nicken var ändå klart utanför.

Efter 85 minuter nickade Vänersborgs farlige Valon Gashi i mål på en ny hörna men domaren blåste för ruff och fortsatt 0-0 i matchen.

Tre minuter senare, efter 88 minuter slog Andrew Palumbo ett bra inspel som Felix Norén med tur och skicklighet lyckades få strax över egen ribba till en hörna.

Efter match fick vi en pratstund med tränare Matti Demegård

0-0 i matchen och fortsatt obesegrade, en kommentar till matchen
- Vi är fortast obesegrade vilket är bra, det är vi nöjda med. Men vi är inte nöjda med att vi inte når hela vägen fram och kan vinna matchen. Det är en godkänd första halvlek.

- Vi pratade om vissa detaljer i vårt anfallsspel under pausen som att etablera mer passningsspel. Vi behövde variera lite mer mellan omställningsspel och etablerat passningsspel.

- Det är en ganska jämn inledning på andra halvlek innan vi kommer in i en bra period på 20-25 minuter som är riktigt bra och vi skapar några bra lägen där. Men sista 10 minuterna så tappar vi och fick det jobbigare med deras inläggsspel.

0-0 och relativt få målchanser tycker jag
- Njaaa. Jag håller nog inte riktigt med. Jag tycker att om du räknar rena avslut så är det kanske få? Men räknar du möjligheter, potentiella målchanser så tycker jag att det finns en hel del. Bra inspel som kanske försvarare när istället osv. Sådana fanns det en hel del av.

Yttre förhållandena i matchen då? Det var väldigt kallt och blåste en del i planens längdriktning
- Ja då. Kylan? Det är svårt att säga, det får du kanske kolla med spelarna? Men vinden är klart den påverkar. Våra långa spelvändningar blev svåra att få till i den här vinden. Skall du spela in en boll bakom så fastnar den i vinden...men men, det var ju lika för båda lagen.

Någon spelare du vill lyfta fram extra idag?
- Jag tycker Markus Svensson var bra. Tobias Carlssons andra halvlek var riktigt bra så det är väl dom som får nämnas i så fall.

Vänersborgs FK-GIF 0-0 Vänersborgs FK Bilder Vänersborg-Grebbestad

Bilder Vänersborg-Grebbestad

Nu finns det 34 bilder att beskåda i galleriet. Gå via menyrad och Galleri eller följ länk nedan:

Se bilder från Vänersborg-Grebbestad från Grebbestads hemsida

Vänersborgs FK-GIF 0-0 Vänersborgs FK 0-0 mot Vänersborg i isande kyla

Oddevold får fixa Karlstad så blir detta bra.

Div II Norra Götaland
2021-11-20 13:00

IFK KUMLA
2-2

Siljevi, Grebbestad
Div II Norra Götaland
Imorgon 13:00
YXHULTS IK (b)
Kumla IP, Kumla


 
Tennis
Stenungsund TK (b)
2021-12-01 12:00
Stenungsund