Torslanda IK 0 - 2 Grebbestads IF
         
 
       
     
       
     
1-011. Anton Henriksson
Assist: 7. Mergim Berisha
11. Anton Henriksson
Ut: 12. Christoffer Söderlund
In: 14. Oskar Lindberg
15. Markus Svensson
2-021. Jonas Henriksson
Assist: 14. Oskar Lindberg
7. Mergim Berisha
Ut: 11. Anton Henriksson
In: 17. Emeka Uche
Ut: 7. Mergim Berisha
In: 8. Victor Edvardsson


Torslanda-Grebbest...

Torslanda-Grebbest...

Torslanda-Grebbest...

Torslanda-Grebbest...
22 bilder till i galleriet
Seger i genrepet, 0-2 borta mot Torslanda -uppdate

En bra match i högt tempo, tuffa dueller och två mål. Båda från Grebbestad i den andra halvleken gav en fin seger mot Torslanda. Målen av Anton och Jonas Henriksson. Och där bak svarade Jonatan Hårenberg för några fina räddningar.

Första halvlek
Efter få matcher med riktigt tufft motstånd blev den en bra värdemätare då man mötte div 2 laget Torslanda IK. Ett lag Grebbestad stötte på första året i div 2. Men sedan dess har man legat i olika div 2 serier.

Torslanda var det lag som öppnade bäst. Högt tempo och press på Grebbestad som fick försvara i inledningen.

Men efter fem minuter fick Grebbestad till en bra kontring med boll ut på Mathias Hegeland som spelade in mot Granit Berisha som dock inte fick träff.

Men läget höjde Grebbestad som nu tog för sig bättre och minuten senare hade man ollen i nät. Det hela började med ett inkast till Jonas Henriksson som hittade Granit Berisha som drog på ett högt skruvat skott som träffade ribban. Returen rakt ut till Anton Henriksson som tog emot och sköt bollen i nät. Men han blev avblåst för offside och fortsatt 0-0.

Efter 15 minuter var Torslandas Anton Salihu på väg igenom men Jonatan Hårenberg kom fint ut och bröt.

Grebbestad hade 7-8 hörnor i den första halvleken och en av de farligast blev efter 16 minuter. Kort till Jonas Henriksson som lyfte in men det bröts. Grebbestad fångade upp bollen igen och lyfte in mot Felix Norén som plötsligt blev fri mot Didrik Eriksson som fick upp nävarna och kunde rädda.

Efter 18 minuter kom ytterligare en bra chans efter hörna. Grebbestad hittade in till Jonas Henriksson som tråcklade sig igenom men fri gick avslutet rakt på Didrik Eriksson.

Torslanda skapade inte så många heta lägen med hade ett farligt hårt inspel efter 19 minuter som Jonatan Hårenberg bara kunde stöta rakt ut i straffområdet där Grebbestad sedan kunde rensa undan.

Ett par minuter senare var Torslanda framme igen och nu tog sig Hampus Furuholm Lemborn förbi Felix Norén och spelade in till Anton Salihu som avslutade utanför.

Grebbestad vann mycket boll i Torslandas uppspelsfas och vid ett antal tillfällen var man nära att själva hitta fram direkt på detta med fina omställningar.

Ett bra sådant läge var med djupled på Anton Henriksson där målvakten kom ut oc rensade men bollen gick mer eller mindre rakt upp i luften men Anton Henriksson tappade blicken på bollen och målvakten Didrik Eriksson kunde reda ut det hela lite turligt.

Efer minuter fick vi se en bra insats av Torslandas Andreas Jernarp som tog sig in från vänsterkanten och avslutade fint nere vid stolpen där Jonatan Hårenberg räddade mycket fint.

Det blev det sista av värde som hände under de första mycket bra minuterna.

Andra halvlek
Sedan i den andra halvleken tuffade spelet till sig och det blev ett antal tuffa lägen, ett antal varningar och ett rött kort.

Fyra minuter in på andra halvlek kom ett utmärkt läge för Torslanda som först fick en ganska billig frispark. Man lyfte in den och i andralaget fick man en fri kille framför Jonatan Hårenberg som var fint med och räddade igen.

I stället var det Grebbestad som tog ledningen efter 57 minuter. Mergim Berisha lyfta fram bollen mot Anton Henriksson som blev fri och lugnt rullade in 0-1 i matchen.

Efter 67 minuter slog Granit Berisha en hörna som Anton Henriksson kom upp fint på men nicken precis utanför.

Efter 71 minuter slog Torslanda en mycket fin chrossboll på Andreas Jernarp som tog sig förbi Mathias Hegeland men Jontan Hårenberg svarade för en ny mycket fin räddning.

Sedan efter 77 minuter fick Markus Svensson och Torslandas Zacharias Strandell varsin varning och klockan tickade bara fram minuten och så drog Zackarias Strandell på sig sin andra varning och Grebbestad fick avsluta matchen med en man mer på planen.

Den följande frisparken för Grebbestad lyfte Markus Svensson in mot Anton Henrikson som nickade vidare mot Oskar Lindberg som touchade vidare till Jonas Henriksson som kunde trycka in 0-2 från nära håll.

Efter 0-2 blev det avslutningsvis lite öppnare spel, lite böljande fram och tillbaka. Torlande fick ett fint läge i 90:e minuten då Sheriffdeen Abiodun Sulaimoh to sig fram till skottläge. Skottet touchade Mathias Hegeland men inte ens det överlistade Jonatan Hårenberg som stod för en kanonräddning! Jonatan Hårenberg.

Efter match fick vi en pratstund med tränare Matti Demegård

Seger 0-2 i gerepet mot Torslanda efter en riktigt bra match
- Jag är nöjd med många delar. 0-2 resultatet. Spelmässigt första halvlek, en lite period på tio minuter som inte var bra men övrigt bra. Som helhet med ett par svackor gör vi en bra match.

Du önskade en tuff match mot Torslanda och det blev en ordentligt fartfylld match
- Jag upplevde det i alla fall som att det var ett bra tempo. Det var intensitet, det var smågringt, framför allt i den andra halvleken. Det är klart att det var lite känslor och så skall det vara i fotboll´ men kanske ett snäpp över vad vi skall göra på planen. Men det var inte bara vi, det var även Torslanda.

Två mål av våra forwards och du har tidigare påpekat att det är viktigt att dessa lyckas
- Viktigt, jätteviktigt att dom gör mål. Både Anton och Jonas Henriksson gjorde mål. Det stärker självförtroendet och forwards har en inneboende känsla av vikten att göra mål. Och när man gör det lägger man självförtroende i bagaget och i ryggsäcken och bär med sig detta.

Någon spelare du vill lyfta fram idag?
- Jag tycker att det är många fötter som gör enbra match idag. Jimmie Larsson vårt mittfält, alla tre med Mergim och Granit Berisha och Markus Svensson som extra spets. Dom tre gjorde en mycket bra match. Sedan gjorde Anton Henriksson en hel del bra saker med.

Torslanda IK-GIF 0-2 Torslanda IK Bilder Torslanda-Grebbestad Intervju med korsbandsskadade Olle Kristoffersson

Då är man på plats i Örebro och laddar inför morgondagens avgörande💪 Har en positiv känsla- hoppas det räcker⚽️

Div II Norra Götaland
2021-11-20 13:00

IFK KUMLA
2-2

Siljevi, Grebbestad
Div II Norra Götaland
Imorgon 13:00
YXHULTS IK (b)
Kumla IP, Kumla


 
Tennis
Stenungsund TK (b)
2021-12-01 12:00
Stenungsund