28/5 1922
 
100 år
28/5 2022
 
Östsiden IL, Norge 3 - 1 Grebbestads IF
         
   
         
 
       
     
1-011. Anton Henriksson
Ut: 11. Anton Henriksson
In: 14. Oskar Lindberg
1-1
Ut: 10. Olle Kristoffersson
In: 8. Victor Edvardsson
1-2
Ut: 18. Mathias Hegeland
In: 22. Hugo Stenelind
1-3


Östiden-Grebbestad...

Östiden-Grebbestad...

Östiden-Grebbestad...

Östiden-Grebbestad...
18 bilder till i galleriet
Östsiden för starka för Grebbestad, förlust 3-1

Efter en bra första halvlek och ledning i paus med 0-1 orkade Grebbestad inte riktigt i den andra halvleken och Östsiden kunde ta över matchen och via tre mål sista 20 minuterna så van värdarna med 3-1.

Första halvlek
Det var ett helt annat spel från Östsiden än i träningsmatchen lagen emellan 2014. Förstat ett mycket bollskickligt lag men under de första 45 min minuterna var det ändå Grebbestad som var det bättre laget.

Gen om ett piggt offensivt försvarsspel så vann Grebbestad under första 45 minuterna mycket boll på Östsidens planhalva.

Matchens första målchans kom efter bara tre minuters spel då Meriton Mustafa och Ulrik Karnström missförstod varandra och en Östsiden spelar kom emellan ochförsökte sedan lobba in bollen men Jonatan Hårenberg tog enkelt hand om bollen.

I stället var det Grebbestad som tog ledningen efter bara fyra minuters spel. Mathias Hegeland slog ett inlägg som Östsidenförsvaret nickade undan men bollen hamnade hos Anton Henriksson som kunde ta emot och klippa in 0-1 med ett härligt skott i en otagbar båge för Östsidens målvakt.

Minuten senare var Östsiden framme och provade med ett distansskott men skottet metern utanför och med full kontroll för Jonatan Hårenberg.

Men annars var det Grebbestad som var det något bättre laget men det var ändå väldigt få ordentliga målchanser.

Bästa chansen för ytterligare mål fick Grebbestad efter 40 minuter. Grebbestad slog en bra djupledskross på Erik Andreasson som fint håll undan sin försvarare och slog ett fint inspel till Anton Henriksson som gick på direktskott men Östsidens målvakt var fint med och klarade. Men kanske borde vi tryckt in 0-2 där?

Andra halvlek
Andra halvlek var väl jämn i fem tio minuter men sedan blev det allt mer Östsiden. Östsiden såg att piggare ut samtidigt som Grebbestad tröttnade på den stora planen. När man dessutom inte alls pick till passningsspelet när man kom över mittlinjen kunde Östsiden gång på gång bryta och gå till anfall.

Även o Östsiden förde spelet skapade man inga direkta chanser. Man var på väg igenom efter 62 minuter men utmärkt hemjobb genom Mathias Hegeland som kunde bryta.

Men efter 70 minuter kom ändå chansen och kvitteringen för Östsiden. Man spelade in mot forward och när Jonatan Hårenberg kom ut mot denne föll han snabbt och det såg ut som han sökte en straff. Men då Jontan inte gick i duell resta forwarden sig upp snabbt och hittade fri spelare som kunde trycka in 1-1.

Någon minut senare hade Östsiden ett fint distansskott som Jonatan Hårenberg fick tippa till en hörna.

Resultatet helt rättvist men det skulle också bli mer från Östsiden. För efter 82 minuter hittade man fri spelare på sin vänsterkant och hans inlägg var perfekt till fri spelare som kunde nicka in 2-1 för Östsiden.

Grebbestad fick väl egentligen bara en enda chans i andra halvlek och de var efter 84 minuter då Christoffer Söderlund smet mellan Östsidens backar och fick med sig bollen och löpte mot mål. Han fick bollen lite för långt ifrån sig och Östsidens målvakt kunde rusa ut och få bort bollen.

Men bollen hamnade hos Hugo Stenelind som provade med ett lobbskott utifrån man bollen smet över.

I stället var det Östsiden som avgjorde matchen i den 87:e minuten då en spelare fick på ett praktskott från 30 meter och bollen smet fint in i Jonatan Hårenbergs högra kryss till 3-1.

Grebbestad skulle få en chans att snygga till siffrorna sedan man i fjärde tilläggsminuten fått en straff. Men Östsidens målvakt klarade Markus Svenssons skott och matchen slutade då 3-1 välförtjänt till Östsiden efter lagets andra halvlek.
Efter matchen fick vi en pratstund med Mikael Mattsson

3-1 till Östsiden, första förluste för året. En kort analys
- Första halvlek var helt okey medans andra halvlek var riktigt dålig får man säga.

Bra första halvlek där vi vann mycket boll genom bra forchecking
- Ja, et stämmer men i andra halvlek tappade vi passningsspelet helt. Vi kom inte åt dom och när vi väl hade bollen tappade vi den lätt, för många enkla misstag.

Hade ett ypperligt läge till 0-2 vilket kunde förändrat matchbilden kanske?
- Ja, det hade varit guld värt. Det är ju viktigt i matcherna att sätta dom lägena så man får in tvåan. Ja, nej, dom var bättre än oss i andra halvlek så det är inget att säga om resultatet.

Ja dom vinner väl rättvist?
- Ja sett över 90 minuter så var dom bättre


Någon spelare att lyfta fram idag?
- Ulrik Karnström var bra men annars kändes det väl som vi alla kan bättre?

Östsiden IL, Norge-GIF 3-1 Östsiden IL, Norge 22 bilder från Östsiden-Grebbestad

22 bilder från Östsiden-Grebbestad

Nu finns det lite bilder från matchen mot Östsiden, gå via menyrad och Galleri eler klicka på länk nedan

Se bilder från Östsiden-Grebbestad från Grebbestads hemsida

Östsiden IL, Norge-GIF 3-1 Östsiden IL, Norge Östsiden för starka för Grebbestad, förlust 3-1

Härligt att det nu börjar bli en trupp inför 2023 och en tränare är på plats.

Kval till division II
2022-10-29 15:00

ADAS UNITED IF
3-1

Sparvallen konstgräs, Tanumshede
Inga matcher planerade.


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.