Vänersborgs FK 3 - 4 Grebbestads IF
         
 
     
     
       
       
1-021. Jonas Henriksson
Assist: 11. Anton Henriksson
2-07. Christoffer Söderlund
Assist: 11. Anton Henriksson
2-1
Ut: 19. Edon Qeriqi
In: 2. Felix Norén
2-2
3-221. Jonas Henriksson
Assist: 51. Kristoffer Björk
3-3
11. Anton Henriksson
Ut: 6. Granit Berisha
In: 9. Mattias Svensson
4-3


Vänersborg-Grebbes...

Vänersborg-Grebbes...

Vänersborg-Grebbes...

Vänersborg-Grebbes...
52 bilder till i galleriet
Sanslös dramatik när självmål avgjorde till Grebbestads fördel mot Vänersborg

Efter full kontroll första 45 minuterna och ledning med två mål för Grebbestad blev andra halvlek en pers för alla inblandade, så väl för Vänersborg som för Grebbestad. Tillslut frälstes Grebbestad av ett självmål i minut 89. Grebbestads sjunde raka seger!

Första halvlek
Matchen började ganska trevande där båda lagen såg ut att sätta säkerheten hemåt främst. Men efter ca tio minuter började Grebbestad ta över och man vann mycket bollar högt upp och skapade lite chanser. Första läget för Grebbestad kom efter tio minuter då Christoffer Söderlund passade in till Anton Henriksson som passade vidare mot Jonas Henriksson men bollen strax bakom och chansen försvann.

Efter 17 minuter var Grebbestad nära ledningen när Markus Svensson spelade in till Granit Berisha som prickade ribban med ett härligt långskott.

Efter 21 minuter fick Grebbestad en frispark i bra läge efter en hands på Vänerborgsspelare. Frisparken slogs av Tobias Carlsson och Vänersborgs målvakt Nino Sahinovic räddade bra

Strax efter hade Grebbestad en dubbelhörna där den andra blev ganska farlig. Granit Berisha spelade in andrabollen om hittade Jonas Henriksson men Nino Sahinovic klarade.

Efter 23 minuter kom Vänersborgs första läge i matchen när man väggade fint och Ismael Fonjah spelade fint in mot Enver Colic som inte riktigt nådde bollen.

Minuten senare tog i stället Grebbestad ledningen när man lyfte en boll till Anton Henriksson som kom ner mot kortlinjen och spelade in till Jonas Henriksson som satte 0-1 säkert.

Grebbestad hade ful kontroll nu på spelet men efter 41 minuter fick Vänersborg en hörna där Ismael Fonjah kom upp högst men nicken gick ändå klart utanför.

På tilläggstid i första minuten ökade Grebbestad på till 0-2. Jonas Henriksson fick en löpboll och spelade in mot Anton Henriksson som fick en liten touch vidare till Christoffer Söderlund som satte 0-2 mycket rättvist så långt in i matchen.

Andra halvlek
Men Vänersborg öpnade med ett helt annat spel i den andra halvleken där dom slog den ena djupa bollen efter den andra. Och bara tre minuter in på halvleken fick man utdelning på detta då Alexander Karlsson tog sig förbi Tobias Carlsson och lyckades sätta 1-2, game on!

Efter 54 minuter slarvade Grebbestad något och Alexander Karlsson fick en ny chans men skottet smet utanför.

Efter 57 minuter fick Vänersborg ett jätteläge när Anton Snibb slog ett fint inspel som nådde Alex von Bothmer men Grebbestads målvakt Kristoffer Björk gjorde en mycket fin räddning.

Men efter en timmes spel började ändå spelet jämna ut sig lite igen och Grebbestad skapade ett par fina chanser genom Jonas Henriksson. Den första gick över och på den andra räddade Nino Sahinovic Jonas Henrikssons friläge fint.

Men Vänersborg närmade sig en kvittering och första läget kom efter ett långt inkast där andrabollen damp ner hos Alexander Karlsson som klippte till men över.

Dramatiken satte igång

Efter 69 minuter var det kvitterat. Vänersborg spelade ut på sin högerkant där Alex von Bothmer slog ett inlägg som Valon Gashi kom upp fint på och nickade in 2-2. En kalldusch för Grebbestad efter den fina första halvleken.

Efter 76 minuter hade Vänersborg ett inkast högt upp i planen och man satsade på ett långt inkast mot mål. Kristoffer Björk kom ut fint och fångade bollen och slog en lång utspark mot Jonas Henriksson som hade två spelare emot sig. På något vänster fick Jonas Vänersborgsspelarna att kollidera och Jonas kunde löpa ensam mot Vänersborgs mål. Vänersborgsmålvakten Nino Sahinovic räddade skottet men returen gick tillbaka till Jonas som nu kunde sätta 2-3.

Nu kändes det väl som Grebbestad skulle kunna ta segern men bara fyra minuter senare var det 3-3. Nytt inlägg från höger som Andelo Vekic fick in i mål, men hjälp av en arm. Vilket han erkände för Grebbestadsspelare efter matchen. Men domarteamet såg inget och då hjälpte inte Grebbestadsprotesterna långt.

Men dramatiken var inte slut ännu även om avgörandet skulle dröja ett tag till. Men efter 84 minuter fick Anton Henriksson ett uppspel som han kunde vända upp och skjuta ett bra skott strax utanför.

Sedan, efter 89 minuters spel kom avgörandet. Och som et antiklimax var det ett självmål som skulle avgöra. Rickard Johansson sate en bra djupledsboll mot Christoffer Söderlund som kom ner mot kortlinje där han slog ett bra inspel mot mål som Vänersborgs kapten Jonas Emanuelsson olyckligt stötte in i eget mål.

Dramatiken fortsatte på tilläggstid då Vänersborg slog en frispark direkt i mål men tydligen alt för tidigt då domaren dömde bort målet och frisparken fick slås om. Frisparken var i fint läge men skottet gick högt över och sedan var matchen slut, efter fem tilläggsminuter.

Vilken pers och viken dramatik. Grebbestads sjunde raka seger och Vänersborgs sjunde raka utan seger.

Pratstund med Mathias Pettersson-Pohl efter matchen

Det måste känts ganska lugnt på bänken idag i den andra halvleken eller?
- Hehehe, ja du, hahaha.

Skämt åsido Första halvlek kändes väldigt lugnt, säkert och stabilt med 0-2 efter ett sent andra mål
- Ledningen i halvlek var med 0-2 och vi hade total kontroll kändes det som.

Det svängde sedan ganska snabbt i den andra halvleken där dom fick initiativet och en tidig reducering
- Precis. Och då fick dom kraft och energi och dom hade möblerat om lite i laget och drog idel långa bollar i den andra halvleken. Det och vinden ställde till det lite men otroligt skönt att vi ändå lyckades vinna matchen för jag tycker vi var bättre än VFK.

Dom jobbade sig in till 2-2 innan vi på nytt tog ledningen. Då kändes det nästan som vi skule ta segern men Vänersborg kom tillbaka igen
- Ja och den var diskutabel. Ja ser det själv inte från där jag står men killarna reagerade väldigt så jag tror nog det var en hands.

Dramatik i alla fall men seger till slut och sjunde raka vinsten. En fantastisk svit!
- Ja, det var skönt. Jättehärligt!

Någon spelare att lyfta fram idag?
- Jonas Henriksson och Edon Qeriqi, fram till hans skada, var bra idag.

Vänersborgs FK-GIF 3-4 Vänersborgs FK Bilder Vänersborg-Grebbestad Sista resan med gula GIF-bussen

Bilder Vänersborg-Grebbestad

Hela 53 bilder finns nu från matchen, bland annat samtliga sju mål. Gå via menyrad och Galleri eller via länk nedan:

Se bilder från Vänersborg-Grebbestad från Grebbestads hemsida

Se ytterligare 24 bilder från Vänersborgs hemsida

Vänersborgs FK-GIF 3-4 Vänersborgs FK Sanslös dramatik när självmål avgjorde till Grebbestads fördel mot Vänersborg

Då är man på plats i Örebro och laddar inför morgondagens avgörande💪 Har en positiv känsla- hoppas det räcker⚽️

Div II Norra Götaland
2021-11-20 13:00

IFK KUMLA
2-2

Siljevi, Grebbestad
Div II Norra Götaland
Imorgon 13:00
YXHULTS IK (b)
Kumla IP, Kumla


 
Tennis
Stenungsund TK (b)
2021-12-01 12:00
Stenungsund