IK Gauthiod 2 - 3 Grebbestads IF
         
 
       
   
       
       
0-1
1-111. Anton Henriksson
Assist: 5. Ulrik Karnström
2-117. Rickard Johansson
Assist: 21. Jonas Henriksson
20. Felix Kristoffersson
2-2
Ut: 7. Christoffer Söderlund
In: 9. Mattias Svensson
3-211. Anton Henriksson
Assist: 17. Rickard Johansson
Ut: 6. Granit Berisha
In: 2. Felix Norén
17. Rickard Johansson
Ut: 21. Jonas Henriksson
In: 23. David Olsson


Gauthiod-Grebbesta...

Gauthiod-Grebbesta...

Gauthiod-Grebbesta...

Gauthiod-Grebbesta...
34 bilder till i galleriet
Fjärde raka segern när Grebbestad vann borta mot Gauthiod

Efter en som väntat tuff match stod Grebbestad som segrare i bortamatchen mot Gauthiod. 2-3 (1-1) blev det efter två mål av Anton Henriksson och ett av Rickard Johansson.

Första halvlek
I flera av tidigare matcher mot Gauthiod så har dom rivstartat med ett mycket högt tempo. Nu uteblev denna anstormning men det innebar inte alls att det var ett dåligt tempo i matchen. Snarare fick vi se två lag med bra fart och många fina närkamper i det hala och svårspelade underlaget efter mycket regn. Tid två minuter

Efter sju minuter fick vi se Gauthiods första målchans efter ett långt uppspel och bolen hamnade hos Emil Olesen som sköt ett bra skott tätt utanför.

Men bara två minuter senare prickade Gauthiod rätt. Efter ett inlägg som missades av ett par spelade fick Gauthiod tag på andrabollen och spelade in till Pelle Ödlund som sköt. Och som han sköt. Han fick på en praktträff, helt otagbart i krysset för Grebbestad burväktare Marcus Gerd.

Men efter bara tolv minuter var det kvitterat. Grebbestad fick en hörna som slogs av Christoffer Söderlund. Ulrik Karnström kom upp högst och nickade fram Anton Henriksson som ur nästan ingen vinkel alls lyckades skjuta 1-1.

Efter detta hade Grebbestad en bra period i matchen och man vann mycket boll högt upp på planen men nästa chans blev ändå Gauthiods efter 15 minuter då man ställde om snabbt på Perlle Ödlund som fick ett bra läge men Marcus Gerd svarade för en mycket fin fotparad till en hörna.

Grebbestads nästa läge kom efter 27 minuter efter ett inlägg som Jonas Henriksson nickade fint mot första stolpen men Anton Larsson var med och räddade till en hörna.

Den följande hörna blev farlig då bollen damp ner fint till Rickard Johansson som sköt på volley men rakt i händerna på Anton Larsson.

I slutet av halvleken kom Gauthiod tillbaka och man fick et par fina chanser. Först ut var Alfred Wemmert med ett skott strax utanför.

Efter 37 minuter var vi beredda att notera 2-1 för Gauthiod. För efter fint kombinationsspel sog först Pelle Ödlund ut att få ett friläge men i stället dök Emil Olesen upp och han fick på en kalasträff för ett ledningsmål. Men en som ville något annat var Marcus Gerd som som svarade för en fantatastisk räddning till en hörna.

I 42:a minuten hade sedan Gauthiod en frispark i fint läge men Gauthiods Pelle Ödlund halkade vid skottet som missades.

Andra halvlek
Andra halvlek tickade bara fram 30 sekunder innan vi fick se Grebbestad i ledningen. Gauthiod hade avspark och Grebbestad bröt och kombinerade fint ut mot kanten. Där kom Jonas Henriksson och slog ett hårt fint inlägg som möttes perfekt av Rickard Johansson som nickade stenhårt in 1-2.

Efter målet blev Grebbestad passivare och sjönk tillbaka samtidigt som Gauthiod trampade gasen i botten. Men Gauthiod hade svårt att skapa något framåt då Grebbestad låg väldigt rätt i försvarsspelet.

I stället var Grebbestad nära att öka på ledningen efter 57 minuter då Gauthiod rensade på egen spelare och bollen smet inte allt för långt utanför.

Me när det såg lugnt ut för Grebbestad kom kvitteringen. Ett långt inlägg på djupet där Marcus Gerd kom ut helt fel och Emil Olesen kunde nickskarva in 2-2 i ett tomt mål.

Mitt i halvleken började Grebbestad sticka upp fint några gånger. Efter 70 minuter fick Felix Kristoffersson ett bra skottläge efter ett inlägg men bollen tog på handen på en försvarare till en hörna.

Med kvarten kvar började det bli rejält mörkt ute på planen som saknade belysning men utan klagomål från de båda lagen som fortsatte att kämpa på för att få tre poäng.

Efter 74 minuter sköt Gauthiods sena nyförvärv Albrim Demalijaj en frispark i ribbans överkant men det kändes som Marcus Gerd var bra med ändå.

Efter 80 minuter kom matchens segermål! För Grebbestad! Ett fin anfall med bra kombinationsspel där tillslut Rickard Johansson klackade fram Anton Henriksson som drog en man och kom fri och fint placerade in 2-3.

Gauthiod matade nu en massa långbollar resten av matchen i kampen om att få med sig en poäng.

Man fick även en bra chans direkt efter när Emil Olesen sköt minuten efter Grebbestads ledningsmål men Marcus Gerd var bra nere vid stolpen och räddade.

Efter en hörna i 89.e minuten kom andrabollen till Alfred Wemmert som fick på ett kanonskott från 25 meter som studsade förrädiskt innan Marcus Gerd kunde rädda bra till en hörna. Bra av Marcus med kroppen bra bakom på detta svåra skott.

Gauthiod fick till en bra chans till och det var på de följande hörnan som nickades in till Emil Olesen som fick fint läge men som mitt framför mål sköt över!

Anton Henriksson, grattis till segern och bla två fina mål, beskriv kort matchen
- Det var en tuff match. Gauthiod är ett bra lag och jobbiga att möta. Vi började så där men kom sedan in i det. Sedan fick vi 2-1 direkt i andra men blev nog väldigt rädda om trepoängaren som vi hade. Men efter deras 2-2 var vi tvungna att flytta upp igen och efter en fin kombination kunde jag få in 2-3. Det var skönt för jag har missat lite läge tidigare. Skönt att det lossnade och så fick vi en seger.

Hur fick du in 1-1? Det var väl ingen vinkel?
- Ulrik Karnström nickade ner bollen och jag sköt direkt. Visste knappt hur jag gjorde men så var bollen inne.

Segermålet 2-3 var en fin kombination?
- Ja, fick en bra skarv av Rickard Johansson och så fick jag med den fint och såg att målvakten helt lämnade bortre hörnet så det var bara att lägga in den. Jävligt skönt att åka hit och få med oss poäng så nu har vi fyra rak, gött!

Pratstund med Mathias Pettersson-Pohl efter matchen

Grattis till fjärde raka vinsten
- Tack skall du ha

Gauthiod är en tuff motståndare?
- Ja, det är ett bra lag så det är en bra prestation vi gör när vi vinner, absolut.

Första halvlek, ganska jämn där båda lagen hade bra perioder?
- Visst, Gauthiod tog ledningen tidigt men vi jobbade oss in i det och fick 1-1 efter en hörna. Sedan hade vi en bra period innan det svängde på slutet av halvleken. Men en bra halvlek av oss.

Vi fick ett tidigt ledningsmål i andra halvlek men sedan backade vi hem eller så höjde dom sig?
- Det är nog en kombination. Vi tar ledningen med ett klassmål där Jonas Henriksson slår ett kanoninlägg som Rickard Johansson nickar in fint. Vi ligger sedan bra i positionerna men kom kanske lite för lågt samtidigt som Gauthiod var tvungna att flytta upp. Dom fick 2-2 och energi.

Segermålet då? En fin kombination?
- Ja, ett jättefint mål av Anton Henriksson efter samspel med Rickard Johansson och efter det höll vi undan ganska enkelt även om Gauthiod hade någon mer chans.

Någon spelare att lyfta fram idag?
- Jag är nog lite tråkig där men kollektivet gör en riktigt bra match. Vi har bestämt oss för att göra helgjutna insatser vilket vi gjorde idag.

IK Gauthiod-GIF 2-3 IK Gauthiod Bilder Gauthiod-Grebbestad

Bilder Gauthiod-Grebbestad

Nu finns det 38 st bilder i Galleriet från Gauthiod-Grebbestad. Gå via menyrad och galleri, eller via länk nedan:

Se bilder från Gauthiod-Grebbestad från Grebbestads hemsida

IK Gauthiod-GIF 2-3 IK Gauthiod Fjärde raka segern när Grebbestad vann borta mot Gauthiod

Vilken härlig match grabbarna gjorde igår. Perfekt taktik av tränare Björk och co
Fortsätt nu med detta höga presspel och optimistiska anfallsspel så kommer vi att ta många av de 18 poäng som är kvar att spela om. Oddevold står på tur😜

Div II Norra Götaland
2021-10-16 14:00

IF KARLSTAD FOTBOLLUTVECKLING (CUBK)
6-1

Siljevi, Grebbestad
Div II Norra Götaland
2021-10-24 14:00
IK ODDEVOLD (b)
Rimnersvallen (naturgräs), Uddevalla


 
Tennis
Hönö TS (h)
2021-10-26 12:00
Uddevalla