Grebbestads IF 0 - 3 Vänersborgs FK
         
 
         
 
       
       
7. Christoffer Söderlund
Ut: 7. Christoffer Söderlund
In: 10. Olle Kristoffersson
0-1
Ut: 23. David Olsson
In: 9. Mattias Svensson
0-2
0-3
Ut: 17. Rickard Johansson
In: 22. Anders Stenström


Grebbestad-Vänersb...

Grebbestad-Vänersb...

Grebbestad-Vänersb...

Grebbestad-Vänersb...
27 bilder till i galleriet
3-målsförlust igen när Grebbestad föll mot Vänersborg

Grebbestad räckte inte till mot Vänersborg utan föll hemma med klara 0-3 (0-0). Och för tillfället känns det nog som vi är i en svacka och inte riktigt får igång spelet.

Första halvlek
Fredagen den 13:e var ingen bra matchdag för Grebbestad. Att möte ett hårt kämpande fysiskt lag som gärna smäller på passade oss inte. Och då dom jobbar hårt så var dom tajta defensivt och Grebbestad hade väl inte direkt mycket framåt.

Och då man inte lyckades göra mål på straff så var det väl inte Grebbestads dag. Vänersborg var helt enkelt bättre denna dag, bara att erkänna och ta nya tag.

Från start-11an senast saknades dessutom tre man, bla Marcus Gerd vilket gjort att Grebbestad sett sig om efter en ersättare under Marcus skadetid. Och ny Eric Ohlsson sattes snabbt på prov och redan i andra matchminuten fick han ingripa tre gånger på två höjdbollar samt att han klarade ett skott. En bra start för Eric.

Grebbestad hade därefter en ganska bra period med boll på offensiv halva men det var Vänersborg som fick nästa läge via en snabb kontring. Man slog en långboll på högerkant på Andelo Vekic som slog ett bra inspel som Mattias Hegeland var bra med på och kunde få undan.

Efter 17 minuter fick Grebbestad till en halvchans. En snabb kort hörna och inspel hade så när hittat fram till Rickard Johansson som dock var metern för långt bak för att nå bollen.

Två minuter senare fick vi nästintill samma scenario. Detta efter en snabb omställning med boll ut på höger och Christoffer Söderlund men återigen var bollen aningens för långt fram.

Efter 41 minuter fick Grebbestad ett jätteläge i matchen att ta ledningen. Detta sedan säkre mittbacken Peter Mandic gjort sitt enda misstag i matchen och det hela slutade med att han klumpigt fick riva ner Jonas Henriksson.

Jonas Henriksson tog själv hand om straffen och slog den mot vänstra stolpen där Nino Sahinovic dök ner och räddade. Annars säkre Jonas Henrikssons tredje straffmiss i år på Siljevi.

0-0 i paus efter en ganska jämn halvlek där inget av lagen skapade speciellt mycket framåt

Andra halvlek
Om det var få chanser i första halvlek och jämnt spel så blev det mer Vänersborg i den andra. Redan efter 49 minuter var man ytterst nära att ta ledningen då Valon Gashi blev frispelad i mitten men han tog aningens för lång tid på sig och Felix Norén kunde slänga sig in och täcka skottet.

Fem minuter senare var det nära igen sedan Vänersborg lyft in en frispark. Såg väl själv inte riktigt vad som sedan hände då jag tittade i kameran men det blev klungspel och avslut som Eric Ohlsson klarade.

Strax efter kom Anton Snibb på högerkanten och fick in bollen till Ismael Fonjah som kom till skott men Eric Ohlsson var bra med och klarade igen.

Så efter 69 minuter tog Vänersborg ledningen. Detta efter ett bra inlägg som Valon Gashi kom upp fint på och nickade in 0-1 och det var väl inte helt oväntat efter spel och målchanser.

Två minuter senare kunde Grebbestad fått till en kvittering. En andraboll efter en hörna damp ner fint för Ulrik Karnström som klippte till men bollen smet utanför i detta utmärkta läge.

Grebbestad försökte men fick inte till något ordnat spel framåt och i stället kom avgörandet i 80:e minuten. Grebbestadsförsvaret fick inte bort en höjdboll och tillslut damp bollen ner hos Alex von Botmer som kunde pricka in 0-2.

Två minuter senare kom även 0-3 när Andelo Vekic lyfte in bollen till Valon Gashi som nickade in sitt andra mål för dagen. Matchens lirare? Helt klart en duktig forward för Vänersborg.

Minuten efter 0-3 fick Grebbestad äntligen till en målchans och det efter inspel till Olle Kristoffersson som tog emot och sköt bra men en utmärkt räddningen av Nino Sahinovic.

Symtomatiskt för Grebbestad var när Grebbestad i 89:e minuten fick till ett bra inlägg till Olle Kristoffersson som fick ett bra volleyläge men bollen smet utanför.


Pratstund med Mathias Pettersson-Pohl, Grebbestads tränare, efter matchen

0-3 idag Mattias, kort sammanfattning är väl att det inte var något vidare idag?
- Nej, håller med, så var det.

Första halvlek ganska jämn med få chanser för båda lagen?
- Ja, men ändå lite plus för oss med avslutningen av halvleken. Så känslan var bra när vi gick ut till den andra halvleken

Andra halvlek hade vi det svårt att komma till. Deras fysik vinner över oss?
- Ja, så kan det vara?

Även om v skapade få chanser hade vi ett jätteläge på straff i första som vi missade
- Små marginaler

Vad skall vi hitta på nu, känns inte som vi är riktigt i form? Vi får inte till spelet?
- Vi får fundera lite inför kommande matcher givetvis för att hitta tillbaka till vårt spel.

Kortedala närmast i serien och dessförinnan DM kvartsfinal mot Stångenäs. Det är väl bara att fortsätta att träna på hårt
- Precis. Det finns inga genvägar och det är hårt jobb som krävs.

Någon du vill lyfta fram idag?
- Eric Ohlsson som kommer in gör en bra match och kan inte lastas för målen

GIF-Vänersborgs FK 0-3 Vänersborgs FK Bilder Grebbestad-Vänersborg

Bilder Grebbestad-Vänersborg

31 bilder finns nu i Galleriet. Gå via menyrad eller länk nedan

Se bilder från Grebbestad-Vänersborg från Grebbestads hemsida

GIF-Vänersborgs FK 0-3 Vänersborgs FK Buss till Vänerborg på lördag 3-målsförlust igen när Grebbestad föll mot Vänersborg

Arvid och alla andra - Siljevi gäller idag, välkomna !!!

Div II Norra Götaland
2021-10-02 14:00

IK GAUTHIOD
2-4

Sparvallen konstgräs, Tanumshede
Div II Norra Götaland
Om ungefär en timme
IF KARLSTAD FOTBOLLUTVECKLING (CUBK) (h)
Siljevi, Grebbestad

Till liverapporteringen


 
F04-06
Grohed/Ljungskile (h) 3 - 4
Igår 18:30
Sparvallen