Grebbestads IF 0 - 1 IFK Uddevalla
         
 
         
 
         
     
3. Tobias Carlsson
15. Markus Svensson
Ut: 9. Mattias Svensson
In: 17. Naweed Amin Ashairi
Ut: 12. Christoffer Söderlund
In: 20. Felix Kristoffersson
Ut: 7. Leonard Pllana
In: 10. Olle Kristoffersson
0-1


Grebbestad-IFK Udd...

Grebbestad-IFK Udd...

Grebbestad-IFK Udd...

Grebbestad-IFK Udd...
34 bilder till i galleriet
Uddevalla starkast i derbyt, vann med matchens enda mål

Grebbestad gick för andra matchen i rad av planen utan mål och då IFK Uddevalla gjorde mål i 85:e minuten innebar detta en förlust. En förlust som var rättvis då jag tycker Uddevalla var det bättre laget över 90 minuter.

Det var Uddevalla som rivstartade matchen och redan i första minuten hade man nickat bra men nicken från Fredrik Brändén smet över.

Grebbestad var inte als med inledningsvis och efter fyra minuter var Uddevalla nära igen då Fredrik Brändéns inlägg nådde Kristofer Larsson men även denna nick gick tätt över. Mycket nära ledningsmål för Uddevalla.

Första 12-15 minuterna gick egentligen helt till Uddevalla även om Grebbestad fick en bra chans efter 14 minuter. Efter ett inkast kunde Leonard Pllana ta sig förbi en Uddevallaspelare men gjordes ner av nästa. Men då bollen hamnade fint hos Jonas Henriksson fick spelet fortgå och Jonas läge blev bra men Andreas Samuelsson var bra med och räddade till en hörna.

Grebbestad var sedan bättre med i spelet även om Uddevalla på något vis ändå kändes som det bättre laget.

Det dröjde sedan ända till 31:e minuten innan vi fick se nästa målchans och då var det nära Uddevalla tagit ledningen. Sebastian Jaconelli, tidigare i Grebbestad, fick bollen på mitten och avancerade framåt, letade passningsväg men då han inte hittade något fanns bara en utväg kvar, skott. Och vilket skott han fick på – klockrent i stolpen! Returen bakom Jonatan Hårenberg och ut där Grebbestadsförsvaret lyckades vara först på bollen och få bort den.

Efter 42 minuter var det nära fint läge för Grebbestad då Uddevalla slarvade rejält i backlinjen där man rullade boll. Bollen serverades nästan perfekt till Jonas Henriksson men Jonas Andersson lyckades störa Jonas Henriksson så attt Jonas inte lyckades få kontroll och chansen försvann.

Halvtid

Efter pausen var det Grebbestads tur att slarva och Daniel Wilhelmsson bjöds på ett kanonläge som Jonatan Hårenberg snabbt kom ut och klarade. Returen ut till Uddevallaspelare (kan ha varit Daniel W igen) men nu hann Tobias Carlsson dit och täcka skottet.

Istället var det Grebbestad som var nära två gånger om. Först, efter 49 minuter, då Leonard Pllana kom runt på vänsterkanten och fick bollen perfekt till Jonas Henriksson som dock avslutade i stolpen.

Tre minuter senare var Jonas Henriksson nära igen. Tror dock det hela kanske var menat som ett inlägg (?) men bollen gick i en båge över Andreas Samuelsson som fick slänga sig bakåt och lyckades tippa bollen till en hörna.

Men efter detta handlade det mest om kamp och lite skönspel. Och kampspelet var Uddevalla vassare i och man vann mer närkamper än Grebbestadsspelarna.

Men chansmässigt var det ganska glest. Men efter 76 minuter var det nära och Filip Hansson som lämnade Grebbestad i april i fjol, gett Uddevalla ledningen. Detta efter att helt plötsligt serverats ett friläge men kanske sköt han tidigt? Hur som helst fick ´vi se en bra fotparad av Jonatan Hårenberg och fortsatt 0-0 i matchen.

Några minuter senare var Uddevalla nära igen då Grebbestad blev av med bollen på mitten och snabb omställning av Uddevalla där Daniel Wilhelmsson fick ett nyt fint läge men återigen en strålande räddning av Jonatan Hårenberg.

Men med fem minuter kvar av ordinarie tid kom avgörandet. Uddevalla fick först ett läge där skottet täcktes till en hörna. Hörnan lyftes in och man fick på en bra nick, tror det var Ali Al-Habobi. Nicken räddades dock på mållinjen av Grebbestadsförsvaret men Ali Al-Habobi följde upp och tryckte in bollen i mål, 0-1.

Någon minut senare hade Uddevalla även ett bra skott utifrån som Jonatan Hårenberg räddade bra.


Pratstund med Mattias Pettersson-Pohl efter matchen:

Det blev en ny 0-1 förlust och lite trögt i spelet, snabb kommentar till detta?
- J, det var det. Jättetråkigt att förlora.

Vi var inte alls på tårna i inledningen av matchen?
- Vi började som du säger och var inte med inledningsvis. Men vi spelade upp oss och vann väl halvleken på pluspoäng.

Andra halvlek, mycket kamp?
- Ja, mycket kamp. Små marginaler som avgör. IFK hade en i stolpen i första och vi i andra genom Jonas Henriksson. Sedan gjorde dom mål på en fast situation...

Vi har inte räckt riktigt till mot topplagen?
- Nej, vi har ju noll poäng mot IFK Uddevalla, Gauthiod och Trollhättan, så det är tungt.

Skövde AIK näst match. Dags att komma tillbaka?
- Absolut, det räknar jag med.

Någon du vill lyfta fram idag?
- Jonatan Hårenberg var bra idag

GIF-IFK Uddevalla 0-1 IFK Uddevalla Bilder Grebbestad-Uddevalla DM-Final mot IFK Uddevalla på tisdag IFK Uddevalla borta på lördag Truppen mot IFK Uddevalla

Bilder Grebbestad-Uddevalla

38 bilder finns nu i Galleriet. Gå via menyrad eller läng nedan:

Bilder från Grebbestad-IFK Uddevalla

GIF-IFK Uddevalla 0-1 IFK Uddevalla Uddevalla starkast i derbyt, vann med matchens enda mål

DM-Final mot IFK Uddevalla på tisdag

Årets DM-final spelas på Siljevi mellan div 2 lagen Grebbestad och IFK Uddevalla.
Notera tidig start samt att om matchen slutar lika blir det straffar direkt!

Grebbestad och Uddevalla ligger ju i samma serie och i mötet som är spelat vann IFK Uddevalla på Siljevi med matchens enda mål.

Men nu är det DM som gäller och då kan vi direkt nämna att det inte kommer att bli förlängning om matchen är lika vid full tid. GIF och IFK är överens om att gå direkt på straffar.

Vi tar en snabb titt på vad lagen presterat tidigare i DM.

Vi startar med hemmalaget Grebbestad.
Grebbestad-Hogstorp 3-0 (W-O)
Skärhamn-Grebbestad 0-4
Kvartsfinal: Herrestad-Grebbestad 0-1
Semifinal: Grebbestad-Oddevold 4-0

Bortalaget IFK Uddevalla har följande resultat:
Bullaren-IFK 0-5
IFK-Henån 10-0
IFK-Munkedal 1-0
Kvartsfinal: Svane-IFK 1-5
Semifinal: Stångenäs-IFK 1-6

Vi tar en liten titt på tidigare möten med IFK Uddevalla

Matcher sedan dessa börjades fylla i på hemsidan: Grebbestad och IFK Uddevalla har mötts 17 ggr.

Totalt matcher: 17 st, 5 vinster, 8 oavgjorda, 4 förluster, 31-30 målskillnad
Träningsmatcher: 6 st, 2 vinster, 3 oavgjorda, 1 förluster, 13-11 målskillnad
Tävlingsmatcher, serie: 11 st, 3 vinster, 5 oavgjorda, 3 förluster, 18-19 målskillnad
Fem senaste (senast först): GIF-IFK 0-1 (2015), IFK-GIF 4-1 (2014), GIF-IFK 3-3 (2013), GIF-IFK 4-2 (2012), GIF-IFK 2-6 (2009).
Målrikaste match: GIF-IFK 2-6 2009-08-15
Antal 0-0 matcher: 1
Största vinsten: GIF-IFK 3-0 2001-03-03.
Största förlusten: GIF-IFK 2-6 2009-08-15
Flest gjorda mål för Grebbestad: GIF-IFK 4-2 2012-12-08, GIF-IFK 4-2 2009-09-30
Flest insläppta för Grebbestad: GIF-IFK 2-6 2009-08-15
Se alla tidigare matcher som finns registrerade på Grebbestads hemsida Grebbestad-IFK Uddevalla genom åren

GIF-IFK Uddevalla 0-1 IFK Uddevalla Grebbestads trupp för DM-finalen Uddevalla starkast i derbyt, vann med matchens enda mål

IFK Uddevalla borta på lördag

På lördag ställs Grebbestad mot IFK Uddevalla på bortaplan. Grebbestad på fjärde plats mot IFK på tredje men jagandes seriesegern. En tuff match att vänta och IFK har vunnit hela 9 av 12 hemmamatcher så här långt.

Detta blir lagens tredje möte för året. De båda tidigare matcherna har båda varit tävlingsmatcher. Först, i våras, vann IFK Uddevalla på Siljevi med matchens enda mål och segern var rättvis. Andra matchen för året var DM-finalen som vi som håller på Grebbestad minns fint, 2-0 seger efter en mycket stabil och bra och rättvis segermatch.

IFK Uddevalla Formen är bra och man har fyra segrar på sista fem matcherna. Enda plumpen hemma mot Trollhättan där man föll med 1-3. Seger där och samma resultat i övrigt hade inneburit serieledning. Med bara två matcher kvar att spela finns fortsatt hopp om serieseger men då krävs nog full pott samtidigt som Trollhättan måste ta fyra poäng mindre. Förutom Trollhättan ligger även Karlstad före i tabellen. Uddevalla är två poäng bakom men har även där klart sämre målskillnad vilket gör att Uddevalla måste ta tre poäng mer än Karlstad för att vinna serien.

Grebbestad: Segern senast tog Grebbestad upp på en fjärde plats i tabellen. En placering som får ses som stark. Tänk på att det kom tre lag till vår serie från div 1 vilket gjorde det till en tuff serie. Av lagen från div 1 har vi två före oss, Trollhättan och Uddevalla. Karlstad på andra plats var bakom oss i fjol. Det tredje div 1-laget mötte vi i förra matchen och det var i princip en helt jämn match i 59 minuter. Då drog Skövde AIKs kapten på sig en onödig varning vilket innebar utvisning då han varnats tre minuter tidigare. Efter detta var det mycket Grebbestad som snabbt kunde avgöra med matchens enda mål.

Tabelltoppen
1. Trollhättan 53p
2. Karlstad 52p
3. Uddevalla 50
4. Grebbestad 45p


Vi tar en liten titt på tidigare möten med IFK Uddevalla

Matcher sedan dessa börjades fylla i på hemsidan: Grebbestad och IFK Uddevalla har mötts 18 ggr.

Totalt matcher: 18 st, 6 vinster, 8 oavgjorda, 4 förluster, 33-30 målskillnad
Träningsmatcher: 6 st, 2 vinster, 3 oavgjorda, 1 förluster, 13-11 målskillnad
Tävlingsmatcher, serie: 11 st, 3 vinster, 5 oavgjorda, 3 förluster, 18-19 målskillnad
Tävlingsmatcher, DM: 1 st, 1 vinst, 0 oavgjord, 0 förlust, 2-0 målskillnad
Fem senaste (senast först): GIF-IFK 2-0 (2015), GIF-IFK 0-1 (2015), IFK-GIF 4-1 (2014), GIF-IFK 3-3 (2013), GIF-IFK 4-2 (2012)
Målrikaste match: GIF-IFK 2-6 2009-08-15
Antal 0-0 matcher: 1
Största vinsten: GIF-IFK 3-0 2001-03-03.
Största förlusten: GIF-IFK 2-6 2009-08-15
Flest gjorda mål för Grebbestad: GIF-IFK 4-2 2012-12-08, GIF-IFK 4-2 2009-09-30
Flest insläppta för Grebbestad: GIF-IFK 2-6 2009-08-15
Se alla tidigare matcher som finns registrerade på Grebbestads hemsida Grebbestad-IFK Uddevalla genom åren


Fem senaste matcherna för Grebbestad:
• GIF-Skövde AIK 1-0, Vänersborg-GIF 1-0, GIF-Stenungsund 3-2, GIF-Trollhättan 4-1, Tibro-GIF 0-7
Fem senaste matcherna för IFK Uddevalla:
• Gauthiod-IFK 1-2, Tibro-IFK 1-4, IFK-Trollhättan 1-3, IFK-IFK Skövde 3-1, Karlslund-IFK 1-2

Skytteligan Div 2 Norra Götaland
Skytteligan Div 2 Norra Götaland
1. Leonard , Grebbestad 17 st
2. Sargon Abraham, Skövde AIK 16 st
2. Gazmend Bahtiri, Karlstad 16 st


Bästa målskyttar Grebbestad
1. Leonard Pllana 17 st
2. Jonas Henriksson 7 st
2. Felix Kristoffersson 7 stBästa målskyttar IFK Uddevalla
1. Daniel Wilhelmsson 12 st
2. Daniel Fredriksson 5
3. Filip Hansson 4 st
3. Ali Al-Habobi 4 st

GIF-IFK Uddevalla 0-1 GIF-IFK Uddevalla 2-0 IFK Uddevalla Truppen mot IFK Uddevalla Uddevalla starkast i derbyt, vann med matchens enda mål Grebbestad DM-mästare efter 2-0 mot IFK Uddevalla

Truppen mot IFK Uddevalla

Truppen till årets sista bortamatch är klar. Följande spelare har tränarna tagit ut:

Truppen:
1. Martin Hansson
2. Felix Norén
3. Tobias Carlsson
4. Marcus Broberg
5. Ulrik Karnström
6. Granit Berisha
7. Leonard Pllana
8. Daniel Andersson
9. Mattias Svensson
12. Christoffer Söderlund
15. Markus Svensson
16. Jimmie Larsson
20. Felix Kristoffersson
21. Jonas Henriksson
23. David Olsson
31 Jonatan Hårenberg

GIF-IFK Uddevalla 2-0 GIF-IFK Uddevalla 0-1 IFK Uddevalla IFK Uddevalla borta på lördag Grebbestad DM-mästare efter 2-0 mot IFK Uddevalla Uddevalla starkast i derbyt, vann med matchens enda mål

Slut på Skarsjövallens konstgräs, resultat 5-0 till LSK.

Träningsmatch
I förrgår 13:00

LJUNGSKILE SK
0-5

Skarsjövallen konstgräs, Ljungskile
Div II Norra Götaland
2023-04-02 14:00
YXHULTS IK (h)
Siljevi, Grebbestad


 
Tennis
H70 GLTK (b)
Imorgon 11:00
Göteborg