Grebbestad-Vänersb...

Grebbestad-Vänersb...

Grebbestad-Vänersb...

Grebbestad-Vänersb...
34 bilder till i galleriet
Välförtjänt Grebbestadsseger mot Vänersborg

Grebbestad vinst var helt rättvis men satt ändå långt inne då man inte fick in andra bollen i mål. Men tillslut, i 88:e minuten, kunde Jonas Henriksson nicka in 2-0 på en hörna. Dessförinnan satte Daniel Andersson 1-0 snyggt på frispark.

Bilden: Daniel Anderssons frispark sitter perfekt till 1-0 för Grebbestad.


Grebbestad öppnade mycket bra och fick omedelbart lite tryck på Vänersborg som smällde på ordentligt i närkamperna. Efter ett antal smällar tidigt på Grebbestadsspelare åkte Felix Norén på nästa och tvingades byta efter bara nio minuters spel.

Grebbestad hade i fjol en tuff träningsmatch där Vänersborg gjorde mycket fina första 45 minuter i matchen men av detta såg man egentligen inget av idag. Man matade endast ideliga långbollar och gångerna man rullade över sitt mittfält var ganska lätträknat. Men man jobbade stenhårt över hela planen och skall ha en stor eloge för hur man ligger i och jobbar för varandra.

Men tillbaka till matchens tredje minut då Grebbestads spelar fått syna backen efter tuff smäll som resulterade i Grebbestadsfrisprak. En frispark som slogs av Leonard Pllana i stolpens insida och bollen gick i en bana bakom målvakt, runt andra stolpen till en inspark. Nära tidigt ledningsmål.

Nästa läge för Grebbestad kom efter en hörna för Vänersborg. Jonatan Hårenberg plockade ner bollen och drog en lång utspark som Vänersborgsförsvaret missade och Leonard Pllana fick ett läge men högerskottet fick dåligt med fart och Vänersborgs målvakt Arvid Sterner kunde klara.

Direkt efter, i 23 minuten, kunde David Olsson alt för enkelt ta sig förbi 3-4 man vid mittlinjen och fick fritt ner mot kanten. Han hittade in till Christoffer Söderlund som sköt et bra placerat skott men Arvid Sterner räddade. Returen gick rakt ut till Leonard Pllana som dock inte fick ordning på sitt avslut som gick utanför.

Sedan blev det lite oordning i Grebbestadslaget efter en smäll på inhopparen Granit Berisha (även Vänersborgs Mohamed Abdu skadad) och båda fick plåstras om och kunde sedan återkomma i spelet. Men efter detta kom Vänersborg lite högre upp i planen och Kenan Mehovic hade en fin solorush där han tillslut avslutade med en tåpaj som Jonatan Hårenberg klarade.

Tidigare i halvleken fick Grebbestad en bra målchans efter en Vänersborgshörna. Detta upprepade sig efter 33 minuter då Grebbestad kunde kontra bra och Mattias Svensson släppte fint vidare till Daniel Andersson som sköt bra men Arvid Sterner klarade men återigen blev det en retur rakt ut till Mattias Svensson men Arvid Sterner klarade med en fotparad.

Vi började närma oss halvtidsvila när Grebbestad fick en frispark en liten bit utanför
-metaren. Fyra man stegade upp och ville ta den. Segrande i den duellen blev Daniel Andersson och som han tog den. Perfekt slagen i krysset utan chans för Arvid Sterner, 1-0 för Grebbestad i 41:a minuten.

Vänersborg så hår långt utan målchanser fick i 45:e minuten till ett bra anfall dör inlägget precis missade Elvis Sabovic. Andrabollen fångades upp av Vänersborg och spelades in till Kenan Mehovic som sköt över.

På tilläggstid var sedan Grebbestad ytterst nära att sätta 2-0 efter ett fint anfall där Marus Svensson hittade Mattias Svensson som fint kom fri, släppte förbi en hemåtjagande försvarare innan han avslutade – utanför! Oj vad snyggt det kunde blivit.

Halvtid

Efter 51 minuter fick Vänersborg sitt bästa läge så här långt in i matchen. Mohamed Abdu slog ett bra inlägg som möttes av Elvis Sabovic men nicken smet strax utanför.

Grebbestads andra halvlek en bit sämre än den första men utifrån att Vänersborg inte skapade speciellt mycket framåt kändes det ändå hyfsat lugnt men en enda chans kan ju snabbt ändra på detta.

Efter 59 minuter blixtrade i stället Grebbestad till och Jonas Henriksson släppte en bra boll på David Olsson so fick ett fint läge men Arvid Sterner klarade igen.

Efter detta lyfte Vänersborg upp spelet och fick lite tyck mot Grebbestads mål. Bla hade Iba Ramic ett bra inspel där Ulrik Karnström var bra placerad och fick bort bollen.

Vänersborg fortsatte att försöka komma in i matchen vilket öppnade för Grebbestadskontringar. På en fin sådan kontring (efter 70 minuter) hittade Mattias Svensson Jonas Henriksson som fick ett kanonläge men tyvärr fick han inte någon bra träff och Arvid Sterner klarade ännu en gång.

Efter 74 minuter fick plötsligt Vänersborg ett bra läge. En frispark gick över Jimmie Larsson och hamnade i fötterna på en Vänersborgsspelare (missade vem) som kunde ta ner bollen men kom med rycken emot mål och försökte då klacka in bollen men Jonatan Hårenberg och försvarare täckte bra och fick stopp på bollen.

Olle Kristoffersson kom in för Grebbestad efter 80 minuters spel och tre minuter senare var han inblandad i Grebbestad nästa försök att avgöra matchen. Jimmie Larsson hittade Olle Kristoffersson fint och Olle kunde avancera mot mål i höjd med kanten av 16-metaren. Han hade både Jonas Henriksson och Daniel Andersson fint med men gick på skott då målvakten ”tjuvade” lite för inspel men Olles skott prickade ribban.

Vänersborg lämnade luckor hemåt i sin kamp om att få till en kvittering och efter 86 minuter var rebbestad nära igen. Fint förarbete av Granit Berisha som krossade till Christoffer Söderlund vars inspel hittade Olle Kristoffersson som dock inte fick bollen på mål i det fina avslutningsläget.

Men två minuter senare kunde Grebbestad äntligen punktera matchen. En hörna från Christoffer Söderlund nådde Jonas Henriksson som fint lobbnickade in 2-0.


Hej Mattias Pettersson-Pohl. 2-0 hemma mot ett formstarkt Vänersborg, grattis!?
- Tackar

En väl genomförd match från första till sista minuten
- Ja det tycker jag. Vi skapar ett antal chanser och spelar jättebra försvarsspel över hela planen, så en mycket bra match!

Mycket stabilt defensivt, dom har inte många chanser i matchen?
- Nej det har dom inte. Det var väl bara på fasta situationer det var lite lurigt men vi var vakna där och i övrigt i det defensiva spelet så det var bra.

1-0 i paus. Ett snyggt frisparksmål?
- Precis. Det var klass på den.

Lite sämre spel i andra halvlek?
- Vi gick väl ner oss lite i mitten på andra halvlek men det är ju så att när dom trycker på kan vi vänta på kontringen, läget för att kunna punktera. Nu blev det visserligen en andra fast situation som vi gjorde mål på men det var lika skönt.

Vi hade några lägen till viktiga andramåletfet]]
- Precis och det är ju lite lurigt i många matcher om man inte får in den. 1-0 är ju en skör ledning men det var skönt när tvåan kom tillslut.

Någon du vill lyfta fram idag?
- Vi gjorde som tidigare sagt ett grymt försvarsspel över hela planen, så kollekivet.

GIF-Vänersborgs FK 2-0 Vänersborgs FK Bilder Grebbestad-Vänersborg Inför Vänersborg

Bilder Grebbestad-Vänersborg

Nu finns 38 bilder i Galleriet. Gå via menyrad eller länk nedan.

Bilder från Grebbestad-Vänersborg

GIF-Vänersborgs FK 2-0 Vänersborgs FK Välförtjänt Grebbestadsseger mot Vänersborg

Buss till Vänersborg

På Lördag bär det av mot Vänersborg för årets näst sista bortamatch. Som vanligt har vi plats för lite supporters i spelarbussen. 25 platser finns att tillgå (23 bokade)

bussen avgår från
Siljevi 12:30
Q-star Tanumshede 12:45
Håby 13:10

anmälda hittills

1 Jan Svensson
2 Viktor Edvardsson
3 David Edvardsson
4 Linnea Edvardsson
5 Anna Edvardsson
6 Henrik Edvardsson
7 Roy Edvardsson
8 Eva Edvardsson
9 Kjell Hansson
10 Elny Karlsson
11 Camilla Söderlund
12 Daniel Söderlund
13 Anders Tjernberg
14 Conny Karnström
15 Thomas Carlsson
16 Calle Mattsson
17 Cecilia Mattsson
18 kent Andersson
19 Lena Högfeldt
20 Anders Eklund
21 Simon Westlund
22 Oskar Landgren
23 Tomas Kristoffersson

GIF-Vänersborgs FK 2-0 Vänersborgs FK

Inför Vänersborg

På lördag spelar Grebbestad sin nästa match i div 2. Vänersborgs FK står som värd i mötet mot Grebbestad.

Vänersborg har som nykomling gjort det bra totat sett i serien och har med fyra omgångar kvar att spela säkrat nytt kontrakt då Karlslund på kvalplats nu är 13 poäng bakom. Men innan svackan man nu befinner sig i så var man placerad före Grebbestad i tabellen. Men fem raka förluster samt att Grebbestad har sex raka vinster gör nu att Grebbestad är 12 poäng före i tabellen. I våras vann Grebbestad välförtjänt hemma med 2-0.

Vänersborgs FK Nytt kontrakt är väl det som dom flesta nykomlingar i första hand siktar på och detta är nu säkrat. Men jag tror knappast Vänersborg är nöjda med den nuvarande formen och fem raka förluster. En förlust som säkert sved mycket var klara 5-2 borta mot seriens jumbo IFK Skövde. Skövdes enda vinst på 22 matcher.

Grebbestad: För Grebbestads del så har laget varit inne i en liknande svacka innan man nu radat upp vinster. 6 raka segrar i serien samt 2 st segrar DM gör 8 raka vinstmatcher i tävlingsmatcher. En fantastisk svit som man naturligtvis hoppas fortsätta.

Tabelltoppen
1. Trollhättan 50p
2. Karlstad 46p
3. Uddevalla 44
5. Grebbestad 42p
8. Vänersborg 30


Vi tar en liten titt på tidigare möten med Vänersborgs FK
Matcher sedan dessa börjades fylla i på hemsidan: Grebbestad och Vänersborg har mötts 2 ggr.

• Totalt matcher: 2 st, Grebbestad 2 vinster, Oavgjort 0 st, Vänersborg 0 vinster, 5-1 i målskilnad
• Träningsmatcher: 1 st, 3-1 seger 2014
• Tävlingsmatcher, serie: 1 st, 1 vinster, 0 oavgjord, 0 förluster, 2-0 i målskillnad
• Fem senaste mötena: (endast två möten): GIF-VFK 2-0 (2015), GIF-VFK 3-1 (2014)
• Målrikaste match: GIF-VFK 3-1 (2014)
• Antal 0-0 matcher: Inga
• Största vinsten: GIF-GIF-VFK 2-0 (2015), GIF-VFK 3-1 (2014)
• Största förlusten: Inga förluster
• Flest gjorda mål för Grebbestad: GIF-VFK 3-1 (2014)
• Flest insläppta för Grebbestad: GIF-VFK 3-1 (2014)

Se alla tidigare matcher som finns registrerade på Grebbestads hemsida Grebbestad-Vänersborg genom åren


Fem senaste matcherna för Grebbestad:
• GIF-Stenungsund 3-2, GIF-Trollhättan 4-1, Tibro-GIF 0-7, GIF-IFK Skövde 3-1, Karlslund-GIF 2-3
Fem senaste matcherna för Vänersborgs FK
• VFK-Karlslund 1-2

Skytteligan Div 2 Norra Götaland
1. Leonard , Grebbestad 17 st
2. Sargon Abraham, Skövde AIK 16 st
3. Josef Daud, Trolhättan, 14 st
3. Pelle Ödlund, Gauthiod 14 st

Bästa målskyttar Grebbestad
1. Leonard Pllana 17 st
2. Jonas Henriksson 7 st
3. Felix Kristoffersson 6 st


Bästa målskyttar Vänersborg
1. Peter Mandic 8 st
2. Kehinde Adeshigbin 6 st
3. Iba Ramic 4 st

GIF-Vänersborgs FK 2-0 Vänersborgs FK Truppen mot Vänersborg Välförtjänt Grebbestadsseger mot Vänersborg

Arvid och alla andra - Siljevi gäller idag, välkomna !!!

Div II Norra Götaland
2021-10-02 14:00

IK GAUTHIOD
2-4

Sparvallen konstgräs, Tanumshede
Div II Norra Götaland
Om ungefär en timme
IF KARLSTAD FOTBOLLUTVECKLING (CUBK) (h)
Siljevi, Grebbestad

Till liverapporteringen


 
F04-06
Grohed/Ljungskile (h) 3 - 4
Igår 18:30
Sparvallen