Grebbestads IF 1 - 1 Lidköpings FK
         
 
       
 
         
       
12. Christoffer Söderlund
6. Granit Berisha
0-1
Ut: 12. Christoffer Söderlund
In: 7. Leonard Pllana
Ut: 8. Daniel (Strömstad) Andersson
In: 10. Olle Kristoffersson
Ut: 23. David Olsson
In: 9. Mattias Svensson
1-121. Jonas Henriksson


Grebbestad-Lidköpi...

Grebbestad-Lidköpi...

Grebbestad-Lidköpi...

Grebbestad-Lidköpi...
24 bilder till i galleriet
Delad poäng i premiären mellan Grebbestad och Lidköping

Lidköping tog ledningen i den andra halvleken men sedan tog Grebbestad över helt. Man kvitterade genom Jonas Henriksson på straff och var sedan med ett ribbskott av Leonard Pllana nära att ta alla poängen.

Lördagsmorgonen såg mer ut som en ruggig höstdag men efter hand så blev det i stället en fin vårdag till matchstart med utmärkt väder. Siljevi såg för årstiden fin ut och Grebbestad kunde därmed erbjuda grässpel även om det var en anings ojämnt.

När domaren blåste igång matchen var det under de första 120 sekundernas spel bara ett lag på planen. Grebbestad var inte alls med i inledningen och Lidköping befann sig på Grebbestads halva mest hela tiden och stressade Grebbestad till felpassningar.

Men efter några trevande minuter kom Grebbestad bättre in i det hela. I femte minuter rensade Jonatan Hårenberg bra och bollen blev perfekt för Christoffer Söderlund som var på väg igenom när han revs ner. Eller inte för domaren valde att fria.

Grebbestad tog sedan tag i taktpinnen och man hade de första avsluten på mål genom Granit Berisha och David Olsson som blev lätta byten för Lidköpings målvakt Jeff Gal.

Men efter en fin 10 minutersperiod jämnade spelet ut sig och det hände egentligen inte så mycket framför de båda målen.

Men när kom fram till en halvtimmes spel kom även målchanser. Och då var det för Lidköping efter slarv i Grebbestad. Först var det David Olsson som slarvade och Lidköping satte bollen fint på djupet till Ibrim Demalijaj som kom fri med Jonatan Hårenberg som räddade fint med en fotparad.

Nästan direkt efter var det Markus Svensson som blev av med bollen och Lidköping kunde komma till ett inlägg där Christoffer Söderlund jobbade fint hem och fick språngskalla till en hörna.

Även Grebbestad fick till ett läge fram och det var efter ett längre anfall där bollen kom ut till Felix Norén som lyfte in direkt mot mål och på bakre stolpe kom Jonas Henriksson och sköt direkt och Jeff Gal räddade fint.

Efter 42 minuter då Lidköping snabbt vände på spelet och hårfint undvek offsiden när Ibrim Demalijaj gick på djupet. Grebbestadsförsvaret hann ifatt men Ibrim kunde ta sig in och få iväg ett skott som räddades bra av Jonatan Hårenberg.

Sista möligheten i halvleken fick Grebbestad med ett bra frisparksläge men Jonas Henrikssons skott gick klart över och direkt efter blåste domaren för paus.

Halvlek

Andra halvlek öppnades bäst av Grebbestad och Markus Svensson hittade efter 50 minuter fin ut till Christoffer Söderlund som tog sig in i skottläge men farten i vänsterskottet var så där och gick även rakt på Jeff Gal som räddade.

I stället utnyttjade Lidköping en felpassning av Tobias Carlsson och Kristijan Nikolla kunde avvancera fram och via ett perfekt sot nere vid stolproten hade vi 0-1 matchen efter 52 minuters spel.

Grebbestad var nu nere för räkning och lite senare blev Grebbestad återigen slarvigt av med bollen och Rasmus Holmqvist fick ett jätteläge som Jonatan Hårenberg räddade strålande till en hörna.

Efter 54 minuter gjorde Grebbestad sitt första byte i matchen och in kom Leonard Pllana som skulle bli en härlig injektion för Grebbestad och Lidköping hade stora problem med honom.

Men innan Leonard hann pressentera sig hade vi en ny bra chans för Lidköping genom Kristijan Nikolla som dock fick avsluta med sin högerfot denna gång och den verkade inte lika vass som hans vänster och Jonatan Hårenberg klarade skottet säkert.

Efter dessa chanser på Lidköping var det egentligen bara ett lag på planen och det var Grebbestad som tog över helt och jagade en kvittering. Men inledningsvis var det ändå tamt framåt med chanser och det dröjde ända till 71 minuten innan Grebbestad fick en målchans även om den kanske inte var jättefarlig. Jimmie Larsson hittade in till Jonas Henriksson som kunde vända runt och skjuta men Lidköpings försvar var bra med och kunde täcka till en hörna.

Fem minuter senare började Leonard Pllana komma in i det hela och en dribblingsräd ner mot vänsterkanten resulterade i en tackling där han gick omkul och Grebbestad fick en straff. Straffen sattes hur säkert som helst av fjolårets skytteliga vinnare i div 2 Jonas Henriksson.

Grebbestad fortsatte att jaga mål och Leonard Pllana fick till några bra inlägg som Lidköpingsförsvaret kunde få bort. Men efter 86 minuter tog Leonard Pllana sig sig till läge och klippte till stenhårt rakt upp i ribban och Lidköpings målvakt Jeff Gal kunde bara stå och titta efter bollen. Tyvärr hamnade inte returen riktigt rätt för Grebbestad som hade två spelare bra med.

Detta blev det sista som hände i matchen av vikt och under slutminuterna efter Leonard Pllanas ribbskott kunde Lidköping koma upp lite högre i planen så det inte osade hett kring deras mål.

Okey ”PP”, första spontana känslan så här minuterna efter matchslut, nöjd eller missnöjd?
- Lite nöjd med att vi kan hämta upp ett underläge men lite missnöjd med at vi inte kunde avgöra då vi var nära med ett ribbskott med fem minuter kvar av matchen. Men som helhet tror jag nog ändå ett kryss är rättvist.

Känslor efter första halvlek?Halvlek
- Jag tyckte vi hade bra koll på Lidköping där och vi styrde matchen som vi vill men vi saknade udd i våra anfall. Och sedan hamnade vi tidigt i underläge i andra vilket ställde till det lite.

Många av deras chanser kom, precis som under försäsongen, efter slarv och bolltapp från oss?
- Ja, jag håller med dig och deras mål kommer ju till så.

Efter kvitteringen gick ni för ett segermål och sista halvtimmen av matchen var det bara Grebbestad
- Ja, vi ändrade om lite i laget, högre utgångsläge och med två forwards och lite längre bollar. Det var bra fart och energi sista halvtimmen.

Någon spelare at lyfta fram extra idag?
- Jag säger som jag sa till Radio Prime: Kollektivet men Leonard Pllana gjorde ett piggt inhopp.

GIF-Lidköpings FK 1-1 Lidköpings FK Bilder Grebbestad-Lidköping Sista vårmatchen - Lidköping borta - Update Seriepremiär mot Lidköping

Bilder Grebbestad-Lidköping

28 bilder från Grebbestad-Lidköping finns nu klara. Gå via Galleri eller länk nedan.

Se bilder från Grebbestad-Lidköping


Läs mer om matchen Lidköpings hemsida

GIF-Lidköpings FK 1-1 Lidköpings FK Delad poäng i premiären mellan Grebbestad och Lidköping

Sista vårmatchen - Lidköping borta - Update

Så där, nu har vi truppen klar plus lite info inför matchen med lite om tidigare matcher

Jämna matcher, tuffa bataljer. Ja det är väl det som kännetecknar de tidigare mötena mellan idköping och Grebbestad 3 matcher totalt spelade och ännu ingen bortavinst. Dags för ändring på detta? Lidköping blev tidigare i våras först att ta poäng å bortaplan i 1-1-matchen.

Lidköping FK: Öppnade lite svagt men har allt eftersom klättrat uppåt i tabellen med bla seger borta mot serieledande Trollhättan i en målrik batalj. Trollhättan fick sin målvakt utvisad efter tidigt 3-0 för Trollhättan. Men sedan kunde Lidköping vända till seger. Lite tuffare efter detta med en poäng på de sista två matcherna.

Grebbestad: Efter tre raka förluster så blev det seger för Grebbestad senast mot Rynninge 3-1. Men efter en svag första halvlek och underläge 0-1 måste ”PP” sagt något bra i pausen för Grebbestad kom ut som ett helt nytt lag och vände till vinst 3-1. Vackert, fortsätt så grabbar.

Tabelltoppen
1. Trollhättan 34p
2. Uddevalla 29p
3. Karlstad 26p
6. Grebbestad 24p
8. Lidköping 23p


Vi tar en liten titt på tidigare möten med Lidköping

Matcher sedan dessa börjades fylla i på hemsidan: Grebbestad och Lidköping har mötts 3 ggr.

Totalt matcher: 3 st, 1 vinst, 1 oavgjorda, 1 förluster, 3-3 målskillnad
Träningsmatcher: Inga
Tävlingsmatcher, serie: 3 st, 1 vinst, 1 oavgjorda, 1 förluster, 3-3 målskillnad
Fem senaste (senast först): GIF-LFK 1-1 (2015), GIF-LFK 2-1 (2014), LFK-GIF 1-0 (2014)
Målrikaste match: GIF-LFK 2-1 (2014)
Antal 0-0 matcher: Ingen
Största seger: GIF-LFK 2-1 (2014)
Största förlusten: LFK-GIF 1-0 (2014)
Flest gjorda mål för Grebbestad: GIF-LFK 2-1 (2014)
Flest insläppta för Grebbestad: 1 st insläppt i samtliga tre matcher
Se alla tidigare matcher som finns registrerade på Grebbestads hemsida Grebbestad-Lidköping FK genom åren


Fem senaste matcherna för Grebbestad:
• GIF-Rynninge 3-1, Skövde AIK-GIF 5-2, GIF-Uddevalla 0-1, Gauthiod-GIF 1-0, Stenungsund-GIF 0-2
Fem senaste matcherna för Lidköping FK:
• Gauthiod-LFK 2-2, LFK-Vänersborg 2-3, Trollhättan-LFK 4-5, LFK-Tibro 3-1, IFK Skövde-LFK 0-5

Skytteligan Div 2 Norra Götaland
1. Leonard , Grebbestad 12 st
2. Robert Bagger, Trollhättan 9 st
2. Pelle Ödlund, Gauthiod 9 st


Bästa målskyttar Grebbestad
1. Leonard Pllana 12 st
2. Olle Kristoffersson 3 st
2. Jonas Henriksson 3 st


Bästa målskyttar Lidköping FK
1. Albrim Demalijaj 7 st
2. Jimmie Olausson 5 st
3. Axel Lindahl 4 st
3. Egzon Llapashtica 4 st
3. Kristian Nikolla 4 st
3. Rasmus Holmqvist 4 st


Grebbestads trupp:

1. Martin Hansson
2. Felix Norén
3. Tobias Carlsson
4. Marcus Broberg
5. Ulrik Karnström
6. Granit Berisha
7. Leonard Pllana
8. Daniel Andersson
9. Mattias Svensson
12. Christoffer Söderlund
16. Jimmie Larsson
19. Pontus Johannesson
20. Felix Kristoffersson
21. Jonas Henriksson
31. Jonatan Hårenberg

GIF-Lidköpings FK 1-1 Lidköpings FK Delad poäng i premiären mellan Grebbestad och Lidköping

Kaffe, kaka - dags för tredje raka!
Kom igen nu GIF!!!

Div II Norra Götaland
2021-09-22 19:30

IFK SKÖVDE FK
2-1

Södermalms IP, Skövde
Div II Norra Götaland
Idag 13:00
STENUNGSUNDS IF (b)
SIF Gården Bästkustställningar Arena, Stenungsund

Till liverapporteringen


 
P07/08
Grohed/Ljungskile (b)
Idag 12:00
Skarsjövallen

F04-06
Ödsmåls IK (b)
Imorgon 11:00
Ödsmåls IP