Grebbestads IF 2 - 1 Lidköpings FK
         
 
         
 
       
       
12. Christoffer Söderlund
0-1
1-120. Felix Kristoffersson
Assist: 12. Christoffer Söderlund
Ut: 10. Olle Kristoffersson
In: 23. David Olsson
Ut: 12. Christoffer Söderlund
In: 9. Mattias Svensson
6. Granit Berisha
2-121. Jonas Henriksson
Assist: 15. Markus Svensson


Grebbestad-Lidköpi...

Grebbestad-Lidköpi...

Grebbestad-Lidköpi...

Grebbestad-Lidköpi...
22 bilder till i galleriet
Sent avgörande när Grebbestad vann mot Lidköping - update

Efter en första halvlek som nästan bara handlade om lidköping lyckades Grebbestad vända matchen i den andra halvleken och vinna med 2-1 (0-1). Segerskytt i 88:e minuten Jonas Henriksson när Grebbestad fått en man utvisad.

Matchinledningen blev jämn med ett visst övertag för Grebbestad mot ett Lidköping som spelade disciplinerat i defensiven. Men efter ett par halvchanser för Grebbestad svängde spelet och det var till stora delar bara ett lag på planen under resten av första halvlek där egentligen inte mycket fungerade för Grebbestad.

Lidköping stack upp med en farlighet för första gången i matchen efter 17 minuter då Erkin Hamidovic hittade in med ett inspel till Kristijan Nikolla som touchade bollen vidare men utanför den bortre stolpen.

Två minuter senare hade Lidköping två fina skott utifrån som kom efter miss av Grebbestad i uppspelsfasen. Först var det Lukas Nordin vars skott kunde blockeras av Grebbestadsförsvaret. Andrabollen gick ut till Kristoffer Bohrén som även han fick på en bra träff men Martin Hansson i Grebbestads mål var med bra och kunde tippa till en hörna.

Chanserna duggade nu tätt för Lidköping och efter en bra rusch av Kristijan Nikolla kunde han frispela Kristoffer Bohrén som blev solo mot Martin Hansson som kom ut perfekt och räddade.

Som det kändes var det egentligen bara en tidsfråga innan Lidköping skulle ta ledningen. Och visst gjorde dom det för efter en halvtimmes spel spelade man upp på Kristoffer Bohrén, som satte segermålet i våras, och han lyckades tråckla sig i läge och sätta 0-1.

Efter målet tog Lidköping det lite lugnare och man såg ut att satsa på att hålla ledningen fram till pausen. Detta gav Grebbestad chansen att få sin klart bästa period i halvleken och Markus Svensson kunde lyfta fram bollen till Olle Kristoffersson som fick på ett kanonskott men stolpe ut.

Men nästa chans gick till Lidköping som var nära att öka på till 0-2. Man ställde om snabbt och spelade in till Lukas Nordin som fick på en kalasträff och Martin Hansson tvingades till en fin räddning och klarade sen även returen från Kristoffer Bohrén. Detta gjorde att Lidköping kunde gå till en välförtjänt halvtidsvila med 0-1-ledning.

Andra halvlek

Andra halvlek hann sedan knappt börja innan Grebbestad fick en hörna. Granit Berisha lyfte in bollen. Lidköping nickade undan bollen som hamnade hos Christoffer Söderlund som gick på skott. Skottet gick via ett Lidköpingsben och hamnade hos frie Felix Kristoffersson som kunde sätta 1-1 från nära håll, 55 sekunder in på andra halvlek.

Efter en svag första halvlek hoppades man på att målet kunde bli den tändvätska som laget behövde. Men under de 15 första minuterna av andra halvlek var det fortsatt mycket Lidköping men nu hade man ändå svårare att vaska fram heta målchanser. I stället blev det mest skott utifrån som Martin Hansson klarade enkelt eller så gick skotten över.

Men efter 16 minuter slog Lidköping en slarvig passning som gav Jonas Henriksson ett läge men skottet smet utanför.

Men efter detta svängde matchbilden. Grebbestad vann plötsligt duellerna och man började skapa chanser. Bla provade Daniel Andersson med skott utifrån. Hyfsat tryck i skottet men allt för rakt på Erik Ekblad som klarade.

Efter 71 minuter fick vi se en comeback på planen i a-lagssammanhang av Mattias Svensson. Detta efter 1,5 års frånvaro efter skada .

Grebbestad hade klart grepp om spelet nu men då Granit Berisha fick sin andra varning efter 78 minuter såg det plötsligt mörkare ut igen. Men trots en man mindre på planen var det Grebbestad som fortsatte att ha greppet om händelserna på planen.

Markus Svensson hittade så när fram till Jonas Henriksson men bollen blev aningens djup och Erik Ekblad hann först på den.

Med tre minuter kvar av ordinarie tid fick Grebbestad inte bort bollen som då hamnade hos Gustaf Norlin som fick på ett bra skott men Martin Hansson räddade säkert.

"Avgörande insats av Mussla"
I stället kom avgörandet minuten senare. Lidköping hade ut bollen till inkast och Peter ”Mussla” Karlsson fångade snabbt bollen och kastade den till Mattias Svensson som gjorde ett snabbt inkast till Markus Svensson. Markus lyfte direkt bollen vidare på djupet till Jonas Henriksson som kunde lobba in 2-1 för Grebbestad. Tung förlust för Grebbestad i våras då vi var värda poäng i Lidköping men bonuspoäng nu i returmötet istället. Som alltid grymt skönt när man för med sig ett segermål på slutet.


Peter Levin, Grattis till segern
– Tackar

Men vi hade en tuff första halvlek?
– Ja det får man säga. Lidköping var ett stort robust lag som vågade gå fram och dom vann duellerna. Både första och andra boll osv. Vi stod lite på hälarna fram till deras mål.

Smakstart med kvittering direkt i andra?
– Ja, den satt fint.

Men trots målet var det till en början fortsatt mer Lidköping i matchen?
– Dom är duktiga så det är inte konstigt, men sedan började vi vinna dueller vilket gjorde att vi kunde ställa om och gå på mål.

Mitt i pressen för att kunna avgjöra fick vi en utvisning men vi behöll ändå greppet i matchen?
– Ja, det är ju lite roligt med det här laget. Dom vill helst inte lägga sig på försvar, inte ens om vi är en man mindre utan luktar det mål som kör dom bara på.

Det gav ju resultat med då vi avgjorde sent?
– Ja. Det är det som är så gått med Jonas Henriksson. Får han en sådan här chans så sätter han den.

Ny match hemma mot Lerum på lördag, nya friska tag då?
– Ja, absolut!


PS! Fler bilder under morgondagen

GIF-Lidköpings FK 2-1 Lidköpings FK Bilder Grebbestad-Lidköping Seriepremiär i morgon, hemma mot Lidköping

Bilder Grebbestad-Lidköping

Nu finns det inne bilder under galleri. Gå via menyraden eller via länk nedan.

Se bilder från matchen Grebbestad-Lidköping

GIF-Lidköpings FK 2-1 Lidköpings FK Sent avgörande när Grebbestad vann mot Lidköping - update

Seriepremiär i morgon, hemma mot Lidköping


Samma motståndare som ifjol men då spelade Grebbestad borta. Nu har man hemmaplan då Lidköping kommer på besök. Ifjol vann man sina resp. hemmamatcher.

Båda lagen gjorde ifjol sina första säsonger i div 2 och båda lagen gjorde det bra. Lidköping låg länge med i toppen inledningsvis men tappade sedan lite men slutade på en fin sjätteplats. Grebbestad öppnade med två raka förluster ifjol men kom sedan igång fint och slutade på en mycket hedrande fjärdeplats.

Något kort att säga om matcherna ifjol tycker jag kan vara att Grebbestad var väl värda poäng i premiären som blev förlust 0-1. Lidköping gjorde även dom en bra bortamatch och borde nog haft med sig poäng hem så kanske jämnade det hela ut sig?
Läs mer om fjolårets matcher på länkar nedan.


Vi tar en liten titt på tidigare möten med Lidköpings FK

Matcher sedan dessa börjades fylla i på hemsidan: Grebbestad och Lidköpings FK har mötts 2 ggr. Första gången 2014 och då samma årtal på senaste mötet, 2014. Grebbestads siffror står alltid först.

• Totalt 2 matcher: Grebbestad 1 vinster. 0 oavgjorda. Lidköping 1 vinster. 2-2 i målskillnad
• Träningsmatcher: 0 st.
• Tävlingsmatcher, serie: 2 st. Grebbestad 1 vinster, 0 oavgjord, Lidköping 1vinst. 2-2 i målskillnad
• Fem senaste (endast 2 möten): GIF-LFK 2-1 (2014), LFK-GIF 1-0 (2014).
• Senaste möten: 2014-07-29 Grebbestad-Lidköping 2-1
• Målrikaste match: 2014-07-29 Grebbestad-Lidköping 2-1
• Antal 0-0 matcher: Inga
• Största vinsten: 2014-07-29: Grebbestad-Lidköping 2-1
• Största förlusten: 2014-04-12:1 Lidköping-Grebbestad 1-0
• Flest gjorda mål: 2014-07-29: 2 st
• Flest insläppta: 2014-07-29: 1 st, 2014-04-12 :1 st
• Se samtliga tidigare matcher i Grebbestads databas sedan hemsidans start: Lidköpings FK


Grebbestads trupp
1. Martin Hansson
2. Felix Norén
3. Tobias Carlsson
4. Marcus Broberg
6. Granit Berisha
7. Leonard Pllana
8. Daniel Andersson
9. Mattias Svensson
10. Olle Kristoffersson
12. Christoffer Söderlund
15. Markus Svensson
16. Jimmie Larsson
17. Naweed Ashari
18. Tobias Berntsson
21. Jonas Henriksson
22.Anders Stenström
23. David Olsson
31. Jonatan Hårenberg

Vi noterar att Pontus Johannesson och Ulrik Karnström inte finns med i truppen.
Vad det gäller Pontus så har han tidigare i veckan haft hög feber men tränade i torsdags men man känner ändå att han behöver något mer pass i kroppen för att hämta sig efter febertoppen. Vad det gäller Ulrik har han haft känning av skada men han har tränat i veckan men är då inte fullt återställd.

GIF-Lidköpings FK 2-1 Lidköpings FK-GIF 1-0 Lidköpings FK Lidköpings FK Tung premiärförlust för Grebbestad. Lidköping vann med 1-0. Sent avgörande när Grebbestad vann mot Lidköping - update Hur är läget i Grebbestad inför helgens premiär?

Arvid och alla andra - Siljevi gäller idag, välkomna !!!

Div II Norra Götaland
30 minuter sedan

IF KARLSTAD FOTBOLLUTVECKLING (CUBK)
-

Siljevi, Grebbestad
Div II Norra Götaland
2021-10-24 14:00
IK ODDEVOLD (b)
Rimnersvallen (naturgräs), Uddevalla


 
F04-06
Grohed/Ljungskile (h) 3 - 4
Igår 18:30
Sparvallen