IK Gauthiod 2 - 3 Grebbestads IF
         
 
         
 
       
       
1-021. Jonas Henriksson
Assist: 10. Olle Kristoffersson
2-021. Jonas Henriksson
Assist: 10. Olle Kristoffersson
21. Jonas Henriksson
3-010. Olle Kristoffersson
Assist: 12. Christoffer Söderlund
Ut: 8. Daniel (Strömstad) Andersson
In: 3. Tobias Carlsson
Ut: 12. Christoffer Söderlund
In: 23. David Olsson
3-1
3-2
Ut: 6. Granit Berisha
In: 17. Naweed Amin Ashairi


Gauthiod-Grebbesta...

Gauthiod-Grebbesta...

Gauthiod-Grebbesta...

Gauthiod-Grebbesta...
22 bilder till i galleriet
Grebbestad tvåa efter seger borta mot Gauthiod

Grebbestad vann med 2-3 (0-2) och länge såg det ut att bli en promenadseger. Men med två snabba mål och åtta minuter kvar av ordinarie tid så blev avslutningen rafflande och Gauthiod var inte långt borta från en sensationell kvittering.

Men även om Grebbestads seger i slutändan känns rättvis så var det Gauthiod som inledde klart bäst och i den inledande minuterna var Grebbestad riktigt illa ute.

Det började redan efter 30 sekunder när Markus Svensson tappade boll och Gauthiod vände snabbt. Efter ett inlägg och tillbakaspel hamnade bollen hos Emil Svensson som dock inte fick fart på nicken och Martin Hansson hade inga problem att rädda.

Minuten senare var det nära igen då David Svensson fick en bra crossboll och blev fri mot Martin Hansson som räddade.

I sekvensen efter fick Gauthiod en hörna som Grebbestad nickade ut till David Svensson som sköt. Skottet blev inte jättebra men framför Grebbestads mål stod en spelare som kunde skarva bollen strax över mål. Men var han offside? Kan ha varit det men då bollen gick över blev det inspark för Grebbestad men helt klart et kanonläge.

Gauthiod var klart bäst under första kvarten och efter 14 minuter hade Valon Gashi ett bra skott som Martin Hansson klarade.

Vid Grebbestads första riktiga framstöt efter 16 minuter så fick man en frispark. Jonas Henriksson fick på ett bra skott men rakt på Gauthiods målvakt Mattias Hofling som boxade osäkert ut bollen.

Strax efter sköt Patrik Adamczyk men Mattias Hofling klarade igen med en utboxning.

Efter 20 minuter tog Grebbestad ledningen när Olle Kristoffersson vann fram bollen till Jonas Henriksson som säkert placerade in bollen till 0-1.

Efter Grebbestads mål tappade Gauthiod rejält i spelet och deras anfallsspel existerade egentligen inte. Efter 28 minuter ökade Grebbestad på. Olle Kristofferssons skott täcktes av försvarare men hamnade hos Jonas Henriksson som fick samma läge som när Grebbestad tog ledningen. Jonas var precis lika säker som vid 0-1 och Grebbestad hade skaffat sig en fin 0-2-ledning.

Grebbestad hade bra koll på spelet och efter 41 minuter hade Daniel Andersson ett bra skruvat skott strax utanför krysset.

På tilläggstid var Grebbestad mycket nära att få en straff när Jonas Henriksson revs när men domen valde att fria. - Till och med deras tränare sa att vi blev berövade en solklar straff, sa Mikael Mattsson.

Åtta minuter in på andra halvlek såg Grebbestad ut att punktera matchen. Christoffer Söderlunds inlägg nådde Olle Kristoffersson å bakre stolpe och Olle sköt en behärskad volley mot bortre stolpen. Bollen tog på en försvarare och satt i stället fint vid första stolpen och Grebbestad hade en klar ledning med 0-3.

Grebbestad hade nu 100 procent kontroll och det kändes som det kunde bli mer framåt även om vi inte skapade lika mycket i andra halvlek.

Efter 75 minuter kom Gauthiods första läge sedan inledningen när Alfred Wemmert sköt ett skott vid stolpen som Martin Hanson räddade fint till en hörna. TV-räddning menande andralagets ledare Thomas Carlsson. - Den hade gått utanför.

Men vad som sedan hände är svårt att förklara och inledningsvis hade Gauthiod flytt på ett långt inlägg. Granit Berisha halkade och bollen hamnade hos en spelare som fick in bollen till till David Svensson som fick ett bra läge. Martin Hansson klarade skottet men kunde inte hålla bollen och Emil Olesen kunde slå in returen från nära håll.

Minuten senare fick Gauthiod en frispark från långt håll och bollen tajmades bäst av Henrik Andersson som nickade in 2-3 och var det match igen.

Och i slutminuterna var Martin Hansson illa ute ett par gånger. Först när han inte kom ut först på bollen men lyckligtvis fick inte heller Gauthiod ordning på bollen. Och sedan tappade Martin Hansson ett inlägg hårt attackerad och kalabalik uppstod innan Grebbestad fick bort bollen.

Men efter detta var det lugnare sista minuterna då Gauthiod blev allt desperatare och drog på sig frisparkar.

Efter matchen fick vi en kort pratstund med Gauthiods Strömstadsbördige tränare Jörgen Eriksson som tyckte så här om matchen: Grebbestad van rättvist. Vi började visserligen bäst men får inte in bollen. När Jonas Henriksson sätter 0-1 går vi ner oss. Sen blir det lite märkligt i andra när vi helt plötsligt är inne i matchen igen. Men Grebbestad var bättre än oss spelmässigt och vinner rättvist.

Peter Levin, tränare i Grebbestad, ett stort grattis till segern!
- Tack.

Gauthiod startade matchen starkt?
- Ja, det var hjärtat i halsgropen ett par gånger där. Vi startade matchen lite trögt precis som senast mot Ytterby.

Men sedan, efter en kvart kom ni in i matchen och hade kontroll fram till deras mål?
- Från 15:e minuten till 80:e minuten har vi bra kontroll, till dom fick in 1-3.

Vad hände egentligen sedan då på slutet? Svårt att förklara?
- Det är tillfälligheter egentligen. Det började med en crossboll som Granit Berisha skall fånga in när han halkar. Då kan deras kille driva in och dom kommer till skott och kan slå in returen. Och med matchen mot Ytterby i minne blev det nervöst på slutet. Och deras tvåa kom ju omedelbart.

Men tre poäng blev det och en andraplats efter knappt en tredjedel av serien? - Ja, det känns kanon, avslutar Peter Levin.

IK Gauthiod-GIF 2-3 IK Gauthiod Bilder från Gauthiod-Grebbestad nu klara Nästa match: Grebbestad-Gauthiod - update

Bilder från Gauthiod-Grebbestad nu klara

Gå till galleriet eller följ länk nedan.

Bilder från Gauthiod-Grebbestad

IK Gauthiod-GIF 2-3 IK Gauthiod Grebbestad tvåa efter seger borta mot Gauthiod

Nästa match: Grebbestad-Gauthiod - update

Närmast väntar tabelltvåan Gauthiod hemma på Siljevi för Grebbestad. För bara tre omgångar sedan var det Grebbestad som låg tvåa men nu är man hela åtta poäng bakom Gauthiod.

I en dramatisk match i våras vann Grebbestad borta med 3-2. Detta efter en klar 3-0-ledning och hur stabilt som helst. Gauthiod var visserligen bäst i inledningen av matchen men efter Grebbestads ledningsmål dominerade man stort. Men från ingen ting kom 1-3 och 2-3 i 81:a och 82:a minuten och sedan var det nära kvittering med.

För Grebbestads del är man inne i något som liknar en formsvacka resultatmässigt. Tre raka förluster har vi nu noterat. Senast detta hände var 2:a september 2011. Då kom den tredje förlusten då vi föll mot Vallen med 0-1. Dessförinnan hade Grebbestad förluster mot Stenungsund 3-4 och Strömstad 0-1.

Men kanske viktigast av allt, nu när det har gått tungt: Man får inte glömma att det bara är två år sedan Grebbestad spelade i div 4. Två fantastiska säsonger, serieseger div 4 2012 (tre förluster) och serieseger div 3 (tre förluster). Dessa fantastiska säsonger plus en otroligt fin start på div 2 där vi länge var med som tvåa eller strax bakom, gör att folk lätt glömmer att vi är nykomlingar i årets div 2.

Så till våra senaste resultat, Våra siffror först: Ytterby borta 1-5, Ölme hemma 2-3 och Stenungsund borta 0-1. Tre raka förluster gör givetvis att vi kommer närmare en vinst igen. Kan vi ta den mot tabelltvåan Gauthiod?

Gauthiod har senaste tiden gjort fina resultat. De senaste matchernas resultat Gauthiods siffror först: Lärje/Angered hemma 1-0, Lerum borta 2-1, Carlstad hemma 3-1 (suveräna Carlstads enda förlust). Så det blir något att bita i för vårat Grebbestad.

Truppen
1. Martin Hansson
2. Felix Norén
3. Tobias Carlsson
6. Granit Berisha
8. Daniel Andersson
9. Mattias Svensson
10. Olle Kristoffersson
12. Christoffer Söderlund
13. Patrik Adamczyk
15. Markus Svensson
18. Tobias Berntsson
21. Jonas Henriksson
22. Henrik Palmersjö
23. David Olsson
31. Jonathan Hårenberg

IK Gauthiod-GIF 2-3 IK Gauthiod Grebbestad tvåa efter seger borta mot Gauthiod

Buss till Grästorp Månd 8/6

Som vanligt tar vi med lite supporters i spelarbussen som den här gången rullar mot Grästorp för match mot Gauthiod. 22st har vi plats för och i nuläget är 17st bokade.

Bussen avgår
Siljevi 15:30
Q-star Tanumshede 15:40
Håby 16:00
Herrestad hållplats 16:20

anmälda hittills

1 Jan Svensson
2 Kjell Hansson
3 Anders Eklund
4 Roy Edvardsson
5 Eva Edvardsson
6 Björn Hansson
7 Viktor Edvardsson
8 Tomas Carlsson
9 Conny Karnström
10 kristina Karnström
11 Kristina extra
12 Lennart Söderlund
13 Britta Söderlund
14 Elny Karlsson
15 Janne Andersson
16 Fredrik Danielsson
17 Mattis Danielsson

IK Gauthiod-GIF 2-3 Fredrik Danielsson IK Gauthiod Gauthiod-Grebbestad i morgon

Vilken härlig match grabbarna gjorde igår. Perfekt taktik av tränare Björk och co
Fortsätt nu med detta höga presspel och optimistiska anfallsspel så kommer vi att ta många av de 18 poäng som är kvar att spela om. Oddevold står på tur😜

Div II Norra Götaland
2021-10-16 14:00

IF KARLSTAD FOTBOLLUTVECKLING (CUBK)
6-1

Siljevi, Grebbestad
Div II Norra Götaland
2021-10-24 14:00
IK ODDEVOLD (b)
Rimnersvallen (naturgräs), Uddevalla


 
Tennis
Hönö TS (h)
2021-10-26 12:00
Uddevalla