GIF avslutade med 1-1 mot Vallen - update

Redan klara seriesegrarna Grebbestad avslutade 2012 med 1-1 (0-0) hemma mot Vallen på SPARvallen i Tanumshede. Grebbestads kvitteringsmål gjordes av Tobias Carlsson på en härlig frispark.

Lagfoto: Bilder i gamla galleriet

Matchbilder mot Vallen: Bilder i gamla galleriet

Grebbestad fick avsluta årets sista seriematch hemma mot Vallen i Tanumshede då de senaste veckornas regnande gjort Siljevi ospelbar.

Motståndare var Vallen som Grebbestad mötte borta i premiären och vann med 4-2 i en match som man länge låg under i. När Felix Norén satte 2-2 i 63:e minuten vände matchen till Grebbestads fördel.

Vallen hade nytt kontrakt att spela för och var till synes mer motiverade än Grebbestad. Och vi säger stort Grattis till Vallen som med poängen även säkrade nytt kontrakt!

Matchinledningen var jämn och det kändes som de båda lagen kände lite på varandra.

Första målchansen i matchen fick Grebbestad efter sju minuter. Vallen spelade ganska högt upp med sin backlinje i matchen och detta utnyttjade Markus Svensson med en djupledsboll på Mattias Svensson som kom fri med Vallens målvakt Mikael Frick. Mattias lobbade fint över Mikael men bollen gick i stolpens insida och studsade ut till Mikael som kunde skopa in bollen.

En av Vallens bästa spelar i matchen var Niklas Porsefeldt och efter elva minuter fick han fritt att avancera fram och skjuta men träffen blev inte riktigt vad Niklas hoppades på och bollen blev ett lätt byte för Martin Hansson i Grebbestads mål.

Lite farligare blev det en kort stund senare. Efter en hörna för Vallen tag Hampus Andersson hand om andrabollen och tog sig från kanten in i straffområdet och sköt bra men i burgaveln.

För Grebbestads del kom även nästa målchans efter en djupledsboll på Mattias Svensson som nu kom ute på kanten och spelade in mot Anton Henriksson som mötte bra men skottet smet klart utanför.

Minuten senare fick Vallen ett utmärkt läge. Martin Rane hittade Hampus Andersson som kunde vända runt inne i Grebbestads straffområde och skaffa sig ett kanonläge men skottet kunde blockeras av Grebbestad Martin Kallin.

Efter 25 minuter lyfte Vallen in en frispark. Martin Hansson kom ut men förlorade duellen mot Andreas Kron som mer eller mindre nickade rakt upp i luften. I andravågen kom då Vallens kapten Jonathan Thebrin Olsson(som före match lämnade över blommor till Grebbestads kapten Markus Svensson) och nickade fint mot mål men då hade Martin Hansson hunnit tillbaka och kunde tippa bollen till en hörna.

Efter 33 minuter frispelade Anton Henriksson Naweed Ashairi men Naweeds avslutning blev klen och Mikael Frick kunde enkelt rädda.

Minuten senare fick Mattias Svensson bra skottläge men en försvarare hann fram och täcka och bromsade upp farten på skottet.

Grebbestad hade nu en period med ett antal chanser och Naweed Ashairi hade sedan ett fint inspel längs backen från kanten in mot mål men framstormande anfallare för Grebbestad och Vallens backlinje han inte fram. Bollen var sedan på väg mot Felix Kristoffersson som kom långt bak men då hann en Vallenförsvarare först och kunde ta undan bollen till en hörna.

Och efter 38 minuter kom Anton Henriksson fri från vänster mot Mikael Frick men skottet, en höger yttersida, smet utanför den bortre stolpen.

Och avslutningsvis i 45:e minuten kom Naweed Ashairi fri mot Mikael Frick men här var vinkeln svår och Naweeds skott gick rakt på Mikael Frick till en hörna som Grebbestad inte hann slå innan domaren blåste för paus.

I en spelmässigt jämn halvlek hade Grebbestad de bästa chanserna för ett ledningsmål.

Efter paus kom Mikael Albrektsson in i spel. Efter dryga 400 matcher i Grebbestadströjan har nu Mikael aviserat att detta skulle bli hans sista match.

Efter 51 minuter tog Vallen ledningen. En fin genomskärare ut mot högerkanten satte Calum Hunter i ett friläge med Martin Hansson och Calums avslut var perfekt och Vallen hade 0-1 och i detta läge nytt kontrakt av egen kraft.

Två minuter senare hade Grebbestad en frispark som man slog kort till Felix Norén. Felix lyfte in bollen till mot Mikael Albrektsson som nickade i stolpens insida och bollen studsade ut bakom Mikael Frick och ut bortanför den andra stolpen. Nära succéinhopp för Mikael.

Mikael nickade strax efter bollen i mål men då var han helt riktigt avvinkad för offside.

Efter detta hade Grebbestad en svag period där man inte fick mycket att fungera och Vallen var det bättre laget.

Man hade en frispark som såg farlig ut då Andreas Kron nickade mot mål och Joakim Hartwig kom rusande mot bollen men Martin Hansson stod lugnt kvar och skopade in bollen så det kanske såg farligare ut än vad det var?

I ett av få Grebbestadsanfall, efter 72 minuter, så fälldes Mattias Svensson ungefär 22 meter från mål med frispark som följd. Tobias Carlsson stegade fram och slog en perfekt placerad frispark och Grebbestad hade 1-1.

Och för Vallens del väntade nu några nervösa avslutningsminuter då Skärhamn hade oavgjort mot Svarteborg.

Efter målet blev det bättre fart på Grebbestad men Vallen försvarade sig bra och 1-1 stod sig tiden ut. Och för Vallens del räckte detta till nytt kontrakt.

– Det kändes som vi hade bra kontroll i första halvlek och vi hade en hel del bra chanser och borde ha haft ledningen. Andra halvlek var sämre och vi var inte riktigt på alerten men sammantaget borde vi vunnit om vi ser till målchanserna, sa Mikael Mattsson.

Bäst i Grebbestad denna dag var Felix Norén.

Före Tobias Carlssons frispark sa Grebbestads bäste målskytt genom tiderna: – Ska Totte skjuta? Ja, svarade jag, Han skjuter bra sa jag lugnt.

Efter matchen fick Tobias Carlsson höra om Jonas ord och sa: – Han har väl inte varit uppe och kollat på så många träningar…

GIF-Vallens IF 1-1 Tobias Carlsson Äntligen match! Vallens IF kommer på besök på lördag Grebbestad vann premiären mot Vallen

Äntligen match! Vallens IF kommer på besök på lördag

Första fasen av försäsongen är klar. Nu går vi in i andra fasen, den med träningsmatcherna. Och först ut för Grebbestad blir Vallens IF, nykomling i div 3.

Bilden: Tobias Carlssons snygga frisparksmål mot Vallen i senaste matchen som gick på Sparvallen i Tanum 2012

Men först:
- Glädjande besked kan lämnas angående Mattias Svensson som varit på återbesök med sitt opererade knä. Allt ser bra ut och det är bara att trappa upp träningen.

Vi tar en liten titt på tidigare möten med Vallens IF
Vallens IF
- Grebbestad och Vallen har mötts 20 ggr sedan 2000, samtliga matcher som seriematcher i div 3 eller 4. Och ser man på de tidigare matcherna är det ingen favoritmotståndare för Grebbestad. Vallen har klar fördel på de 20 matcherna.
- 20 matcher: Grebbestad 5 vinster. 6 oavgjorda. Vallen 9 vinster.
- Målskillnad 30-37 med Grebbestads siffror först
- Fem senaste: Grebbestad 1 vinst. 2 oavgjorda. Vallen 2 vinster. 7-8 i målskillnad
- Senaste möten: 2012 div 4. Först 4-2 för Grebbestad borta. Sedan 1-1 i returen på Sparvallen i Tanum.
- Se samtliga tidigare matcher i Grebbestads databas sedan hemsidans start: Vallens IF


Grebbestads Trupp
2. Felix Norén
3. Tobias Carlsson
4. Marcus Broberg
5. Ulrik Karnström
7. Jimmie Larsson
8. Daniel Andersson
9. Mattias Svensson
10. Olle Kristoffersson
12. Christoffer Söderlund
14. Joshua Öster
15. Markus Svensson
17. Naweed Ashairi
18. Tobias Berntsson
23. David Olsson
31. Jonathan Hårenberg
Anders Stenström

GIF-Vallens IF 1-1 Vallens IF-GIF 2-4 Vallens IF GIF avslutade med 1-1 mot Vallen - update Grebbestad vann premiären mot Vallen

Vilken härlig match grabbarna gjorde igår. Perfekt taktik av tränare Björk och co
Fortsätt nu med detta höga presspel och optimistiska anfallsspel så kommer vi att ta många av de 18 poäng som är kvar att spela om. Oddevold står på tur😜

Div II Norra Götaland
2021-10-16 14:00

IF KARLSTAD FOTBOLLUTVECKLING (CUBK)
6-1

Siljevi, Grebbestad
Div II Norra Götaland
2021-10-24 14:00
IK ODDEVOLD (b)
Rimnersvallen (naturgräs), Uddevalla


 
Tennis
Hönö TS (h)
2021-10-26 12:00
Uddevalla