Ny storseger för GIF, 10-1 mot Högsäter

Jumbon Högsäter hade som väntat inte mycket att sätta emot serieledande Grebbestad. 10-1 blev det efter 4-1 i paus.

Stora bilden: Anders Källén räddar Anton Henrikssons nick.

Bilder i gamla gallerietI våras gjorde Grebbestad fina 8-0 på bortaplan mot Högsäter så det var nog inte många som trodde Grebbestad skulle tappa poäng i hemmamatchen.

När lagledaren Peter Svensson fått reda på att Högsäter varit nära att lämna w-o då man hade några avstängningar och ett flertal spelare sjuka och knappt kunde få ihop ett lag.

Men strongt gjort av Högsäter som tyckte det skulle vara pinsamt att behöva lämna w-o. Man skrapade ihop ett lag som visserligen hamnade i underläge efter 12 minuter men sedan fick till en kvittering efter en kvart.

Men trots detta var nog knappast ingen på Siljevi speciellt oroad var poängen skulle hamn.

Grebbestad tog nämligen snabbt hand om taktpinnen. Första chansen kom redan efter 80 sekunders spel när Felix Kristoffersson väggade sig igenom fint med Högsäters målvakt Anders Källén kom ut snabbt och räddade.

Den fina inledningen fortsatte med flera fina lägen under tre minuter. Först fick Felix Kristoffersson en dubbelchans där första skottet gick på en Grebbestadsspelare och sedan sköt han tätt över. Mycket nära ett ledningsmål.

Och ännu närmare kom Anton Henriksson minuten senare då han tog sig i läge och prickade ribban.

Men ledningsmålet lät sig inte dröja. För i 12 minuten slog Anton Henriksson till. Tobias Carlsson spelade upp till Mattias Svensson vars skott täcktes av försvarare men bollen studsade fram till Anton som säkert satte 1-0.

Efter ytterligare någon chans för Grebbestad kom gästernas kvittering efter en kvart tämligen överraskande även om dom fick den till skänks. Högsäters Magnus Johansson lyfte in en frispark från långt håll och Martin Hansson gick ut och skulle plocka ner bollen. Men han tappade den och då hade Veiron Larsson inga som helst problem att skicka bollen vidare in i mål till 1-1.

Grebbestad såg inte speciellt oroade ut av detta utan fortsatte att skapa chanser i nästa varje anfall och Anton Henriksson fick ett fint nickläge men fick ingen fart på bollen som enkelt skopades in av Anders Källén.

Efter 24 minuter var Grebbestad åter i ledningen. Felix Norén slog ett fint inlägg som Felix Kristoffersson löpte med bra och kunde fint nicka in 2-1.

Bara tre minuter senare kom nästa mål för Grebbestad. Mattias Svenssons hörna blev lång och nådde Anton Henriksson vid bakre där han måttade en volley och fick på en bra träff till 3-1.

– Där hade han otur, målvakten, tyckte Resö-Bengan och syftade på Anders Källén.

Anders Källén hade matchen igenom mycket att göra och han ska inte lastas för de många baklängesmålen.

Efter en halvtimme fick han göre en lite annorlunda räddning då Daniel Andersson provade med skott utifrån. Anders Källén låg tidigt ner på baken efter sin slängning men då bollen studsade någon meter framför honom fick han reagera snabbt för att få upp en näve och styra undan bollen till en hörna.

Nästa Grebbestadsläge kom efter 34 minuter då Naweed Ashairi spelade fram Felix Kristoffersson till ett friläge men Felix rullade bollen strax utanför.

Och direkt efter fick Mattias Svensson ett kanonläge men sköt högt utanför.

Många chanser men bara tre mål.

Men i den 35 minuten snodde Anton Henriksson bollen fint ute vid kanten från en Högsäterspelare som försökte täcka ut bollen. Anton kunde driva in i planen och serverade sedan Mattias Svensson ett ypperligt läge och Mattias satte 4-1 för Grebbestad.

Chanserna avlöste varandra och Mattias Svensson, Felix Kristoffersson och Naweed Ashairi hade alla fina chanser för ytterligare mål men 4-1 stod sig till pausvilan.

Andra halvlek hann inte gå mer än i 20-25 sekunder innan Mattias Svensson smällde in 5-1 fint framspelad av Tobias Carlsson.

Tobias hade i 47:e minuten en ny fin framspelning som Grebbestadsanfallet missade nertaget på men bollen studsade fint fram till Felix Kristoffersson som blev fri men målvakten räddade.

Högsäter hade som alla förstår inte speciellt mycket framåt. Men efter 51 minuter fick man ett bra frisparksläge men Veiron Larssons frisparks stoppades av täckande Grebbestadsben.

Efter 58 minuter kom 6-1. Mattias Svensson fick en bra boll ute på högerkanten och spelade in till Felix Kristoffersson som sköt i mål via målvakten Anders Källéns händer. Och av Anders svordom tyckte han nog att han skulle ha räddat bollen?

Efter 61 minuter byttes Josjua Öster in och han hann bara vara på planen i 15-20 sekunder innan han revs ner i straffområdet och Grebbestad fick straff. En straff som Mattias Svensson tvingades sätta två gånger då någon spelare varit för snabb in i straffområdet.

Strax efter drog Anton Henriksson på sig en varning vilket innebör att han missar nästa match mot Ed bort. Olyckligt då Anton tagit ett stort kliv framåt och är lagets tredje bästa målskytt så här långt.

Eter 52 minuter var det Högsäters tur att få en straff sedan Martin Hansson rivit ner en anfallare. Straffen slogs av Filip Eriksson och Martin Hansson kanske tänkte: Har jag orsakat en straff får jag se till och rädda den. Och så blev det. Filip Eriksson sköt till och Martin Hansson dök ner och knep bollen mycket säkert.

Med kvarten kvar att spela fick Gustav Henriksson göra debut på planen i en tävlingsmatch, efter att ha suttit på bänken i flera matcher. Gustav som ännu bara är 14 år gjorde ett kanoninhopp vilket ni bla ska få läsa om lite längre fram.

Om det var Gustavs förtjänst eller inte låter jag vara osagt men i samma minut han kom in fick Naweed Ashairi en bra stickare ut på högerkanten och efter ett perfekt inlägg kunde Gustavs bror Anton Henriksson nicka in 8-1.

9-1 lobbade sedan Mattias Svenson snyggt in från 35-38 meter då Anders Källén stod lite långt ute vilket Mattias såg.

Och i matchens sista minut skulle vi få se det som kanske dom flesta lägger på minnet.

Unge Gustav Henriksson tog bollen på mitten, avancerade fram genom att dra minst tre spelare från Högsäter. Då han tagit sig i bra skottläge släppte han i stället bollen osjälviskt till Mattias Svensson som kunde sätta 10:an!. Men vilken underbar rush av Gustav!

– Det var väl som vi befarade lite innan. Det handlade mycket om inställningen och vi brände väldigt mycket chanser i början. Dom fick in 1-1 men det kändes inte som något hot och vi insåg att vi skulle vinna detta. Resultatet säger väl det mesta men vi borde kanske gjort ännu fler må, sa Mikael Mattsson.

Bra betyg till hela Grebbestadslaget.

GIF-Högsäters GF 10-1 Högsäters GF

Vilken härlig match grabbarna gjorde igår. Perfekt taktik av tränare Björk och co
Fortsätt nu med detta höga presspel och optimistiska anfallsspel så kommer vi att ta många av de 18 poäng som är kvar att spela om. Oddevold står på tur😜

Div II Norra Götaland
2021-10-16 14:00

IF KARLSTAD FOTBOLLUTVECKLING (CUBK)
6-1

Siljevi, Grebbestad
Div II Norra Götaland
2021-10-24 14:00
IK ODDEVOLD (b)
Rimnersvallen (naturgräs), Uddevalla


 
Tennis
Hönö TS (h)
2021-10-26 12:00
Uddevalla