Vallens IF 2 - 4 Grebbestads IF
         
 
         
 
       
       
10. Anton Henriksson
20. Felix Kristoffersson
1-19. Mattias Svensson
2-22. Felix Norén
Assist: 9. Mattias Svensson
3-28. Daniel (Strömstad) Andersson
Assist: 20. Felix Kristoffersson
Ut: 10. Anton Henriksson
In: 4. Niklas Almén
4-29. Mattias Svensson
Assist: 8. Daniel (Strömstad) Andersson

Grebbestad vann premiären mot Vallen

Med mindre än halvtimmen kvar att spela ledde hemmalaget Vallen med 2-1. Men Grebbestadstränaren Mikael Mattssons taktiska ändring gav snabbt resultat och Grebbestad vann med 2-4.

Stora bilden: Grebbestads målskyttar Felix Norén, Mattias Svensson (2) och Daniel Andersson.

Bilder i gamla galleriet

Första halvlek gick till Vallen som spelade piggt över hela planen med långa fina passningar mot hörnflaggan för löpande yttermittfältare.

Detta var något som Grebbestad hade svårt för under de första 45 minuterna och Vallens båda mål kom till på detta vis.

1-0 kom efter åtta minuter sedan Martin Ek tagit sig runt på högerkanten och serverade ett perfekt inspel till Martin Rane som slog in ledningsmålet.

Vallen förde spelet men efter elva minuter fick Grebbestad en hörna där andrabollen kom till Ulrik Karnström som sköt ett skott som Mikael Frick inte kunde hålla men Mikael var snabbt uppe och kunde fånga returen.

Vallen ställde sedan snabbt om och Martin Ek fick ett bra skottläge. Skottet var välplacerat men Grebbestads målvakt Martin Hansson var bra med och räddade.

De inledande 18 minuterna gick helt till Vallen med sedan började Grebbestad hitta rätt i positionerna och kunde lyfta upp spelet. Efter 21 minuter provade Anton Henriksson med skott utifrån som Mikael Frick räddade.

Efter 25 minuter fick Grebbestad straff sedan Daniel Andersson varit på väg igenom och blivit nergjord. Straffen satte Mattias Svensson till 1-1.

Grebbestad hade sedan några fina minuter till med sedan Daniel Andersson slarvat med en bakåtpassning där försvaret som inte visste vem som skulle ta bollen fick Martin Ek ett hyfsat skottläge men sköt i burgaveln.

Nu var det plötsligt Vallen som tog över och efter ett långt inkast fick Joakim Hartwig ett ypperligt läge som Martin Hansson räddade med benen på något konstigt sätt.

Efter 35 minuter slog Vallen ett långt uppspel på vänsterkanten och efter ett bra inspel blev en Vallenspelare fälld av Markus Svensson och nu var det Vallens tur att få straff. Straffen satte Andreas Kron till 2-1 för hemmalaget.

I slutet av halvleken lyckades Grebbestad vaska fram två chanser. Först genom Felix Norén som hade ett jätteläge men sköt över.

Sedan genom Felix Kristoffersson som dock fick bollen kanske lite för snabbt på sig och bollen gick över.

Vallen fick tidigt i andra halvlek en ny bra chans efter ett långt inkast men Martin Ranes skott räddades av Martin Hansson.

Annars hände det inte mycket under andra halvleks första kvart. Då insåg Grebbestads tränare Mikael Mattsson att något måste göras. 4-5-1 ändrades till 4-4-2 där Felix Norén gick upp på topp tillsammans med Mattias Svensson.

Tre minuter senare rullade Felix Norén in 2-2. Målet föregicks av en felpassning av Vallen som Daniel Andersson tog hand om. Passning upp till Mattias Svensson som släppte bollen perfekt på djupledslöpande Felix Norén som kvitterade.

Vallen blev direkt efter målet ängsliga i sitt spel och tvingades till att bara rensa bort bollen vid flera tillfällen. Trots detta fick Martin Rane ett bra läge någon minut efter Grebbestads kvittering men något snäv vinkel och Martin Hansson kom ut fint och räddade till hörna.

En ny snabb spelvändning från Grebbestad efter 69 minuter gav ett ledningsmål. Felix Norén kunde driva upp mot endast två försvare. Han släppte bollen fint till Felix Kristoffersson hade fint skottläge men slog i stället en perfekt passning runt Vallens försvarare till Daniel Andersson som slog in 2-3 vid bakre stolpen.

Felix Norén fick sedan en bra chans att avgöra sedan en Vallen försvarare tagit ner bollen och halkat. Felix fick då ett friläge men sköt tidigt och Mikael Frick räddade bra.

Vallen hade en fin period där man tryckte tillbaka Grebbestad och efter 80 minuter var Vallen ytterst nära en kvittering. Efter en hörna fick man flera skottchanser innan Andreas Kron fick den sista och bästa. Men kvar på mållinjen stod backen Martin Kallin och räddade.

Minuten senare avgjorde i stället Grebbestad matchen. Felix Norén spelade in till Daniel Andersson som passade vidare till Mattias Svensson som vände runt och sköt 2-4 i den 81 minuten.

Nu kändes det säkert för Grebbestad och Niklas Almén hade ett fint skott som Mikael Frick nog inte hade 100 % koll på men han lyckades ändå rädda bollen till en hörna.

– I det stora hela är det en bra match. Vi började nervöst med slarv i passningar och så fick dom ett tidigt mål. Men det kändes som att vi var med i matchen framför allt när vi får rulla boll.

– I andra tycker jag vi är klart bättre än dom och vi fick till ett par fina omställningar med fina må., sa Grebbestads tränare.

Bäst i Grebbestad var nyförvärven från Strömstad Daniel Andersson och Martin Hansson.

Vallens IF-GIF 2-4 GIF avslutade med 1-1 mot Vallen - update Äntligen match! Vallens IF kommer på besök på lördag

Äntligen match! Vallens IF kommer på besök på lördag

Första fasen av försäsongen är klar. Nu går vi in i andra fasen, den med träningsmatcherna. Och först ut för Grebbestad blir Vallens IF, nykomling i div 3.

Bilden: Tobias Carlssons snygga frisparksmål mot Vallen i senaste matchen som gick på Sparvallen i Tanum 2012

Men först:
- Glädjande besked kan lämnas angående Mattias Svensson som varit på återbesök med sitt opererade knä. Allt ser bra ut och det är bara att trappa upp träningen.

Vi tar en liten titt på tidigare möten med Vallens IF
Vallens IF
- Grebbestad och Vallen har mötts 20 ggr sedan 2000, samtliga matcher som seriematcher i div 3 eller 4. Och ser man på de tidigare matcherna är det ingen favoritmotståndare för Grebbestad. Vallen har klar fördel på de 20 matcherna.
- 20 matcher: Grebbestad 5 vinster. 6 oavgjorda. Vallen 9 vinster.
- Målskillnad 30-37 med Grebbestads siffror först
- Fem senaste: Grebbestad 1 vinst. 2 oavgjorda. Vallen 2 vinster. 7-8 i målskillnad
- Senaste möten: 2012 div 4. Först 4-2 för Grebbestad borta. Sedan 1-1 i returen på Sparvallen i Tanum.
- Se samtliga tidigare matcher i Grebbestads databas sedan hemsidans start: Vallens IF


Grebbestads Trupp
2. Felix Norén
3. Tobias Carlsson
4. Marcus Broberg
5. Ulrik Karnström
7. Jimmie Larsson
8. Daniel Andersson
9. Mattias Svensson
10. Olle Kristoffersson
12. Christoffer Söderlund
14. Joshua Öster
15. Markus Svensson
17. Naweed Ashairi
18. Tobias Berntsson
23. David Olsson
31. Jonathan Hårenberg
Anders Stenström

GIF-Vallens IF 1-1 Vallens IF-GIF 2-4 Vallens IF GIF avslutade med 1-1 mot Vallen - update Grebbestad vann premiären mot Vallen

Vilken härlig match grabbarna gjorde igår. Perfekt taktik av tränare Björk och co
Fortsätt nu med detta höga presspel och optimistiska anfallsspel så kommer vi att ta många av de 18 poäng som är kvar att spela om. Oddevold står på tur😜

Div II Norra Götaland
2021-10-16 14:00

IF KARLSTAD FOTBOLLUTVECKLING (CUBK)
6-1

Siljevi, Grebbestad
Div II Norra Götaland
2021-10-24 14:00
IK ODDEVOLD (b)
Rimnersvallen (naturgräs), Uddevalla


 
Tennis
Hönö TS (h)
2021-10-26 12:00
Uddevalla