28/5 1922

Jesper Greby föddes
Hjalmar Svensson föddes
Årets spelschema
Spelordningen är nu klar och ligger nu i spelschemat! Dock skall datum och tider spikas vilket snart är klart och då uppdateras detta på hemsidan

GIF-ungdomar i Askengren Cup 24-26 januari
Under den gångna helgen spelade flera GIF-are i Askengren Cup i PF11/12, PF10 och F07-09 samt HIF/GIF-grabbar P05. Alla matcherna spelades fem mot fem. Flickorna i F07-09 var sju stycken, så det blev mycket speltid för var och en. Fyra matcher spelades på lördagens förmiddag, varav två slutade med förlust och två med oavgjort. /Sandra M PF10 hade tre matcher från söndag lunch och framåt. Det blev två vinster och en oavgjord match. Då det var långa mellanrum, så spenderades pausen mellan första och andra matchen med spel och lek på Sparvallen, medan man passade på att äta en sen lunch på Cleopatra mellan andra och tredje match. Killarna var hela fjorton stycken, så ett gäng spelade första matchen, ett helt annat gäng spelade andra och därefter fick alla turas om att vara på planen den tredje och sista matchen. /Sandra M PF11/12 genomförde cupen med bara en avbytare. Slet och kämpade fantastiskt i 4 matcher. /Monika D Grattis till er alla !!

Davids karriär går vidare ..
Se artikeln från Bohusläningen ovan om fortsatt landslagsspel för GIF-fostrade David Edvardsson.

Kjell Christensson
Vi har den smärtsamma plikten meddela att Kjell Christenson har avlidit i en ålder av 70 år. Kjell är av de riktigt stora profilerna i GIFs fotbollshistoria. Han tillhör den exklusiva 300-klubben och spelade 303 seniorseriematcher under nästan 25 år. GIF sörjer en mycket sympatisk person och ledarprofil, både på och utanför planen. Våra varma tankar går nu i tacksamhet till Kjell´s familj. [[kursiv]] [[fet]] Kjelle, du fattas oss, RIP ! [[/fet]] [[/kursiv]]

Första nyförvärven klara: Felix Fundell Ryberg och Hampus Furublad har skrivit på
Äntligen tänker säkert många. Men nu är det äntligen klart med några nya spelare till Grebbestad då Felix Fundell Ryberg och Hampus Furublad har skrivit på. Därmed är Grebbestads trupp nu uppe i 19 man.

Landskamper på Siljevi i maj.
Nu är det lottat och klart inför ungdomslandskamperna som skall spelas i Bohuslän i maj månad. Det är lag från fyra länder som möts i två träningsturneringar för Flickor 16 och Pojkar 16 - Irland, Österrike, Turkiet och Sverige. Dessa matcher gäller för Siljevi: Måndag 14 maj 18.30 Irland-Österrike för F16. Söndag 20 maj 15.00 Sverige-Turkiet för P16. Senaste gången det var landskamp på Siljevi var 28 juli 2008 då Norge och Island möttes i en P16-landskamp i en turnering. Vi återkommer med mer detaljer närmare dessa landskamper för talangfulla ungdomar.

Pratstund med Granit Berisha – nyss uttagen till landslagsläger i futsal
Granit Berisha har precis fått reda på att han har blivit uttagen till landslagsläger i futsal. Vi fick oss en pratstund med honom. – Tobias Berntsson sätter vårt första självmål i år, säger Granit.

”Föräldraledarna” börjar
Ulf Janzon och Arne Joelsson, båda tyvärr tidigt avlidna, tillsammans med Bertil Engdahl och Janne Westersund, med stöttning av bl.a. Mats Hedström, tog precis i slutet av 1970-talet ett initiativ som skulle visa sig växa ut till en mera konkret ungdomssektion. Tidigare hade 14- och 16-årslag utgjort ungdomsverksamheten i många år, och bara några år tidigare hade de första organiserade 12-årsmatcherna spelats.

Fem man klara för Grebbestad
Grebbestad är glada att kunna presentera fem nya namn till årets trupp. 4 st från Tanums IF samt 1 man från FC Hede.

Två nyförvärv klara
Grebbestad har klart med två st nyförvärv som båda kommer från Svarteborg.

Ändring av träningstid
Efter första succeträningen med 32 deltagare har man beslutat att tidigarelägga träningen.

Leo Pllana till Sydkorea:

2021-11-28 13:00

YXHULTS IK