Grebbestad klarade 1-1 mot Lysekil

Efter Lysekilsdominans i första halvlek spelade Grebbestad upp sig i den andra och man klarade oavgjort 1-1 borta efter mål av Michael Johansson.

Lysekil var klart bäst i den första halvleken där man hade medvind. Övertaget var kompakt och Grebbestad fick bara slå ifrån sig.

Efter tio minuter hade Lysekil ett skott i stolpen och övertaget höll sig de första 20 minuterna. Efter 25 minuter hade Lysekil ett bra skott som prickade ribbkrysset och ledningsmålet kändes inte långt borta.

Grebbestads chanser så här långt in i matchen inskränkte sig till en nick från John Ekström som Lysekils målvakt räddade.

I den 35:e minuten kom en tilltrasslad situation där Henrik Olausson blev överspelad och bollen rullade mot mål men en Grebbestadsspelare hann upp och fick rensat undan bollen.

Fem minuter senare hade Lysekil även en bra nick som gick tätt utanför. Efter 35 minuter fick Grebbestad en frispark från 20 meter och Markus Svensson fick på ett bra skott som Lysekils målvakt precis kunde tippa till hörna.

Innan paus hann Lysekil med en bra kontring där man fick ett friläge men Henrik Olausson kom ut bra och kunde rädda till hörna.

Och lite senare hade Lysekil ett bra nickläge mitt framför mål men nicken gick rakt på Henrik Olausson.

Sista skottläget fick Grebbestads Andreas Karlsson som följt med upp. Han fick på ett bra skott som dock gick över.

– Vi hade tur i första halvlek, där kunde vi ha legat under med 5-0, sa Grebbestads Michael Johansson.

I den andra halvleken var det Grebbestad som hade medvind och man var med i matchen på ett helt annat sätt än under första halvlek.

Men trots att Grebbestad lyft upp, eller kanske tack vare det så fick Lysekil en bra möjlighet med ett friläge där Henrik Olausson räddade.

John Ekström dribblade sedan bra på kanten och tog sig in med skottet gick utanför.

Efter 58 minuter hade Grebbestad ett inlägg som Abdi Salam Ali Noor nickade ner mot stolpen men Lysekils målvakt var med och räddade.

När det var en kvart kvar att spela fick Grebbestad till ett inlägg som Lysekils målvakt kom ut fel på och bollen gick till Ulrik Karnström som dock sköt utanför.

Efter 78 minuter fick Lysekils Rikard Karlsson på ett bra skott från vänster som Henrik Olausson var på men inte kunde styra ut utan det blev 1-0 för hemmalaget.

Men Grebbestad kunde ganska snabbt kvittera för efter 85 minuter nickade Abdi Salam Ali Noor fram Michael Johansson som volleysköt 1-1.

Strax efteråt hade Lysekil ett bra tillfälle till mål efter en hörna men ett försvarsben i Grebbestad kunde styra undan bollen till en ny hörna som blev resultatlös och 1-1 kunde stå sig matchen ut.

– Lysekil hade en del i första halvlek och det var Henrik Olausson som höll oss kvar i matchen. Vi dominerade sedan i början av andra men skapade väl inga direkta farligheter. Totalt sett får vi vara nöjda med en poäng då dom hade fler chanser än oss.

Bäst i Grebbestad var målvakten Henrik Olausson tillsammans med Magnus Cedervik, Martin Kallin och Andreas Karlsson.

Yes, äntligen verkar det vara klart för spelstart i tvåan, söndag 14 juni,

2020-03-21 13:00