Överby vann rättvist mot Tanum

Efter en svag inledning av Tanum och tidigt ledningsmål för Överby blev matchavgörande. När Tanum lyfte upp på slutet kontrade Överby in både 0-2 och 0-3.

Tanum öppnade svagt mot ett heltaggat Överby som dominerade totalt de inledande 7-8 minuterna och även här tog ledningen.

Ett fint anfall med väggspel avslutades med ett elegant välplacerat skott av Erik Lek till 0-1.

Tanum jämnade sedan ut spelet och det blev mer ett ställningskrig under stora delar av den första halvleken.

Men sista kvarten gick till Tanum som då började trycka på och i den 40:e minuten skapade man äntligen sin första målchans. Den kom efter ett bra inlägg av Zakeria Ali Noor och nickades av Johan Olsson men Robin Pettersson kunde rädda fint.

Två minuter senare fick Zakeria Ali Noor ett kanonläge efter långt inlägg av Christian Mattsson men i misstänkt offsideläge så nickade ändå Zakeria utanför.

Dessutom fick Johan Olsson ett nytt jätteläge efter en frispark av Viktor Hagerman men nu nickade Johan svagt utanför.

Den andra halvleken inleddes sedan ganska jämnt men det belv mer och mer Överby fram till det gått runt 75 minuter av matchen.

Men det var Tanum som fick halvlekens första målchans efter en hörna i den 57:e minuten. Anders Sjöde fick på en bra nick som via Robin Petterssons händer gick stolpe ut.

Men sedan kom det flera bra chanser för Överby. Daniel Brohall dribblade sig fint igenom och spelade mot Erik Lek som sprang mot mål men Viktor Hagerman svarade för en utmärkt brytning.

Erik Lek fick något senare ett nytt kanonläge sedan Peter Karnström i Tanums mål tappat en boll men det gick lite för snabbt för Erik som inte kunde få kontroll på bollen.

Rasmus Arnberg hade sedan en egen solorush efterb64 minuter där han avslutade med ett utmärkt skott men Peter Karnström räddade fint.

Erik Lek fick två bra chanser till men båda gångerna svarade Peter Karnström för fina insatser och kunde avvärja.

Med kvarten kvar att spela lyfte Tanum fram mittbacken Daniel Landén i hopp om kvittering. Man fick lyft fram spelet men det gav även lägen för Överby som i den 85:e minuten kontrade in 0-2. Daniel Brovall slog en fin öppnande passning till Erik Lek som kunde runda Peter Karnström och rulla in 0-2.

I 90:e minuten kom även 0-3 på en ny kontring och ännu en gång var det Erik Lek var målskytt efter en fin frispelning.

– Vi hade dålig inställning till början av matchen men det blev bättre och vi skapade några riktigt bra chanser i slutet i första halvlek. Andra halvlek var helt ok men vi släpper in två mål till när vi lyfter upp i slutet, sa Tanums tränare Mårten Kallin.

– Över 90 minuter var vi det bätre laget och vann rättvist. Men vi hade tur i slutet av första halvlek och Robin Pettersson fick göra ett par viktiga räddningar. Vi ändrade lite i andra halvlek och fick bättre spel på djupet och det var kul för Erik Lek och få göra tre mål, sa Överbys tränare Stefan Hansson.

Bäst i Överby var Erik Lek, Daniel Brohall, Rasmus Arnberg och Paul Källströmmer. I Tanum var målvakten Peter Karnström bra tillsammans med Viktor Hagerman; Daniel Landén och Zakeria Ali Noor.

Tanum ställde upp med 4-4-2, från vänster: Peter Karnström, Fredrik Karnström, Daniel Landén, Jimmy Ottersten, Viktor Hagerman, Jonas Plate, Alexander Åhlund, Anders Sjöde, Abdi Raman Ali Noor, Joakim Andersson och Zacheria Ali Noor.

På bänken: Simon Brorsson, Christian Mattsson och Johan Olsson.

Byten:
28 min Joakim Andersson, ut – Johan Olsson, in