Hedekas körde över Tanum

Tanum svarade för en riktigt dålig första halvlek mot ett heltaggat Hedekas som kunde gå fram till 4-0 i paus och tillslut blev det 6-2 till hemmalaget.

Redan från första början i matchen såg man tydligt vilket lag som hade bäst inställning och i andra minuten kom Hedekas till ett inlägg. Simon Brorsson i Tanums backlinje ville testa ”nya” målvakten Peter Karnström med en nick och Peter Svarade för en bra räddning.

Hedekas var klart bäst i inledningen och i femte minuten fick Kristian Granfeldt ett friläge men lobben över utrusande Tanumsmålvakt gick över.

Och bara ett par minuter senare var det Anders Sandblom som fick på ett bra skott utifrån men tätt över ribban.

Men efter en väldigt trög start av Tanum verkade laget komma in i matchen när man lyfte upp spelet för en period men då slog Kristian Granfeldt till i den 21:a minuten. Efter en djupledsboll kunde han runda Peter Karnström och sätta 1-0 för Hedekas.

Och bara fyra minuter senare kom 2-0 när en frispark lyftes in och urstarke Kristian Granfeldt kunde nickskarva in 2-0.

Tanum skapade få chanser i första halvlek men strax efter 2-0 fick man en möjlighet att snabbt komma in i matchen då Zacheria Ali Noors skott/inspel så när nådde Peter Karlsson men Peter kom steget för sent.

Efter 35 minuter fick Jens Plate en möjlighet men det blev dribblingar i stället och när skottet tillslut kom täcktes det till hörna.

Och den korta hörnan spelades sedan in mot Markus Svensson som dock inte riktigt nådde bollen och då nickade utanför.

Efter ett par Tanumschanser kom i stället 3-0. Efter en frispark blev det väldigt virrigt i Tanums försvar och Kristian Granfeldt kunde slå in bollen i mål.

Hedekas hann även med 4-0 innan paus och det var ett härligt viljemål av Kristian Granfeldt som först nickskarvade ett långt inkast, tog en löpning och tog hand om andrabollen och avslutade med ett bra skott i mål.

Vad Tanum nu behövde var en bra start av andra halvlek med ett tidigt mål. Det blev ett tidigt mål men det var Hedekas som genom Stefan Andersson satte 5-0 efter en öppnande passning på djupet.

I den 53:e minuten fick Tanum så till en reducering. Markus Svensson frispelade Jens Plate som gjorde en bra löpning på djupet och avslutade distinkt med ett välplacerat skott till 5-1.

Efter 69 minuter ökade Hedekas på till 6-1 och ännu en gång var det Kristian Granfeldt som var målskytt efter en bra passning av Stefan Andersson men vilken bedrövligt försvarsspel av Tanum.

På slutet blev det lite mer Tanum och Markus Svensson lyfte in till Jens Plate som tog med sig bollen bra och fick ett fint skottläge men sköt aningens utanför.

Strax efter var Tanum nära igen. En långboll nådde Peter Karlsson som med ett tillslag spelade in i mitten till Ulrik Karnström som prickade stolpen och returen gick rakt i händerna på Hedekas målvakt.

Med fem minuter kvar kunde Tanum reducera. Anders Sjöde vann en andraboll och via Jens Plate fick man fram den till Abdi Rahman Ali Noor som tog sig igenom flera försvare och satte 6-2. –Skriv att det var fem man tag tog mig förbi, sa Abdi.

På en hörna strax före slutet var Kristian Granfeldt nära igen men Peter Karnström räddade fint. Returen gick rakt ut till ytterligare Hedekasspelare men även här var Peter fint med och räddade.

Tränaren Mårten Kallin var inte nöjd och spelarna fick en skarp tillrättavisning efter matchen.

– Vi hade bedrövligt försvarsspel och bjöd på de tre första målen. Spelmässigt hängde vi väl med ganska bra men dom var mycket starkare fysiskt och hade bättre vilja.

– Inhopparen Viktor Hagerman var bra och var den som visade mest vilja hos och Peter karnström i mål kunde inte göra något åt deras mål, sa tränaren Mårten Kallin.

Bäst i Hedekas var naturligtvis 5-målskytten Kristian Granfeldt.

Tanum ställde upp med 4-4-2, från vänster:
Peter Karnström, Fredrik Karnström, Anders Sjöde, Johan Olsson, Simon Brorsson, Per Wintzell, Jens Plate, Ulrik Karnström, Zacheria Ali Noor, Peter Karlsson och Markus Svensson.

På bänken:
Viktor Hagerman, Jonas Plate och Abdi Rahman Ali Noor.

Byten:
29 min Fredrik Karnström, ut – Jonas Plate, in
46 min Per Winzell, ut – Viktor Hagerman, in
65 min Simon Brorsson, ut – Abdi Rahman Ali Noor, in
72 min Johan Olsson, ut – Fredrik Karnström, in
81 min Jonas Plate, ut – Per Wintzell, in

Mål:
1-0 21 min Kristian Grönfeldt
2-0 25 min Kristian Grönfeldt
3-0 40 min Kristian Grönfeldt
4-0 44 min Kristian Grönfeldt
5-0 47 min Stefan Andersson
5-1 53 min Jens Plate, ass Markus Svensson
6-1 69 min Kristian Grönfeldt
6-2 85 min Abdi Rahman Ali Noor, ass Jens Plate

Varningar:
--
Utvisningar:
--

Ser i artikeln om matchstatistiken att J Henrikssson nu ligger på plats 15 i gjorda mål för gif genom tiderna.

Sorterar man på bara a-lagsmål ligger han 4:a efter J Söderlund (154), Bernt (121) och Curt (80).

Jonas hade efter säsongen 2017 gjort 75 och står med årets två pytsar alltså på 77. Tredjeplatsen inom räckhåll!

Tittar man istället på mål/match (för spelar som gjort mer än ett mål) så ligger han tvåa med ett snitt på 0,77 mål/match. Etta är Bernt med 1,12 mål/match.

Pllana och J Söderlund trea och fyra på 0,71 resp 0,64 mål/match.

Distriktsmästerskap
Igår 18:45