Ungt Tanumslag i sexan - Inför seriestarten

Årets upplaga av Tanums IF blir mycket ungt. De äldre spelarna tillhör numera Grebbestad som Tanum är farmarlag till. Detta gör att det mer eller mindre blir ett juniorlag för Tanum.

Ny tränare för Tanum är Mårten Kallin. Mårtens tidigare tränarmeriter är i Rabbalshede och Fjällback/Rabbalshede, samt som ungdomslagstränare. Efter tre års uppehåll för A-lagsfotboll blir det nu comeback i Tanum. Till sin hjälp kommer han att ha Samanthe Jensen.

Förluster:
Vad det gäller truppen så har Tanum tappat Mikael Albrektsson, Kim Meijer och Abdi Salam Ali Noor till Grebbestad.

– Men spelarna i Grebbestad får ju spela för oss så det är en svår fråga med nyförvärv/förluster, säger Mårten Kallin.

Nya spelare:
Juniorspelare från Grebbestad som kommer att tillhöra Tanums trupp är Kim Gustavsson, Christian Mattsson, Jimmy Ottersten, Per Wintzell, Ulrik karnström, Jonas Plate, Viktor Hagerman och Felix Norén.

– Skadeläget ser bra ut inför starten. Lukas Sköld är långtidsskadad och Per Wintzell har precis opererat blindtarmen. Vi har haft bra uppslutning på träningarna med bra tempo och dom jobbar bra och det är roligt med så mycket unga killar, säger Mårten.

Hur har träningsmatcherna gått?
– Det har gått lite upp och ner. Vi troligen ha betydligt yngre lag än dom flesta andra lagen men resultaten är inte det vikta utan jag ser att det viktigaste är att spelarna gör framsteg.

Målsättning?
Till stora dela samma som på förra frågan. Det är att killarna tycker det är roligt och att dom utvecklas. Vi har ingen placeringsmålsättning utan tar en match i taget. Om tre år kan vi se på de, då skall vi vara mycket bättre.

Premiärmotståndare?
Sotenäs FC, som är Kungshamns farmarlag och egentligen deras b-lag i stort sett. Jag har inte en aning om dom och det är lika bra. Vi skall spela och inrikta oss på vårt spel, inte motståndarnas.

Någon nyckelspelare samt seriefavorit?
Svårt? Man vet ju inte riktigt i vilket lag spelarna kommer att vara men om Ulrik karnström kommer att vara merparten med oss kommer han att vara viktig. Han jobbar och sliter hårt, en duktig kille. Svarteborg ser jag som favoriter till seriesegern, avslutar Mårten Kallin.

Stort TACK till alla härliga ideella krafter som bidrog till att arrangemanget idag blev mycket lyckosamt och väl genomfört. Trots rekordpublik på ca 1150 personer så funkade allt precis så bra som vi planerat. GIF fick beröm från såväl publik som gästande IKO och Fotbollförbundets matchdelegat som var på Siljevi och tittade till vår organisation och genomförandeplan.
TACK för er insats under vårsäsongen, nu tar vi sommarledigt på Siljevi, väl mött 12 och 18 augusti då våra seniorlag har höstpremiär med hemmamatcher.

Div I Södra
2018-07-13 19:00