Tanum/Grebbestads juniorer finalklara

Tanum/Grebbestads juniorer är klara för final. Detta sedan man besegrat Henån hemma med 2-0 (0-0). Totalt blev det därmed 7-3 för T/G.

T/G fick återigen jobba hårt för sin seger och Henåns aggressiva spel störde T/G mycket, framför allt under första halvlek.

Matchens första målchans gick till hemmalaget T/G då Olle Kristoffersson kom fri redan efter fyra minuter men Henåns målvakt Simon Olsson var fint med och kunde rädda.

Men Henån var som sagt pigga i den första halvleken och Jonas Bagge tog sig, efter 19 minuter, in från högerkanten och sköt ett mycket bra skott som T/G’s målvakt Magnus Ivarsson gjorde en mycket fin räddning på. Och på den följande hörnan nickade Martin Johansson över på.

Minuten senare var Jonas Bagge i farten igen och slet sig loss till ett bra skottläge men skottet gick utanför den bortre stolpen.

Mattias Svensson kom in efter 20 minuter för T/G och slog omedelbart en fin boll till Olle Kristoffersson som fick ett bra läge igen men skottet kunde täckas.

Olle Kristoffersson fick ett nytt läge när Johan Olsson passade och Olles skott var mycket bra men Simon Olsson svarade för en kanonräddning och fredade Henåns mål.

Med några minuter kvar av första halvlek tog sig Henåns Marcus Johansson förbi Markus Svensson och kom in fint i banan och sköt ett välplacerat skott som Magnus Ivarsson gjorde en ny mycket fin räddning på.

Efter en hörna tätt efter för T/G tvingades Henåns Tim Fernblad att rensa undan bollen precis framför mållinjen.

I den andra halvleken orkade inte Henån ligga på lika hårt som man gjort tidigare och T/G kunde föra spelet något och kanske hjälpte T/G’s tidiga ledningsmål i andra halvlek till?

Jens Plate kastade ett inkast till Mattias Svensson som sköt ett hårt inlägg från kortlinjen. Bollen gick dock mot första stolpen och Simon Olsson klarade inte av att hålla bollen utanför utan kunde bara styra in bollen i mål till 1-0 för T/G. Då hade det gått 49 minuter av matchen.

Efter 55 minuter bröt Henrik Lundin ett Henånsanfall och drev fram och sköt ett hyfsat skott från långt håll men någon meter utanför.

Efter 61 minuter slog Jens Plate ett långt fint inlägg som Henrik Lundin fick till en mycket fin nick på trots ryggen mot mål men Simon Olsson gjorde en ny mycket bra räddning.

På hörna i den 74 minuten kom 2-0 när Olle Kristoffersson nickade in bollen från Per Wintzell.

Efter detta slappnade T/G av något och Henån fick lite mer att säga till om det sista och efter en svag passning kunde Henån bryta och bollen kom till Marcus Johansson ett skott som Magnus Ivarsson räddade.

Efter 78 minuter var det mycket nära reducering. Henån fick en frispark precis utanför straffområdet och Tommy Johanssons fina skott gick i stolpen och ut.

Även Martin Steen hade ett bra skott långt utifrån för Henån och här tvingades Magnus Ivarsson till en udda räddning när han räddade med en fotparad på det luriga skottet som dök sista biten.

– Vi började trevande. Vi visste vad som behövdes och det märktes på killarna. Det blev bättre i andra då vi rullade bättre och fick ett par mål, sa tränaren Örjan Plate.

Bäst i Henån var Simon Olsson och Jonas Bagge. I T/G var det en jämn bra insats.

Tanum/Grebbestad ställde upp med följande lag, 4-4-2 från vänster:
Magnus Ivarsson, Per Wintzell, Markus Svensson, Daniel Wikström, Zakeria Ali Noor, Henrik Lundin, John Ekström, Lukas Sköld, Jimmy Ottersten, Johan Olsson och Olle Kristoffersson.

På bänken:
Mattias Svensson, Jens Plate, Jörgen Andreasson.

Byten:
20 min Jimmy Ottersten, ut --- Mattias Svensson, in
28 min Zakeria Ali Noor, ut --- Jens Plate, in
42 min Johan Olsson, ut --- Jörgen Andreasson, in
59 min Olle Kristoffersson, ut --- Johan Olsson, in
59 min Jörgen Andreasson, ut --- Jimmy Ottersten, in
72 min Henrik Lundin, ut --- Olle Kristoffersson, in
78 min Johan Olsson, ut --- Jörgen Andreasson, in
81 min Mattias Svensson, ut --- Henrik Lundin, in

Mål:
1-0 49 min Mattias Svensson, pass Jens Plate
2-0 74 min Olle Kristoffersson, pass Per Wintzell