Säker Grebbestadsseger

Grebbestad befäste sin femte plats i tabellen genom att hemmabesegra Myckleby med 2-0 (2-0). Segern grundlades efter en fin första halvlek.

Inledningen av matchen lovade väl från båda håll med piggt spel och Grebbestads fick första målchansen när Markus Svensson kom runt och slog ett bra inlägg som nådde Jonas Söderlunds skalle men nicken gick nära Mycklebys målvakt Dennis Dahl som klarade enkelt.

Myckleby svarade några minuter senare med en stickare på djupet där Jorge Köning jobbade bra och fick på ett bra inlägg mot Christer Haasz men Jens Plates kalufs nådde bollen precis och han kunde nicka undan detta farliga läge efter sju minuters spel.

Minuten senare kom Dennis Dahl ut helt fel på Michael Johanssons inlägg som nådde Joakim Sandsten men dennes volley gick rakt i händerna på felplacerade Dennis Dahl.

Myckleby vände då snabbt på spelet och en boll på djupet mot Christer Haasz blev farlig men Henrik Olausson kom ut fint och greppade bollen.

Efter den fina inledningen av båda lagen blev det sedan mest Grebbestad resten av halvleken.

Grebbestad fick stora ytor på mittfältet och kunde styra spelet samtidigt som Myckleby slarvade mycket i passningsspelet och många gånger blev av med bollen på egen planhalva.

Grebbestads ledningsmål kom efter ett långt
inkast av Michael Johansson som nickskarvades av Jonas Söderlund till Joakim Sandsten som fick på en härlig träff och 1-0 satt otagbart för Dennis Dahl.

Myckleby var sedan nära att kvittera turligt när Andreas Karlssons rensning prickade Christer Haasz, studsade i backen och gick i en hög båge över Henrik Olausson och tätt utanför ena stolpen.

Grebbestad skapade sedan ett antal fina chanser som på Jens Plates hörna som Jonas Söderlund nickade i ribbans underkant och ut efter 20 minuter.

Efter 26 minuter var Eric Spindel nära med ett härligt långskott som var på väg mot krysset men precis innan mål kom skruven och bollen gick 10-15 cm utanför i stället.

Efter två fina lägen kom så 2-0 väldigt snöpligt för Myckleby. Martin Kalins inåtskruvade frispark nådde aldrig någon Grebbestadsspelare och gick rakt mot Mycklebys målvakt Dennis Dahl som på något sätt missberäknade studsen och Dennis tappade helt sonika in bollen efter 28 minuters spel. Inget annat än en klassisk målvaktstavla.

Efter en skada på Grebbestads Daniel Landén (kom tillbaka till andra halvlek) blev det för en stund oroligt i Grebbestads mittförsvar och Myckleby kunde sticka upp något på slutet av halvleken och Mattias Ström hade ett skott över i hyfsad position.

I halvlekens sista ordinarie minut var Myckleby mycket nära en reducering när man efter en frispark som lyftes in fick på en nicktouch fram till ny nick i stolpens insida som Henrik Olausson med mycket möda kunde hålla kvar på rätt sida om mållinjen.

I andra tillägsminuten hitta Niklas Folkesson Jonas Söderlund med ett inlägg men Jonas var halvmetern sen och volleyn gick utanför.

Andra halvlek blev sämre från Grebbestads sida samtidigt som Myckleby kom bättre in i det hela men trots detta hade Grebbestads fullständig kontroll på det och Myckleby skapade egentligen ingen riktigt bra chans på hela andra halvlek.

En frispark utifrån av Christer Haasz plockades tex enkelt ner av Henrik Olausson.

När Myckleby flyttade upp folk gav det i stället fina kontringslägen för Grebbestad och hade det inte varit för en helt felaktig offsideavblåsning hade Niklas Folkesson blivit helt fri.

Dessutom hade Grebbestad ett antal lägen där en svag passning eller en missad sista dribbling gjorde att chanserna försvann.

Michael Johansson hade en fin avslutning på halvleken med några bra initiativ med skott tätt utanför.

Med två minuter kvar av ordinarie tid lyfte Martin Kallin in en ny frispark som nickades utmärkt av Joakim Sandsten men Dennis Dahl revanscherade sig fint efter det förra baklängesmålet med en utmärkt fotparad till hörna.

– Även om Myckleby hade ett par fina lägen i första halvlek tycker jag vi kunde ha haft en större ledning än vad vi hade i paus. Så pass mycket bättre än Myckleby tycker jag vi var.

I andra halvlek bevakade vi mest och Myckleby hade inte så mycket mer än lite inlägg, säger Grebbestads tränare Björn Berntsson.

Björn passar även på att rosa hela backlinjen som gjorde en bra insats tillsammans med Eric Spindel. Dessutom gjorde Ahmed Rashid och Michael Johansson bra insatser.

Stort grattis till en välförtjänt serieseger. Lycka till 2018

2017-10-15 15:00