0-0 mot serieledarna för juniorerna

Seriefinalen mellan Ytterby och Tanum/Grebbestads juniorlag slutade 0-0 i en svårspelad match.

I stort sett matchen igenom stördes spelet av hård vind i planens längdriktning. Tidvis kom det även regn vilket gjorde att det var bra kallt.

I den första halvleken var det Ytterby som hade medvind och man fick då lite tryck mot T/G’s mål men T/G var stabila bakåt och Ytterby skapade i stort sett ingen riktigt bra chans på hela matchen.

Nu skall det direkt sägas att det gjorde i stort sett inte heller T/G.

En av Ytterbys bästa chanser i matchen kom efter en kvart då Oscar Elvinsson sköt från långt håll och fick bra träff men Magnus Ivarsson i T/G’s mål var med på noterna och kunde rädda till hörna.

Efter 26 minuter slog Ytterby en bra boll på djupet och målvakt Magnus Ivarsson fick utanför i straffområde för att bryta och få undan bollen. Sista kvarten kunde sedan T/G lyfta upp spelet och skapa några lägen även om det aldrig var riktigt farligt.

Bästa chansen kom efter en bra vändning av Abdi Salam Ali Noor som fick till ett inlägg som Viktor Johansson mötte på volley men sköt utanför.

Ytterby hade sedan ett skott utifrån från hörnet på 16-metarn som inte gick allt för långt utanför och det var Daniel Asterberg som sköt.

Ytterby öppnade andra halvlek med en hörna som Daniel Bagby nickade över på. Annars hade vinden mojnat för en period och matchen bjöd på aningens bättre spel även det inte heller nu var speciellt bra från något håll.

Grebbestad fick allt mer att säga till om och pigge inhopparen Sammy Karlsson fick några bra chanser. Som efter 55 minuter då han sprang igenom på en lång studsande boll.

Fri försökte han skjuta direkt på volley men totalmissade skottet och kanske borde han i stället ha tagit ner bollen och gått någon meter till innan han sköt?

Några minuter senare fick Ytterby en frispark i bra läge som mittbacken Jakob Persson klippte till på och bollen gick i ribbans överkant och över. Hade den varit aningens lägre är det tveksamt om Magnus Ivarsson klarat den.

Efter en slarvigt bakåt spel sprang David Asterberg igenom och försökte lobba över utrusande Magnus Ivarsson som var långt och felaktigt utanför sitt straffområde men lobben stannade upp och Tanums försvar kunde hinna upp bollen och få bort den.

Efter 70 min kom T/G’s bästa chans i matchen då Abdi Salam Ali Noor hittade Sammy Karlsson med en perfekt passning men helt fri sköt Sammy rakt på Ytterbys målvakt Philip Hellberg.

Ytterbys Jakob Persson fick ett liknande frisparksläge som då han prickade ribban men nu sköt han halvmetern utanför med bara åtta minuter kvar att spela och matchen slutade rättvist oavgjort 0-0 med någon fördel för Ytterby som hade lite mer målchanser.

– Jag tycker vi gör en bra match med tanke på hur många vi har borta. Vi står upp bra och bjuder till kamp och Ytterby imponerade inte på mig. Jag tycker att Daniel Wikström, Abdi Salam Ali Noor och Markus Svensson förtjänar beröm idag för sina insatser, sa tränaren Örjan Plate.

Tanum/Grebbestad ställde upp med följande lag, 4-4-2 från vänster:
Magnus Ivarsson, Per Wintzell, Daniel Wikström, Markus Svensson, Zakeria Ali Noor, Andreas Lundin, Jimmy Ottersten, Abdi Salam Ali Noor, Andreas Johansson, Fredrik Olsson och Abdi Rahman Ali Noor.

På bänken:
Viktor Johansson och Sammy Karlsson.

Byten:
19 min Fredrik Olsson, ut --- Sammy Karlsson, in
19 min Abdi Rahman Ali Noor, ut --- Viktor Johansson, in
71 min Andreas Johansson, ut --- Abdi Rahman Ali Noor, in
Mål:
Varningar:
39 min Abdi Salam Ali Noor
81 min Daniel Wikström

Utvisningar:

Kul med tv engagerade kommentatorer igr. Bra jobbat Abbe och Mussla :-)

Distriktsmsterskap
I förrgår 19:00