Förlust i genrepet för GIF

I en match som var lite upp och ner föll Grebbestad borta mot norska Askim med 2-1 i genrepet inför seriestarten nu på söndag.

Grebbestad öppnade svagt och det var mycket långbollar som inte nådde rätt adress vilket innebar att bollen snart kom tillbaka och Grebbestad fick jag mycket.

Askim tog ledningen med 1-0 efter en genomskärare som man förvaltade väl. Men efterhand kom Grebbestad bättre in i spelet.

– Tycker vi tog över och vi hade några bra lägen. Ahmed Rashid nickade i stolpen, Joakim Sandsten var fri två ggr och Daniel Landén hade ett bra läge utan att vi fick utdelning.
Men vi släpper även till lägen till dom när vi tappar skärpa, sa Björn Berntsson.

–Askim siktar på toppen av sin division fyra serie men jag tycker vi spelade bättre än dom så länge vi inte slarvar, menar Björn.

Markus Svensson kvitterade för Grebbestad efter ett långt fint anfall som avslutades med att Daniel Landén klackade fram Markus som avslutade bra till 1-1.

– Tyvärr är vi tunna framåt och har egentligen ingen riktigt naturlig forward när inte Jonas Söderlund kan vara med, sa Björn.

Askim fick ytterligare chanser i den andra halvleken och med 10-12 minuter kvar kom även segermålet, 2-1.

Bäst i Grebbestad var Daniel Landén, samt Andreas Friberg som gjorde en bra andra halvlek.

Good luck ”Beckenbauer”

Div I Södra