Inför seriestarten-Tufft för Grebbestad

I fjol trillade Grebbestad ur division 3 och spelar i år i division 4. Och det ser ut som det kan bli en ny tuff säsong för Grebbestad som tappat många spelare.

Åtta som spelade regelbundet i laget har slutat eller bytt lag: Jan Svensson, Fredrik Joling, Stratos Kenstanlis, Julian Herrera, Robin Olsson, Michel Berntsson-Gonzalez, Jonathan Palm, Roger Andersson. Dessutom har Daniel Wikström, Alexander Tuvström och Christoffer Bergstrand bytt lag. Till det pluggar Arber Plava i Italien och ingen vet riktigt om han kommer hem.

Nytillskott till Grebbestads trupp är Joakim Lindgren, Daniel Landén, Joakim Sandsten, Andreas Friberg, Fredrik Kallin, Henrik Olofsson, Michael Johansson och Niklas Folkesson. Dessutom kommer Niclas Sålder och Mattias Svensson från egna ungdomsled.

Tränaren Björn Berntsson gör sin andra säsong som ansvarig för Grebbestad han tycker försäsongen har varit sådär. Närvaron på träningarna har varit bra stora delar förutom en period mitt i försäsongen då det var få man på träningarna. Däremot är inte Björn speciellt nöjd med träningsmatcherna där Grebbestad har gjort svaga resultat och bara ett par bra halvlekar.

Målsättning?
– Skall jag vara realist är det att hänga kvar. Vissa av spelarna har nog högre målsättning. Vi har ju nästan tappet ett helt division 3 lag så målsättningen att hänga kvar verkar rimlig, säger Björn Berntsson.

- Lysekil är premiärmotståndare men jag vet inte så mycket om dom. Har pratat lite med Stratos Kenstanlis som spelade nyligen mot dom och kommer att prata lite mer med honom om matchen, säger Björn

Strömstad seriefavorit
Nyckelspelare för Grebbestad blir Henrik Olausson, Martin Kallin och Eric Spindel. Men framför allt har vi en jämn trupp men vi får inte få för mycket skador.

Som seriefavorit håller Björn nykomlingen från division fem IFK Strömstad samt Viken.

Inför seriestarten mot Lysekil är två man i dagsläget borta, det är Henrik Olofsson och Michael Johansson som båda är skadade och missar matchen.

– Jag tror det kommer att gå bra i premiären. Många lag tror nog att vi är svaga när vi tappat så många spelare och att träningsmatcherna gått dåligt. Jag tror att många kanske underskattar oss och det kan passa oss bra och jag tror vi kan slå Lysekil, avslutar Björn.

P torsdag har vi funderingar p att ta bort markduken frn Siljevi. Kom grna upp vid 10-tiden och hjlp till en stund.

Div I Sdra
2018-04-21 15:00