Ny förlust för GIF

Trots att Grebbestad fick en bra start på matchen mot Kongahälla med ett tidigt ledningsmål blev det till slut en klar förlust, 2-5 (1-3).

Grebbestad öppnade fint och Stratos Kenstanlis spelade fram Jonathan Palm till en bra chans efter fem minuter där Kongahällas målvakt tvingades till en fin räddning.

Men två minuter senare kom Grebbestads ledningsmål när Arber Plava spelade fram Jonas Söderlund som kunde slå bollen i när, 1-0 för Grebbestad.

Men Grebbestads glädje varade inte länge för bara ett par minuter senare kunde Josef Ingvarsson nicka in 1-1.

Jonathan Palm fick ett läge efter en kvart men i sista stund hann en försvarare emellan och kunde täcka skottet.

Och Stratos Kenstanlis hade ett bra volleyskott som det blev retur på men ingen Grebbestadsspelare var med på detta.

Men i stället kunde Kongahälla ta ledningen efter en snabb spelvändning och efter inlägg och en skarv dök John Svensson upp vid bakre stolpen och slog in 1-2.

Efter en ganska jämn första halvlek var ändå gästerna i tvåmålsledning då John Svensson nickade in en frispark med bara två minuter kvar av halvleken.

Gästerna visade klart bättre skärpa framför mål än hemmaspelarna.

Tre utvisningar
Andra halvlek var bara ett par minuter gammal när Mikael Skoglund i Kongahälla fick sitt andra gula kort och blev utvisad.

Men bara ett par minuter senare hittade domaren en kompensationsutvisning då även Markus Svensson fick sitt andra gula kort.

Efter 55 minuters spel kunde Kongahälla öka på till 1-4 på straff och matchen var definitivt avgjord.

Matchen dog nu i fart och kvalité men Kongahälla ökade ändå på till 1-5 efter ett snyggt anfall och bra inlägg som snyggt nickades i mål av Josef Ingvarsson.

Jonas Söderlund var igenom med 20 minuter kvar men målvakten Mattias Pettersson var snabbt ute och räddade.

Med kvarten kvar fick även Kongahällas Erik Lundin sin andra varning och matchen därmed sin tredje utvisning.

Grebbestad lyckades med en man mer få till en reducering sedan Stratos Kenstanlis fått fram bollen till Jonathan Palm som i sin tur hittar Jonas Söderlund helt ensam vid bakre stolpen och han kan helt enkelt inte missa utan sätter 2-5.

Grattis sportchefen !!

2020-06-24 19:00