0-3 för GIF

Grebbestad föll borta med 0-3 mot Väster trots att Grebbestad skapade klart fler målchanser än värdarna. Men effektiviteten är lika med noll i GIF.

3-0 låter som en lätt seger för Väster men faktum är att Grebbestad gjorde en bra match och skapade 10-12 riktigt bra chanser, varav en straff, utan att kunna få in bollen i mål.

– Idag skapade vi fler målchanser än på hela hösten i övrigt, menade Grebbestads Jonas Söderlund.

I den första halvleken var bla Jonathan Palm ren med hemmamålvakten Andreas Svensson vid ett par tillfällen utan att överlista honom.

Även Markus Svensson hade ett bra skottläge från nära håll som täcktes till hörna.

Spelet var ändå hyfsat jämt men det var Grebbestad som hade de klarare målchanserna.

När Väster skapade något var det oftast skott långt utifrån som inte oroade Jan Svensson i Grebbestads mål.

Västers bästa läge, förutom målet, kom efter en lång utspark som en Västerforward fick fint läge på men skottet var totalt misslyckat och Jan Svensson kunde bara vänta in bollen.

Västers ledningsmål kom efter en totalt misslyckad rensning i Grebbestads försvar och bollen kom till Roni Kurdali som dribblade sig till ett fritt läge mitt framför mål och kunde placera in bollen till 1-0 med ca 6-7 minuter kvar av halvleken.

I den andra halvleken fortsatte Grebbestad att skapa chanser men Västers målvakt Andreas Svensson var utmärkt i mål och planens bäste spelare.

Jonathan Palm hade ytterligare bra lägen liksom Michel Berntsson-Gonzalez men bollen ville inte in vilket är ganska symtomatiskt för ett lag som ligger som Grebbestad i tabellen.

Väster däremot skapade inte speciellt mycket i den andra halvleken heller men vad gjorde det när man fick hjälp med 2-0-målet.

Efter ett inlägg följde en nick som Jan Svensson slängde sig på och Martin Kallin skulle rensa undan. Dålig kommunikation mellan Janne och Martin ställde till det och när Martin såg att Janne kom slängandes stoppade han upp men touchar bollen vilket gjorde att Janne inte fick grepp på den och bollen gick ut till Mattias Nilsson som kunde lyfta in bollen i tomt mål.

Grebbestad gav inte upp och man fortsatte att skapa bra lägen och när Jonathan Palm kom fri ännu en gång och revs ner av Andreas Svensson fick Grebbestad straff.

Men suveräne Andreas Svensson räddar Martin Kallins straff och skulle få hålla nollan denna dag.

Det närmaste Grebbestad kom efter straffen var ett skott i ribban av Jonas Söderlund men som redan sagt det vill sig inte för Grebbestad.

I stället åkte man på ett nytt tråkigt mål. Niklas Taube i Väster tog, med minuten kvar att spela, med sig bollen med handen utan åtgärd och fri med Jan Svensson satte han 3-0.

Det märkliga med denna hands var att linjeman medger att han såg handsen men varför ha inte då vinkar är en gåta som han efteråt inte kunde lämna ett vettigt svar på.

Helt klart drar Niklas medvetet med sig bollen med handen. Tur nu att detta inte var matchavgörande utan matchen var redan avgjord.

Bäst på planen var som redan nämnts Västers målvakt Andreas Svensson. Grebbestad gjorde en bra laginsats där små misstag ställde till det men som helhet var det en bra insats av det nedflyttningsklara Grebbestad.

Grattis sportchefen !!

2020-06-24 19:00