Femte raka förlusten

Om någon trodde något annat så är det nu definitivt klart att Grebbestad åker ur div 3 och spelar i 4:an nästa säsong.

Detta står klart sedan laget åkte på sin femte raka förlust när man hemmaföll med 2-5 (0-2) mot Slottsskogen/Godhem.

Slottsskogen/Godhem har liksom Grebbestad gått riktigt illa den senaste tiden och därmed trodde man nog att Grebbestad skulle kunna ha en chans till poäng men S/G tog genast hand om initiativet i matchen och efter bara fem minuter var man i ledningen sedan Lukas Emanuelsson nickat in 0-1 via ribban efter en frispark.

Grebbestads första halvlek var riktigt svag och man uppträdde mycket darrigt i de bakre leden men trots detta skapade man en del lägen främst genom Michel Berntsson-Gonzales som bla hade två frilägen utan att göra mål.

S/G spelade bra och Henrik Olausson fick rädda ett fint läge efter dryga 20 min med en fotparad efter skott från Niklas Andersson.

Men bara minuter senare kom ändå 0-2 när Niklas Andersson retfullt enkelt vände bort en GIF-försvare och sedan pricksköt bollen i mål.

Äntligen mål
Efter ett par byten i halvlek av Grebbestad så öppnade man ganska så bra och Jens Plate kunde reducera efter 52 minuter när han satte Fredrik Jolings inlägg.

Därmed bröt Grebbestad sin måltorka som varit i 327 minuter.

Men Grebbestad hopp om att göra match av det hela försvann fyra minuter senare då Niklas Andersson återigen tar sig igenom för lätt och sätter 1-3.

Eric utvisad
Efter 68 minuter fick Eric Spindel rött kort efter en fällning som bedömdes som grov vilket nog var ganska tveksamt.

Men trots utvisningen kunde Grebbestad reducera ännu en gång sedan Grebbestad fått en ganska billig straff som Martin Kallin satte till 2-3 med en kvart kvar att spela.

Nu visade Grebbestad äntligen lite vilja i laget men man skapade ändå inget som skulle kunna ge en kvittering.

I stället så avgjordes matchen i den 82 minuten då Daniel Milicevic blev frispelad. Samme man satte sedan även 2-5 efter en ny fin framspelning och Grebbestad räcker helt enkelt inte till i årets serie.

Grattis till avancemang i DM efter 4-1 mot Henån/Gilleby i kvarten.

Distriktsmästerskap
2020-07-07 19:00