Ny storförlust för GIF

Det ser allt sämre ut för Grebbestad i div. 3 och i lördags föll man stort hemma mot Ahlafors. Gästerna vann enkelt med hela 5-0 (2-0).

Grebbestad tvingades ställa upp med en utespelare i mål då både Jan Svensson och Henrik Olausson var skadade. Jonas Söderlund var den som dra på sig målvaktströjan och efter elva minuter visade han att han kan stå i mål med när Erik Häggström försökte lätta bollen över Jonas som kunde rädda till hörna.

Men minuten senare syntes det tydligt att Jonas Söderlund inte är målvakt när Abdoulie Jeng sköt ett skott strax utanför 16-metarn till 0-1.

Ahlafors hade full koll på händelserna matchen igenom och Christian Gunnarsson var nära att öka på med ett bra skott efter 16 minuter men Jonas Söderlund svarade för en fin räddning.

0-2 kom efter 25 minuter när Svane Larsson fick en härlig genomskärare och fri med Jonas Söderlund satte han enkelt bollen i mål.

Grebbestad hade knappt något som kan kallas målchans på hela matchen och Michel Berntsson-Gonzalez skott efter 50 minuter strax utanför var Grebbestads första avslut mot mål.

Grebbestads förhoppningar om att komma in i matchen försvann definitivt efter 53 minuter då Abdoulie Jeng sprang igenom och satte sitt andra mål till 0-3.

Grebbestads bästa chans i matchen kom efter ett inlägg där Jonathan Palm skulle sträcka fram ett ben för att få in bollen men en järv språngskalle från en försvarare redde upp läget för Ahlafors.

0-4 kom efter ett fint Ahlaforsanfall som avslutades med inlägg och ett härligt volleyskott av Henrik Andersson utan chans för Jonas Söderlund.

I den 62:a minuten kom matchens sista mål när Christian Gunnarsson fick på en bra nick efter hörna.

Resten av matchen blev mer eller mindre en vänta på slutsignalen då Ahlafors tog det lugnare och Grebbestad inte kunde bättre.

– Jag tyckte det såg hyfsat ut sista kvarten i första halvlek och hade förhoppningar om att vi skulle kunna rädda en poäng men återigen så orkar vi inte en hel match. Och vi skapar knappt en målchans under hela matchen. Det var klasskillnad mellan lagen, sa Björn Berntsson.

Rickard Nylander fick pris som Ahlafors bäste spelare medan Stratos Kenstanlis fick det i Grebbestad.

Truppen mot Ahlafors

Grattis sportchefen !!