Rena raset mot Åsebro

Efter en fin inledande halvtimme tog det roliga slut för Grebbestad. Åsebro tog över efter ledningsmålet och vann tillslut med hela 7-0 (3-0).

Åsebro öppnade visserligen med ett tidigt jätteläge där man sköt utanför men sedan handlade det mesta om Grebbestad första halvtimmen.

Grebbestad spelade riktigt bra och man hörde Åsebros ledning vid ett flertal tillfallen försöka jaga på sina killar för att komma in i matchen.

Jonathan Palm jobbade bra på topp och efter fem minuter fick han fram bollen till Arber Plava som vände runt men skottet gick rakt på Åsebros målvakt.

Trots spelövertag hade Grebbestad inte så många bra chanser men Jonathan Palm var på väg igenom efter 24 minuter men fick bollen lite långt ifrån sig och Åsebros målvakt kunde ännu en gång knipa bollen.

Så efter 29 minuter kom Åsebros ledningsmål sedan Grebbestad missat markering vid två tillfällen och Peter Eriksson kunde prickskuta 1-0 vid Jan Svenssons högra stolpe och Grebbestad rasade nu sönder och samman.

Minuterna senare hade Åsebro ett fräsande skott efter en kort hörna som inte gick allt för långt utanför.

Efter 41 minuter kom 2-0 när Grebbestad först missar ett uppspel och sedan inte hinner hem och Christian Luisa blev frispelad i mitten och lurade enkelt Jan Svensson.

Tre minuter senare kom 3-0 efter bedrövligt försvarspel när Selami Sinani alldeles för enkelt kommer igenom efter ett inkast och kan spela in till matchens lirare Martin Scherdin som omarkerad sköt i mål.

En mycket svag avslutning av Grebbestad som renderade i en befogad utskällning i paus som knappast fick önskat resultat.

Efter fem minuter av andra halvlek hade Martin Scherdin gjort ytterligare två mål fram till 5-0.

Men Åsebro var inte nöjda med detta utan Selami Sinani satte 6-0 på frispark långt utifrån kanten bakom en överrumplad Jan Svensson i Grebbestads mål och sedan fick Martin Scherdin hjälp med en missad bakåtpassning när han kunde runda Jan Svensson och sätta 7-0.

En match att bara glömma så fort som möjligt. Läget ser ganska hopplöst ut men det gäller att kämpa på tills det är helt klart att man åker ur. Än finns ju chansen att klara sig kvar även om det inte ser något vidare ut. Vi behöver tio poäng mer än Velebit och Kungshamn på sju matcher…

Pris till bäste Grebbestadspelare gick till Markus Svensson som belönades med en yxa.

Grattis sportchefen !!

2020-06-24 19:00