Gif chanslösa mot Mellerud

Efter en okey första halvlek tappade Grebbestad rejält i den andra halvleken och serieledarna Mellerud kunde enkelt vinna med 2-4 (0-1).

Grebbestad fick en mardrömsstart på matchen då duktige Marcus Svensson gav Mellerud redan efter sju minuter.

Ett mål som i högsta grad präglades av tur och flyt. Och det har ett bra lag och spelare. Marcus lyckades få en fot på ett inspel och bollen fick en härlig båge över en chanslös Jan Svensson och letade sig in i mål via ribban.

Annars så gjorde Grebbestad en hyfsad första halvlek även om Mellerud med ett väl inpräntat spel förde matchen men man lyckades inte skaffa några mer riktigt heta chanser under de första 45 minuterna.

Grebbestad hade några fina anfall och bla Stratos Kenstanlis blev tveksamt avblåst för offside vid ett tillfälle.

I övrigt hade Grebbestad några skott som ändå inte hotade Gustav Persson i Melleruds mål speciellt mycket.

Svag andra halvlek av GIF
Då Grebbestad hängde med bra i första halvlek gjorde man några ändringar i laget i hopp om mer tryck framåt men resultatet blev snarare tvärtom.

Mellerud tog över mer och mer medan Grebbestad fick inrikta sig på kontringar. Även andra halvlek började illa för Grebbestad då Daniel Olsén fick på en bra träff mot första stolpe och via Jan Svenssons utsträckta hand i mål till 0-2 efter 50 minuter.

– Jag är allt annat än nöjd med det målet. Den borde jag ha tagit även om det var ett bra skott, menade Jan efter matchen.

Matchens lirare Marcus Svensson ökade sedan på till 0-3 på nick. Detta sedan Jan Svensson först räddat ett friläge men bollen snappades upp av Mellerud och efter ett inlägg nickade Marcus via Martin Kallins ben vilket ställde Jan Svensson som annars räddat.

Efter 67 minuter fick Grebbestad trots allt lite hopp när Stratos Kenstanlis spelade fram Julian Herrera som trots dålig vinkel fick in 1-3.

Marcus Svensson pickade sedan stolpen i bra läge sedan Jan Svensson precis fått på en fingerspets, annars hade det varit stolpe in.

Men Marcus Svensson skulle bli 3-målsskytt efter 82 minuter då han fick ett inspel och helt fri nära mål väntade han iskallt ut Jan Svensson och rullade retfullt enkelt in 1-4.

Efter att ha gått miste om 5-6 solklara straffar tidigare i serien fick så Grebbestad med fem minuter kvar sin första för året även om den då i stället var billig.

Martin Kallin målskytt trots att Gustav Persson gick åt rätt håll och var på bollen.

Pris till bästa spelare i respektive lag gick i Mellerud till Marcus Svensson som var bäst på planen. Martin Kallin fick priset i Grebbestad.

Grattis till avancemang i DM efter 4-1 mot Henån/Gilleby i kvarten.

Distriktsmästerskap
2020-07-07 19:00