Ny hedersam förlust

Efter en svag inledning av matchen kom Grebbestad igång allt bättre och spelmässigt var knappast resultatet 0-2 (0-1) mot Ytterby rättvist.

Men så som så många gånger tidigare denna säsong så är inte marginalerna på Grebbestads sida och motståndarna är oftast vassare i avslutningslägena.

Ytterby var klart piggast i inledningen av matchen och första 15-20 minuterna var inte Grebbestad riktigt med. Jan Svensson i Grebbestads mål fick omgående göra en fin räddning när en Ytterbyanfallare snabbt vände runt och sköt.

0-1 kom redan efter fyra minuters spel när Ytterbys Marcus Holmqvist fick på en lyckoträff långt utifrån och bollen seglade i en perfekt båge över en chanslös Jan Svensson.

Grebbestads första chans kom efter tretton minuter då Arber Plava spelade fram Jonathan Palm men Ytterbys målvakt räddade med en fotparad.

Efter Ytterbys fina inledning så jämnade nu Grebbestad ut spelet som var jämnt resten av halvleken. Julian Herrera hade en lyftning över mål innan Ytterby fick ett par lägen igen.

En Ytterbyspelare undvek offside precis och gick runt Jan Svensson som dock hann tillbaka och kunde slänga sig och rädda. Bollen gick sedan från Jan på Ytterbyspelaren men felaktikt dömdes det till hörna.

Det blev en dubbelhörna av det hela och på den andra fick Jan Svensson åter rädda.

Därefter hade Grebbestad två strafflägen. Först blev Jonathan Palm tacklad på väg igenom vilket borde ha gett straff. Jonathan stod visserligen kvar på benen men helt i obalans blev skottet svagt och en utespelare i Ytterby hann in och täcka.

I slutminuten var det dessutom en handssituation där domaren friade och 0-1 stod sig halvleken ut.

Precis som i förra mötet med Ytterby tog Grebbestad över i den andra halvleken och man tryckte tillbaka Ytterby rejält vissa stunder men tyvärr har inte Grebbestad den rätta känslan framför mål.

Roger Andersson ett skott från sidan som målvakten med stor möda kunde tippa till hörna.

Mitt i Grebbestadspressen kom 0-2 efter 70 minuter. Martin Kallin var hårt pressad i ryggen av Gabriel Altemark Vanneryr vid 16-metearn och när Martin skulle vända upp fick han inget fäste med skorna utan föll vilket gav Gabriel ett ypperligt läge.

Jan Svensson var snabbt ute och räddade skottet men på returen från samme Gabriel kunde Grebbestad inget göra.

I samma spelminut kunde Grebbestad ha kommit in i matchen igen men inhopparen Jonas Söderlunds skott gick rakt i händerna på Ytterbys målvakt.

Något senare hade Jonas ett nytt läge på nick som försvaret kan rädda till hörna.

I slutet av matchen tryckte Grebbestad på med allt man kunde utan att skapa något direkt.

Bästa chansen hade i stället Gabriel Altemark Vanneryr när han dribblade sig igenom Grebbestads försvar men Jan Svensson kunde rädda till hörna.

Marcus Holmqvist fick pris till bäste spelare i Ytterby medan samma pris gick till Julian Herrera i Grebbestad.

Bra insatser även av Jan Svensson och Eric Spindel i hemmalaget.

Grattis sportchefen !!

2020-06-24 19:00