Grebbestad slog TV Allstars

Grebbestad har spelat en träningsmatch mot kändislaget TV Allstars och man vann med 5-2 (0-1). TV Allstars sammanhållande länk är TV4’s sportreporter Patrick Ekwall.

Många av spelarna som Ekwall hade med sig deltog i en match mot VM-laget-94 på TV för en tid sedan.

Laget innehöll spelare som Niklas Holmgren (Canal+), Jonas Wirmola (Viasat, MFF), Pontus Kåmark (Fotbollsproffs och bla IFK Göteborg) samt Pär Zetterberg (mångårigt proffs i Anderlecht).

Dessutom var publikfriaren Benno Magnusson med och efter ett antal kommentarer från expertkommentatorn Bert Karlsson smög han runt och tömde en ramlösa över Bert.

Bennos kommentar när han bytte ut sig själv var kort och gott: -Nu spelar vi med b-laget.

Ca 400-500 i publiken
Matchen (2 x 35 min) som spelades i strålande solsken lockade någonstans mellan 400-500 personer till Siljevi och dom fick se en underhållande match där flera av dom gamla spelarna visade att dom fortfarande håller hög klass.

Genomgående bäst var givetvis Pär Zetterberg som först nu lagt skorna på hyllan. Han briljerade gång på gång med dribblingar och härliga framspelningar. Mycket bra och TV Allstar var även Stefan Andreasson (sportchef i Elfsborg och tidigare spelare) samt Matti Berenett (skådespelare).

TV Allstars tog ledningen
Grebbestad öppnade klart bäst i matchen och kanske var det klen uppvärmning från TV Allstars som gjorde att det tog en stund innan man vaknade till?

Grebbestad hade ett par fina chanser men Dennis Kaldrup svarade för några fina räddningar.

Efter hand vaknade TV Allstars till och man hade några chanser främst genom Matti Berenett som även fick göra matchens första mål när han nicktouchade in 0-1 efter 26 minuter, givetvis var Pär Zetterberg framspelare.

Bollkastning i paus
I pausen var det dessutom bollkastning och det gällde att komma så nära mittpunkten som möjligt med en tennisboll. Knappt hundra bollar var sålde och närmast kom Marcus Levin från Grebbestad.

Kändisarna tröttnade
TV Allstars höll ledningen halvleken ut men man fick det jobbigare i den andra halvleken och Julian Herrera kunde tre minuter in på andra halvlek kvittera till 1-1.

Därefter följde det några intensiva minuter med chanser på löpande band åt båda hållen men resultatet stod sig.

Dagens största skratt kom när Benno Magnusson försökte filma till sig en straff men som ni förstår var filmningen inte så bra.

Jonathan Palm fick allt större ytor för Grebbestad när TV Allstars tröttnade mer och mer och efter en fin rush kunde han spela in till Arber Plava som satte 2-1 för Grebbestad.

Ekvall kvitterade på straff
Jonathan Palm spelade sedan fram Arber Plava ännu en gång men nu prickade Arber ribban. I stället kunde Patrick Ekwall kvittera på straff sedan Matti Berenett blivit ”fälld”.

Då återstod det åtta minuter av matchen och ett tröttkört kändislag hade nu mer eller mindre 7-8 man i kedjan vilket gav Grebbestad stora ytor och bra lägen och Julian Herrera satte 3-2.

Stefan Andreasson svarade för matchens dragning när han klackade bollen förbi en överrumplad Jens Plate som bara kunde skratta ut det hela.

I slutminuterna kan Grebbestad göra ytterligare två mål genom först Jonathan Palm och sedan Julian Herrera.

Straffar
Efter matchen slog man fem straffar men inte heller här kunde TV Allstars vinna utan Grebbestad vann straffläggningen med 3-1.

Grebbestads främste denna dag var Julian Herrera. Bäst hos TV Allstars var Pär Zetterberg, Stefan Andreasson och Matti Berenett.

Update 19 jan: mer bilder från Kändismatcher på Siljevi

Bra jobbat idag grabbar. Tråkigt !

Div I Södra
2018-10-13 14:00