Pinsamt

Skall Grebbestad klara sig kvar i div.3 måste man höja sig flera klasser från det som presterades när man bortaföll mot Ahlafors med 6-1 (2-0).

Grebbestad inledde matchen helt okey och hade ett litet övertag under de första 10 minuterna, delvis beroende på att Ahlafors backade hem mycket för att ”känna på” Grebbestad.

Efter 13 minuter hade Ahlafors sin första chans i matchen när en Grebbestadsförsvarare stötte bollen mot eget mål och Janne Svensson fick ligga rak lång i luften för att klara bollen och Grebbestad kunde få undan returen.

Grebbestad skapade inte mycket i anfallsväg men Arber Plava tog sig igenom på kanten efter 14 minuter men vinkel blev dålig och skottet gick utanför.

Grebbestad hade matchen igenom problem med att man slarvade i uppspelsfasen och Ahlafors ställde flera gången om snabbt när Grebbestad då var på väg upp i banan.

1-0 kom när Jonathan Palm och Andreas Karlsson sjabblade och Ahlafors ställde om snabbt och efter ett bra inlägg stod Daniel Olsson helt omarkerad och kunde nicka in Ahlafors ledningsmål.

Grebbestad hade under hela första halvlek svårt i medvinden att komma i några anfall. Bollarna mot forwards blev hela tiden för långa och Stefan Johansson i Ahlafors mål kunde gång på gång plocka upp dessa bollar.

Ahlafors skapade inte heller dom speciellt mycket farligheter under den första halvleken men när dom väl kom fram såg det oftast väldigt enkelt ut, som när Christian Gunnarsson fick promenera fram och skuta rakt framför mål men utanför.

I halvlekens 44:e minut kom 2-0. En frispark lyrades in och omarkerad kunde en Ahlaforsspelare nicka in till en i stort sett lika omarkerad Andreas Brunbäck som kunde nicka in bollen.

Minuten senare rinner Mattias Skånberg igenom för Ahlafors men Jan Svensson kommer ut och kan rädda till hörna.

Inledningsvis i den andra halvleken hade så Grebbestad inga större problem med att hålla undan Ahlafors även man själva inte skapade något framåt heller.

Men då Ahlafors efter en trolig offside kan rinna igen om och göra 3-0 tappar Grebbestad spelet helt. Målskytt var Andreas Brunbäck efter 67 minuter.

Minuten senare kom 4-0 när Svante Larsson kom fri och Jan Svensson lyckas styra bollen i stolpe och ut men bara för att hamna hos Daniel Olsson som kan sätta bollen.

I slutet av matchen blev Ahlafors kanske lite väl offensiva och Grebbestad skapade äntligen lite chanser. Bla hade Arber Plava ett bra skott tätt utanför mål.

I den 87 minuten fick Grebbestad ett tröstmål när Martin Kallin spela fram Jonathan Palm som blev helt fri och säkert satte 4-1, sitt tredje mål på två matcher.

I 91:a minuten ökade Jonathan Henriksson på till 5-1 helt frispelad och i 92 minuten kom 6-1 på ytterligare ett nytt friläge, nu genom Tobias Embäck. Då hade Ahlafors tidigare bränt ett par frilägen som Jan Svensson räddade.

Stratos Kenstanlis fick pris i Grebbestad som bäste man. I ett annars blekt Grebbestad skötte sig även Martin Kallin skapligt.

Truppen mot Ahlafors

Grattis sportchefen !!