Tungt för Grebbestad

Med ett segermål i 96:e minuten såg Slottskogen/Godhem till att Grebbestad fick vända hem tomhämta från Göteborg.

Segermålet kom dessutom efter att domaren lagt till mer tid än vad som var sagt. Första tilläggen sa att matchen skulle vara slut efter 94 min.

Efter 94 minuter sa domaren att det var en minut kvar. Efter ytterliggare 15 sekunder kunde S/G nicka in segermålet.

Första halvleken gick klart på poäng till S/G och Grebbestad hade stora problem att freda sitt mål vid ett flertal tillfällen.

Framförallt hade man problem när det lyrades in bollar vid frisparkar och även när S/G snabbt ställde om med djupledsbollar. Första kvarten av matchen hade S/G ett par riktigt fina lägen men avsluten gick inte på mål.

I stället kunde Grebbestad ta ledningen efter 17 min efter en frispark. Markus Svensson skarvade först bollen vid första stolpen vidare till Stratos Kenstanlis som fick se sin nick räddas på mållinjen men returen gick ut till Martin Kallin som kunde dunka in bollen i nättaket till 0-1.

S/G kvitterade efter 24 minuter i misstänkt offsideläge då bollen spelades framåt till en fristående Daniel Milicevic som satte 1-1.

S/G var sedan mycket nära ledningen efter dryga halvtimmen när Eric Spindel helt plötsligt kunde dyka upp på mållinjen och rensa undan.

Henrik Olausson i Grebbestads mål svarade för en mycket bra match och i slutet av halvleken tvingades han till flera fina räddningar för att hålla kvar Grebbestad i matchen.

Bla hade S/G ett trippelläge där Henrik Olausson räddar första bollen. Returen skjuts i ribban och returen därefter skjuts över.

I tredje tilläggsminuten av första halvlek spelade Markus Svensson fram 16-årige Robin Persson till ett friläge men Robin prickade ribban och 1-1 stod sig halvleken ut, ett resultat som Grebbestad skall vara mest nöjda med.

S/G orkade inte alls ligga på på samma sätt i den andra halvleken utan Grebbestad kunde lyfta upp spelet betydligt högre i banan och Martin Kallin fick en bra skottchans efter hörna tidigt i andra men sköt tätt utanför.

Efter ca 60 minuter hade S/G ett mycket bra skott utifrån som gick tätt över. Lite senare kan Grebbestad vända på spelet och Otto Jahnson-Bock kommer till avslut men får ingen vidare träff.

Efter 71 minuter fick Arber Plava ett fint läge rakt framifrån men skottet gick högt över. Jonathan Palm lobbade i svårt läge över och matchen lutade över till Grebbestad som hade kontroll på det hela när Grebbestad Markus Svensson tvingades kliva av banan efter en otäck smäll och då Grebbestad redan gjort sina tre byten fick man avsluta med 10 min.

S/G såg sin chans och lyfte framåt i banan igen och efter 87 min fick Henrik Olausson göra en fin fotparad på en S/G-chans.

I den fjärde tilläggsminuten fick S/G ett mål bortdömt för offside och då var det inte mycket kvar.

Men i den 96 min fick S/G ytterligare ett läge och då kunde Christer Molin nicka in 2-1.

Bäst i Grebbestad var målvakten Henrik Olausson tillsammans med Arber Plava.

Veckans mål i rörliga bilder

Grattis till avancemang i DM efter 4-1 mot Henån/Gilleby i kvarten.

Distriktsmästerskap
2020-07-07 19:00