Sävedalen närmast vinst

Trots att Grebbestad var en man mer i ca 50 min och ledde matchen tre gånger lyckades man inte vinna premiären borta mot Sävedalen.

Grebbestad fick en smakstart på matchen och det tog bara tre minuter innan Jonas Söderlund hade gett Grebbestad ledningen. Det gjorde han med en snygg nicktouch direkt i mål efter en frispark av Stratos Kenstanlis.

Grebbestads ledning varade inte länge utan David Proschaska kunde kvittera efter en kvart minuters spel.

Grebbestad var något piggare än Sävedalen som satsade hårt på djupledsbollar på sina kvicka forwardars.

Grebbestad tog på nytt ledningen efter 22 minuter när Markus Svensson fick på en praktträff och Robert Hammarstrand i Sävedalens mål var helt chanslös. Årets mål redan?

Efter 40 min spelade Jonas Söderlund fram Jonathan Palm som lättade bollen över målvakten som räddade med händerna utanför 16-metarn och domaren plockade fram det röda kortet för Robert Hammarstrand.

Men i istället för att Grebbestad tog över fungerade målet som tändvätska för Sävedalen som började löpa ännu mer och nästan omedelbart hade Bijan Gouderi en bra kvitteringschans på nick men Jan Svensson i Grebbestads mål svarade för en fin parad nere vid stolpen.

Grebbestad hade ett par fina frisparkslägen utan att träffa mål. I stället kunde Sävedalen kvittera efter 44 min när en Sävedalenspelare hann före Stratos Kenstanlis och kunde spela in till Pascal Kåveryd som tryckte in kvitteringen till 2-2.

Men minuten senare var Grebbestad åter i ledningen när Jonathan Palms inlägg kunde hitta Arber Plava som tryckte in 2-3 och Grebbestad var åter i ledningen.

Men andra halvlek blev en lång besvikelse för Grebbestad och Sävedalen hade ett klart grepp om händelserna utan att skapa så många heta lägen.

Efter 65 minuter kom kvitteringen rättvist när Bijan Gouderi rann igenom Grebbestads försvar och kunde rulla in 3-3.

Sävedalens tryck ebbade efter hand ut och sista tio minuterna kom Grebbestad tillbaka och man borde ha haft en straff när Jonathan Palm revs ner men domaren friade.

Bästa chansen till ett avgörande fick Sävedalen när man med fem minuter kvar prickade ribban. Returen gick rakt ut till en fri Sävedalensspelare som dock sköt rakt på Jan Svensson.

– Det var skönt att få premiären avklarad. Vi leder tre gånger och spelar bra framåt men är alldeles för dåliga bakåt. Då menare jag inte bara försvaret utan även mittfälts försvarsspel. Vi orkar tyvärr inte mer än ca 70 minuter, men vi får vara glada för en poäng, säger tränaren Björn Berntsson.

Bäst i Grebbestad var Markus Svensson fick pris av hemmalaget. Bra var även Andreas Karlsson.

Svedalens IF-GIF 3-3 Markus Svensson Andreas Karlsson

P torsdag har vi funderingar p att ta bort markduken frn Siljevi. Kom grna upp vid 10-tiden och hjlp till en stund.

Div I Sdra
2018-04-21 15:00