Grebbestad åter i träning

I morgon är det dags igen för träning för Grebbestad. Efter ett coronafall i truppen valde man att ta ett veckolångt break men nu är de dags igen. Kl. 11:30 kör man igång!

Vi passar då på och tar ett kort samtal men Jonas Björk

Jo Jonas, då var det dags att börja träna igen efter en veckas uppehåll. Hur skönt skall det bli att komma tillbaka ut på planen?
– En vecka utan fotboll är en vecka för mycket, skall bli kul att dra igång fotbollsträningen igen imorgon (lördag)

Din planering med träningar har ju under januari varit med fokus på kondition. Nu när vi tappat en veckas träning, kommer det då att vara fortsatt fokus på kondition ett tag till?
– Även om vi inte tränat tillsammans denna veckan så har killarna fått ett träningsprogram som dom individuellt har kört samt rapporterat till mig i form av bild eller filmklipp. Så vi har verkligen utnyttjar denna veckan ändå och fått en extra fysvecka..

– Nu har vi gått igenom den tuffa delen av försäsongen och från och med nu ligger fokus på vår fotboll, det är nu det roliga börjar på riktigt. Vi kommer träna in ett nytt spelsätt och fokus kommer att vara att utveckla vår spelidé.

Nu när du inte kunnat vara på träningar under en vecka med laget – vad gör du då i stället? Kan du koppla bort fotbollen eller ligger det och gnager bak i skallen hela tiden?
– Helt klart har man ju fått mer tid till lite andra saker men jag har lagt en del arbete på att planera upp den kommande träningsperioden, det känns bra att planeringen är klar nu skall vi se till att den funkar i praktiken också..

– Som fotbollstränare kopplar man aldrig riktigt bort fotbollstankarna, många idéer som far genom huvudet. Tror min fru och mina barn kan uppleva mig lite frånvarande ibland men då är det förmodligen någon ny övning som bearbetas i hjärnkontoret..

Inga indikationer på fler sjuka i tuppen eller räknar du med alla i morgon på träningen?
– Vi har inte fått någon indikation att någon mer har insjuknat så imorgon kör vi på som vanligt igen.

Jonas Björk

Dom pratade lite om David i MFF podden. En av deltagarna i podden ansåg att man skulle satsa fullt ut på David istället för Bonke Innocent.

2020-10-17 14:00

IK GAUTHIOD