Uddevalla närmast seger

Grebbestad svarade för en medioker match när man spelade 1-1 borta mot div-4 laget IFK Uddevalla, efter 0-0 i paus. Trots mycket boll var det Uddevalla som var klart närmast seger.

Grebbestad hade mycket svårt att få till något bra spel på Fridhems plastgräs i Uddevalla.

Tjälen har gjort att planen var fruktansvärt ojämn och det var svårt för spelarna att spela små korta passningar till varandra då bollen hela tiden studsade.

Även i uppspelsfasen var det svårt då bollen studsar till när man tittar upp för att hitta sina medspelare och det blev då en massa snedsparkar i stället.

Nu var detta inte det största problemet för Grebbestad utan det var engagemanget och löpviljan som saknades. Grebbestad hade mycket boll men under hela första halvlek så skapade man bara några ofarliga hörnor.

Då var det Uddevalla som hade de bästa chanserna och en spelare var helt fri med Grebbestads Jan Svensson som kunde rädda.

Bara några minuter senare var samme Uddevallaspelare igenom igen men från kanten och Jan Svensson kunde ännu en gång rädda.

I andra halvlek så ändrade Grebbestad om lite i laget och fick aningens bättre tryck mot Uddevalla men man skapade fortfarande inget av värde framåt.

Uddevalla hade åter ett friläge där Grebbestads Jan Svensson lyckades styra ut Uddevallaspelaren mot kanten och Grebbestads försvar kunde sedan rädda till hörna.

Med halvtimmen kvar att spela tog Uddevalla ledningen när man kunde nicka in bollen efter hörna när Grebbestad tappade markeringen.

Grebbestad fick då aningens mer fart i spelet och första målchansen kom när Jonas Söderlund språngskallade över efter inlägg.

Grebbestads kvittering kom efter 85 minuter när Jonas Söderlund kunde nicka in Robin Olssons hörna.

Närmast ett avgörande var Uddevalla när samme spelare fick sitt fjärde friläge mot Jan Svensson men denna gång sköt han över.

– Tyvärr är det så att första halvlek igen var alldeles för dålig. Inställningen, attityden till att löpa och hjälpa varandra var för dålig. 0-0 i halvlek kan vi tacka vår målvakt för som tog ett par frilägen.

Vi gick över på tre forwards i andra och det blev bättre. Vi fick in 1-1 men var inte förtjänta av ett oavgjort resultat. Bra hos oss var Jan Svensson, Robin Persson och Andreas Karlsson, tyckte Grebbestads tränare Björn Berntsson.

Grattis till avancemang i DM efter 4-1 mot Henån/Gilleby i kvarten.

Distriktsmästerskap
2020-07-07 19:00