Träningspremiär på Siljevi

Alla spelarna längtar dit. Från dag 1 på försäsongen. Det gröna gräset på Siljevi. Idag – var det äntligen dags att beträda Siljevis gröna gräsmatta.

Se bilder från siljevipremiär

11 maj är ju het klart senare än normalt men i rådande situation med corona, uppskjuten seriestart osv så har det inte funnits någon anledning till att gå på gräsmattan för tidigt.

Nu med dryga månaden till seriestart (?) var det äntligen dags! Om det nu blir spel.
Ännu finns inget klartecken att spela matcher så den gångna helgens tänkta träningsmatch mot IFK Uddevalla fick ställas in.

Hur blir det på onsdag då? Just nu ser det ut att bli inställt även mot Munkedal om inget nytt besked kommer under morgondagen. Sedan finns planerad match till lördag men som sagt stort frågetecken även där.

Jag passade även på att ta några snabba frågor med några av tränarna och spelarna.

Peter Levin, idag är det i stort sett en månad till tänkt seriestart men fortsatt får ni inte spela träningsmatcher. Hur lätt är det att vara förberedd inför en seriestart?
– Allt känns väldigt ovisst just nu även om vi fått ett startdatum för serien. Men vi får bara rätta oss efter det och göra det bästa vi kan. Detta gäller ju inte bara oss utan även de andra lagen, det är lika för alla.

Tanken var ju träningsmatch mot IFK Uddevalla i helgen som var och Munkedal nu på onsdag. Är det klart att det är inställt även på onsdag?
– Vi vet inte ännu, men antagligen blir det så. Men vi får se, nya besked kommer lite då och då.

----------------------

Lukas Bäckström, första träningspasset på Siljevi för dig som är ny i klubben. Hur känns det att äntligen få springa ut på Siljevis gräsmatta? Hur står det sig mot din tidigare i Munkedal?
– Vi hade en väldigt bra plan i Munkedal i fjol. Nu har jag inte varit där i år så jag vet inte hur den är nu. Planen här i Grebbestad är bra men kanske lite mjuk just nu. Men den ser bra ut tycker jag

Mikael Mattsson, Du har ju mest koll med förbundet om speltillstånd osv. Inget nytt att komma med ännu?
– Nej, vi får inga direktiv. Som det är nu gäller förbudet mot att spela matcher, även då träningsmatcher vilket vi får rätta oss efter just nu.

Besvärlig situation med tänkt seriestart om ca en månad
– Det är ju samma för alla visserligen men visst vill man ha ett datum så man kan planera bättre med träning eller match. Men tyvärr har vi inte hört något.

------------

Mattias Jansson. Hur känns det att vara på Siljevi och göra ditt första träningspass som Grebbestadsspelare?
– Det är fantastiskt skönt med det här underlaget. Planen har fått vila ett par veckor extra och är nu över förväntan tycker jag.

Det är bättre än konstgräs alltså?
– Mycket bättre!

--------

Anders Tjernberg, gräsmatta på träningen idag. Hur mycket skönare är det som målvakt att slänga sig på gräs i stället för konstgräs?
– 100 % skönare!

Du föredrar alltså gräs alla dar i veckan före konstgräs?
– Ja, i alla fall en bra gräsmatta.

Och Siljevi räknas till en bra gräsmatta?
– Ja, det tycker jag

GRATTIS GIF, 98 år i dag sedan föreningen stiftades vid möte på Gestgivaregården.

2020-03-21 13:00

HISINGSBACKA FC