GIF och Brixly i samverkan med miljöaktivitet och samhällsnytta

GIFs Ungdomssektion och vår huvudpartner Brixly AB har i helgen genomfört en uppskattad aktivitet tillsammans. Nye ordförande i Ungdomssektionen Magnus Morin hade samlat ca 25 flickor och pojkar som tillsammans med föräldrar utförde en viktig strandstädning.
Vi upptäckte att på den vackra västra sidan av Svinnäshalvön samlas det stora mängder med skräp och det ser verkligen inte trevligt ut för de som följer stigen som går runt halvön. Därför bestämde vi oss för att göra en insats just där i år, säger Magnus Morin.

Det var pigga och entusiastiska ungdomar som tog sig an uppgiften med glädje. Det samlades in allt ifrån gamla fiskenät, trossar, plastlådor, fulla oljedunkar, plastpåsar till ett komplett bildäck på fälg.
Totalt fylldes 30 stora plastsäckar med skräp. Efter utfört uppdrag samlades alla för fika skänkt av Stefan Waldenström, platschef på Coop, Grebbestad. Det blev en sådan skillnad på utseendet på stranden att från ett av de närliggande husen i området kom en herre till platsen och skänkte en extra peng till GIFs duktiga ungdomar.

”Brixly är en av våra viktigaste partners som tar ett stort samhällsansvar och därför känns det väldigt viktigt att kunna bidraga och ge tillbaka utifrån ett av deras villkor för att sponsra vår verksamhet i Grebbestads IF” säger Marknadsgruppens ordförande Kenneth Eriksson, som även han var med och plockade skräp denna härliga dag vid havet.

Här är bilder från strandstädningsdagen vid Svinnäs.

Brixly och Grebbestads IF- tillsammans för miljön.

.

Brixly AB klar som HUVUDPARTNER 2020