Amel Licina in i a-truppen

Amel Licina är ny i Grebbestad och kommer närmast från Tanums IF. Han har deltagit i fyra träningsmatcher så här långt och gjort 1 mål.

Anledningen till att han inte blivit presenterad före nu är att det varit lite oklart om han skulle ingå i a-truppen eller inte.

Amel kommer inte att ha ett a-kontrakt likt övriga spelare utan kommer att vara med som typ lärling och hela tiden träna med a-laget och även vara med på matcher om han blir uttagen.

Hemsidan passar på att ställa några frågor till Amel

Hej Amel, hur står det till?
– Det är bara bra, tack!

Du har tränat hela vintern med Grebbestad efter din övergång från Tanum. Hur tycker du att det går?
– Jjag tycker det går bra. Jag har kommit in bra med laget tycker jag.

Berätta för oss vem Amel Licina är?
– Jag är en vanlig kille som älskar att spela fotboll. Jag är 16 år och har fyra syskon och mamma och pappa..

Vart kommer din familj ifrån och när kom dom till Sverige?
– Vi kom till Sverige för 5 år sedan, när jag var 11 år. Jag är uppvuxen i Makedonien men kommer egentligen ifrån Bosnien.

Beskriv för oss vilken typ av spelare du är
– Jag gillar att utmana och att göra det enkelt för mina medspelare.

Vad har du för styrkor (vi hoppar svagheter)
– Jag vet inte riktigt? Jag kan inte svara på det.

Har du satt upp några mål för dig för året?
– Första året med Grebbestad förväntar jag mig inte så mycket egentligen. Men det är kul att jag har fått känna lite på det i träningsmatcherna.

Hur kommer det sig att du väljer att lämna Tanums IF för Grebbestad?
– Jag vill få en utmaning och utvecklas mycket mer så detta är bra för mig.

Du har fått speltid i fyra träningsmatcher så här långt. Hur tycker du det gått?
– Jag tycker det har gått bra. Jag är nöjd och tycker att jag gjort det bra. Men det kan bli ännu bättre.

Du fick äran att göra ditt första mål för Grebbestad i en träningsmatch mot IFK Strömstad. Var det en härlig känsla?
– Det kändes fantastiskt. Jag skulle kanske spelat med Strömstad men det blev Grebbestad i stället. Så det kändes skönt att göra mål mot dom.

Vad gör du när du inte spelar fotboll?
– Jag är mycket med vänner. Men mest så spelar jag fotboll själv, gymmet ibland, det är väl det.

Då tackar vi för intervjun och önskar lycka till framöver
– Tack så mycket

Grebbestads trupp 2020