Hisingsbacka nästa för Grebbestad

Efter strul med inställda matcher pga corona ser det på lördag ut att bli match mot Hisingsbacka FC. Lagens första möte med varandra någonsin!

Hisingsbacka FC
Ett nytt lag att möta för Grebbestad! Mot en relativt ung klubb som bara är inne på sitt 15:e år då dom bildades så sent som 2005.

Hitar lite om klubben på Wikipedia:
Hisingsbacka FC, förkortat HBFC, är en fotbollsklubb från stadsdelen Backa på Hisingen i Göteborg, bildad 2005. Klubben bildades genom en sammanslagning av Hisingstads IS (bildad 1909) och Backa IF (bildad 1930).
Hemmamatcherna spelas på Backavallen i Backa, där också klubbhuset ligger. Kända spelare som Hisingsbacka FC har fostrat är bland andra Carlos Strandberg, Kristopher Da Graca och David Ngoma.

Annars vet jag inte mycket om detta lag, mer än att dom spelar i div 3. 2019 spelade man i div 3 nordvästra Götaland och blev 6:a efter serien 9 vinster, 4 kryss och 9 förluster.

Man har spelat en hel del matcher på försäsongen. Hela 12 matcher hittas och där har det gått på följande vis: 7 vinster och 5 förluster. Av lag Grebbestad stöter på ibland märks 1 vinst och 1 förlust mot Torslanda samt förlust mot IFK Uddevalla.

Man har dessutom mött Ahlafors som är nykomling i Grebbestads div 2 serie och där föll man med 6-3.

Grebbestads IF
Blickar vi tillbaka på Grebbestads senaste match blev det vinst med 5-2 mot div 4-laget IFK Strömstad. Men Grebbestad gjorde ingen bra match och det hela avgjordes först på slutet när Strömstad fick en man utvisad vid ställningen 3-2. En match som jag tror vi glömmer snabbt och blickar framåt i stället.

Efter två inställda matcher mot norska lag som har spel och träningsförbud lyckades Grebbestad hittade en ny motståndare å det blir match på lördag. Eller om det var Hisingsbacka som har hittat oss? Ingen aning men match blir det i alla fall, hoppas vi. Inga indikation på inställt när jag kort besökte dagens träning.

I dessa tider är inget att ta för givet och efter inställd träning i tisdags för Grebbestad var det åter träning idag. 14 man på plats då alla som har minsta känning av något får stanna hemma.

Så vi får hoppas på att inget mer händer den vägen och att vi får ihop ett gäng som kan åka ner mot Göteborg för match.

Efter denna match återstår sedan bara en träningsmatch innan det är dags för seriepremiär och vad jag förstår är det där inget klart med att det kommer att skjutas på som man nu hargjort med allsvenska och superettan.

Forza GIF!

Vi tar en liten titt på tidigare möten med Hisingsbacka FC
Matcher sedan dessa börjades fyllas i på hemsidan, år 2000: Grebbestad och Hisingsbacka FC har mötts 0 ggr.
- Totalt matcher:  0 st, Grebbestad 0 vinster, 0 st oavgjort, Hisingsbacka FC 0 vinster, 0-0 i målskillnad
- Träningsmatcher:  0 st, Grebbestad 0 vinster, 0 st oavgjort, Hisingsbacka FC 0 vinster, 0-0 i målskillnad
- Tävlingsmatcher, serie, 10 st, Grebbestad 0 vinster, 0 st oavgjort, Hisingsbacka FC 0 vinster, 0-0 i målskillnad
- Fem senaste, senast först: Inga matcher ännu
- Det blir 0,00 mål i snitt/match mellan Grebbestad och Hisingsbacka FC
- Målrikaste matchen: Inga matcher ännu
- Antal 0-0 matcher: Inga matcher ännu
- Största vinsten:  Inga matcher ännu
- Största förlusten: Inga matcher ännu
- Flest gjorda mål för Grebbestad: Inga matcher ännu
- Flest insläppta för Grebbestad: Inga matcher ännu
- Senaste matchen: 2Inga matcher ännu
- Se alla tidigare och planerade matcher som finns registrerade på Grebbestads hemsida Grebbestads IF-Hisingsbacka FC  genom åren

Hisingsbacka FC Truppen mot Hisingsbacka

Ser att det är full aktivitet på Siljevigräset - klippt, luftat, ytstädat, linjerat och bevattnat.
Det pratas om träningspremiär på naturgräs för A-truppen på måndag - lika kul som kosläpp, äntligen :)

2020-03-21 13:00

HISINGSBACKA FC