GIF och coronavirus Covid-19

GIF följer de rekommendationer som löpande kommer från Riksidrottsförbundet, Svenska Fotbollförbundet, Bohusläns Fotbollförbund, Svenska Bordtennisförbundet, Svenska Tennisförbundet och myndigheter vad gäller coronaviruset.

Folkhälsomyndigheten anser att det i dagsläget inte finns anledning att ställa in mindre lokala sammankomster såsom träningar, vare sig för seniorer eller ungdomar. OBS förbudet mot samlingar med fler än 50 personer.

Vi instämmer i uttalandet från Svenska Fotbollförbundet att alla vi som tillsammans är svensk fotboll också har ett ansvar att upprätthålla och fortsätta att driva vår verksamhet i den utsträckning situationen tillåter.

OBS nytt beslut från Svenska Fotbollförbundet, utifrån rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten, avseende träningar, tränings- och tävlingsmatcher för seniorer resp. ungdomar födda 2002 eller senare.

Vi vill att ledare och spelare i GIF tänker på följande:

• Ingen träning/match om du har det minsta lilla symptom på luftvägsinfektion (feber, hosta, hes, ont i halsen).
• Använd din egna vattenflaska. Byt vatten vid varje tillfälle den används.
• Håll en hög nivå på hygien, tvätta händer ofta.

Se nedan om de beslut som tagits och som berör GIFs fotbollsaktiviteter under 2020: