Vinst mot Strömstad efter knackig insats

Första halvlek var väl okej men i en andra halvleken var inte bra och det var först efter en Strömstadsutvisning som Grebbestad kunde avgöra matchen med två snabba. 5-2 (2-1) slutade det hela i Grebbestads fördel.

Första halvlek
Grebbestad var nära en smakstart i matchen då Christoffer Söderlund skarvade vidare till Andrew Palumbo som hittade in till Jesper Mattsson vars skott prickade stolpen. Tid endast 35 sekunder.

Inledningsvis hade Grebbestad bra fart på bollen och Mattias Hegeland spelade upp på Christoffer Söderlund som återigen skarvade vidare. Nu direkt till Jesper Mattsson som blev fri mot Erik Sörvik Vikström som kom ut bra och räddade.

Strömstad satsade på snabba omställningar som till en början inte beredde några problem för Grebbestad.

I stället kom Grebbestad på högerkanten genom Andrew Palumbo som drev inåt i planen och sköt via en Strömstadsförsvarare och precis utanför.

Efter 21 minuter hade Strömstad en frispark offensivt och man lyfte upp mycket folk. Detta gav en bra kontring för Grebbestad där Jesper Mattsson rundade Erik Sörvik Vikström som som ändå fick Jesper något ur vinkel när han sköt mot öppet mål där en Strömstadsförsvarare lyckades rensa undan i stort sett på mållinjen.

På den följande hörnan fick Mathias Hegeland ett bra läge men hans skott kunde täckas till en ny hörna.

I stället kom Strömstad i en snabb omställning, efter 23 minuter, vilket ledde till en fällning i straffområdet och Strömstad tilldömdes en straff. Straffen slogs av David Olsson, tidigare i Grebbestad, men inte bättre än att Mattias Jansson kunde rädda.

Efter 34 minuter hittade Mathias Hegeland åter fram med en bra passning. Strömstad försökte bryta men touchade bara bollen som nådde Andrew Palumbo som vek in mot mål och sköt men Erik Sörvik Vikström kunde rädda.

Efter 38 minuter kom 0-1. Granit Berisha spelade mot Edison Kelmendi som undvek offsiden då en Strömstadsspelare touchade bollen. Fri räddades hans första avslut men på returen kunde han peta in Grebbestads ledningsmål.

När Grebbestad väl fått hål på Strömstad kom nästa mål ganska snabbt för i 42:a minuten ställde Grebbestad om snabbt och Andrew Palumbo hittade in till Jesper Mattsson som sköt in 0-2.

Men minuten senare var det 1-2 av Aulon Bitiqi. Vad som föregick målet missade jag. Kan ha varit ett inspel till fri Aulon men hörde även att det var en felpassning från Grebbestadsspelare.

Andra halvlek
Andra halvlek öppnades till synes bra av Grebbestad. I den andra minuten grundlurade Oskar Lindberg sin försvarare och spelade in till Granit Berisha som inte fick någon fart på vänsterskottet som då räddades.

1-3 kom dock snabbt ändå. Grebbestad hade en hörna där Strömstadsförsvaret helmissade när man skulle nicka bort bollen som i stället hittade en fri Thomas Reinfjord som från nära håll satte bollen i nät.

Strax efter hittade Christoffer Söderlund fint Oskar Lindberg som sköt på ett tillslag men bollen smet precis utanför och då hade det gått 52 minuter.

Efter 56 minuter borde Grebbestad ökat på till 1-4 då Christoffer Söderlund hittade en helt fri Granit Berisha vid den bakre stolpen. Men Granit lyckades märkligt missa målet och 1-3 stod sig.

Men det stod sig bara i en minut. Då kom Strömstad i ett snabbt anfall på högerkanten och man hittade in till Filip Arnoldsson som fick på en bra träff och så var det 2-3 i matchen

Men efter detta kom Grebbestads spel av sig helt och inte mycket fungerade egentligen.

Båda lagen hade sedan några halvchanser via hörnor men 2-3 stod sig ganska länge i matchen.

Efter 81 minuter av matchen fick Petter Widén i Strömstad (tidigare i Grebbestad) sitt andra gula kort och därmed rött kort och Grebbestad var nu en man mer på planen.

Nästan direkt efter utvisningen så var Joakim Berggren nära att öka på. En Strömstads försvarare försökte tränga undan Joakim som gled undan men skottet smet precis utanför.

Men i 88:e minuten avgjordes matchen. Christoffer Söderlund hittade Joakim Berggren på vänsterkanten och Joakim tog sig fint ner och hittade in till Amel Licina som var helt fri och satte 2-4. Hans första mål för Grebbestads IF.

Och bara tre minuter senare kom även 2-5. Grebbestad ställde om med boll på Amel Licina men via ett motlägg blev det till en djupledsboll för Christoffer Söderlund som såg att Erik Sörvik Vikström var långt ute och han lobbade snyggt in bollen.

Direkt efter avspark blåstes matchen av.

Klar seger för Grebbestad men egentligen bara okej spel under de första 45 minuterna. Stora delar av den andra halvleken har mycket att önska.

IFK Strömstad-GIF 2-5 IFK Strömstad

Yes, äntligen verkar det vara klart för spelstart i tvåan, söndag 14 juni,