Intervju med Thomas Reinfjord om matchen mot Rakkestad

Thomas Reinfjord anslöt till Grebbestad från just norska Rakkestad IL inför hösten 2019. Nu blir det hans första match mot sitt forna lag.

Med fyra spelade matcher toppar Thomas Reinfjord den interna skytteligan tillsammans med Jesper Mattsson och Lukas Bäckström med två mål vardera. Men ser vi på mål + assist, ja då är Thomas bäst med 2+1= 3 poäng

Hej Thomas, det är ett par dagar sedan senaste matchen (intervju gjordes igår tisdag) mot norska Kråkeröy. Hur är läget ett par dagar senare?
– Det är väldigt bra. Vi har kommit bra igång med försäsongen och det känns väldigt bra. Vi har fått flera bra matcher och träningar nu så allt är bara bra.

Årets två första mål för dig i helgen som var
– Ja, det kändes bra. Alltid kul att göra mål men självklart var det viktigaste att vi vann matchen och fortsatt är obesegrade. Det är bra för självförtroende i laget. Vi spelade ganska bra och van matchen mot Kråkeröy. Personligt var jag väldigt nöjd med målen vilka kändes väldigt bra.

Det var ju i matchen mot norska Kråkeröy, hur tycker du matchen var?
– Sett på hela matchen var det en bra genomfört match. Vi ledde med 2-1 i paus. Det var väl inte perfekt i första halvlek utan vi släpper in dom en del i matchen. Men i den andra halvleken visade vi vad vi kan och då hängde dom inte med.

Du kom i fjol från norska Rakkestad och just dom möter vi till helgen. Det blir en speciell match för dig?
– Ja det är klart, det blir lite speciellt men det är en helt vanlig träningsmatch. Visst kommer det att bli roligt att spela mot många man känner.

Hur gärna vill du vara i start-11:an?
– Jag vill ju självklar spela så mycket som möjligt när man skall spela mot gamla lagkompisar, så jag vill vara med och bidra.

Vem vinner matchen?
– Det gör Grebbestad

Du kom i fjol med Kasper Wilson Jelsnes som fick en skada och har gått tillbaka till Rakkestad. Är han frisk och hel nu, vet du det?
– Han har börjat med uppbyggnad efter knäskadan. Det har gått bra men han är inte riktigt 100 % ännu. Han kanske kan spela typ 30 minuter? Han har spelat 30-45 minuter i de andra matcherna som Rakkestad spelat så han är på bättringsvägen.

Vet du om Rakkestad har samma tränare som i fjol?
– Nej, dom har fått in ett nytt tränarpar så det skall bli lite spännande att se. Jag har haft den ena killen som assisterande tränare men den andre känner jag inte till. Men jag känner ju till Rakkestad som lag och är bra känd med många.

Hur brukar dom ställa upp på planen, 4-4-2, 4-3-3, eller något annat.
– När jag var där brukade man spela 4-3-3.

Tycker man om att rulla boll inom laget eller går man med mycket långbollar?
– När jag var där spelade vi gärna med långa bollar över backlinje och att hitta ut på kanterna. Jag kan tänka mig att det är något liknande nu

Vi tackar för pratstunden och önskar lycka till på fredag
– Tusen tack

Thomas Reinfjord Rakkestad IF, Norge Truppen mot Rakkestad Norskt motstånd igen, Rakkestad IL kommer på besök

Tråkigt med förlusten men det var jättekul att kunna sitta hemma i soffan och titta. Bra bild och ljud. Hoppas ni fortsätter sända fler matcher. Kunde man köpa 50/50-lotter?

Igår 19:00

VÄNERSBORGS IF