Norskt motstånd igen, Rakkestad IL kommer på besök

Efter match mot norska Kråkeröy i helgen som var är det åter dags för match mot ett lag från grannlandet. Rakkestad IL kommer hit för match på fredag och det blir första matchen mellan lagen sedan 2008.

Rakkestad IL
Har tittat en del på Rakkestads hemsida men kan inte hitta något om spelade matcher och referat där. Så jag tog återigen lite hjälp av vår norrman i laget Thomas Reinfjord som kom från just Rakkestad inför hösten 2019.

Han meddelar att Rakkestad i alla fall har spelat två träningsmatcher. 0-0 mot Sarpsborg FK och så vann dom över Ås med 1-0.

Resultaten vittnar om tätt och bra försvarsspel. Vi nöjer oss med detta om Rakkestad då vi som sagt inte hittar så mycket på deras hemsida.

Grebbestads IF
Grebbestad har hunnit med fyra träningsmatcher och efter de tre inledande uddamålssegrarna belv det en klar seger med hela 5-1 mot norska Kråkeröy.

Men bakom segern döljer sig trots den klara segern ett tufft motstånd under i alla fall under den första halvleken.

Grebbestad fick en smakstart på matchen med mål redan efter 90 sekunder och efter 14 minuter stod det 2-0 och i båda fallen var det Thomas Reinfjord som var målskytt.

Men trots den tuffa starten jobbade sig Kråkeröy in bra i matchen och via en straff kunde man reducera till 2-1. Men trots bra spel från gästerna under resterande tid i första halvlek var det Grebbestad som gick till vila med 2-1-ledning

I den andra halvleken sedan var det inget snack om det, då tog Grebbestad över mer och kunde gå ifrån till en klar seger. De tre sista målen av Lukas Bäckström, Jesper Mattsson och Edison Kelmendi.

Forza GIF!

Vi tar en liten titt på tidigare möten med Rakkestad IL
Matcher sedan dessa börjades fyllas i på hemsidan, år 2000: Grebbestad och Rakkestad har mötts 1 ggr.
- Totalt matcher:  1 st, Grebbestad 1 vinster, 0 st oavgjort, Rakkestad 0 vinster, 4-1 i målskillnad
- Träningsmatcher:  1 st, Grebbestad 1 vinster, 0 st oavgjort, Rakkestad 0 vinster, 4-1 i målskillnad
- Tävlingsmatcher: Inga
- Fem senaste, senast först (endast en match spelad): GIF-RIL 4-1 (2008)