Seger mot Uddevalla som gjorde det bra

Grebbestads spel klaffade väl inte perfekt och Uddevalas krigare gjorde det jobbigt för Grebbestad. Men efter underläge med 1-2 i paus kund Grebbestad ändå vända till seger med 3-2. Segerskytt: Nyförvärvet Lukas Bäckström!

Tråkigt nog ingen komplett laguppställning på fogis från Uddevalla så inte namn på deras spelare överallt i referatet :-(

Första halvlek
Matchbilden var i mina ögon helt förväntad under de första 45 minuterna. Grebbestad med mer boll och Uddevalla med ett bra defensivt arbete med hård press mot Grebbestadsspelare och då med snabba omställningar. Ett Uddevallaspel vi sett sedan Agim Kastrati tog över IFK. Och dom gjorde det bra och störde Grebbestad.

Grebbestad hade inledningsvis svår att skapa chanser trots bollövertag och det dröjde till matchens 18:e minut inna första läget kom. Filip Hansson lyfte fram mot Andrew Palumbo som kom före utrusande Filip Skarin, lyfte bollen över honom men för långt och bollen rann ut till en inspark.

Men bara tre minuter senare hittade Granit Berisha fram till Andrew Palumbo som revs ner i straffområdet och Grebbestad fick en straff. En straff som Oskar Lindberg satte fint till 0-1.

Två målchanser gav två mål
Uddevalla hade inte mycket framåt under hela matchen men efter 34 minuter fick man en hörna som Grebbestad nickade undan. Men inte bättre än att Uddevalla nickade tillbaka bollen in till en fri kille (mittbacken nr 4) som kunde lyfta in 1-1 förbi Anders Tjernberg.

Grebbestad hade sedan ett skott av Joakim Berggren men Filip Skarin kunde rädda säkert.

Men det var knappt man trodde det var sant i 39:e minuten för när Uddevalla kom upp och skapade sin andra målchans, ja då kom 2-1 för hemmalaget. Med hjälp av svagt försvarsspel kom man igenom på en lågboll och passning snett in till en spelar som satte 2-1 för Uddevalla.

Knappast rättvist efter bollinnehav men visst skall Uddevalla berömmas för hårt och bra jobb, helt klart!

Grebbestad var sedan nära en kvittering när Oskar Lindberg och Granit Berisha fint samarbetade vilket ledde till ett friläge för Granit men Filip Skarin som stod upp kunde rädda.

Andra halvlek
Grebbestad öppnade ganska bra i den andra halvleken med högt tempo och Oskar Lindberg hade ett bra inspel efter 52 minuter men Uddevalla fick undan bollen. Men Grebbestad behöll trycket och Markus Svensson fick på ett bra skott men Uddevallas försvar var bra med och blockerade skottet.

Lyckade Grebbestadsbyten
Grebbestads inhoppare kom att spela avgörande roller i matchen. Först efter 71 minuter. David Karlsson (inhopp 4 minuter tidigare) slog en långboll upp mot Andrew Palumbo som tog sig igenom och satte 2-2. Men målet var aningens turligt då Andrew fick med sig ett par motlägg plus att han höll på att snubbla men ändå hittade balansen och kunde pricka in 2-2.

2-2 kom väl lite ologiskt med då Uddevalla kanske hade sin bästa period i matchen där man gjorde att inte mycket stämde i Grebbestads spel.

Efter 73 minuter kom Lukas Bäckström och Edison Kelmendi in och fem minuter senare spelade Grebbestad upp på Edison Kelmendi som spelade snett inåt bakåt till Lukas Bäckström som säkert placerade in 2-3.

Efter 88 minuter slog Anders Tjernberg en lång inspark och det blev till ett ypperligt läge då bollen nådde Thomas Reinfjord som tog med sig bollen och fick på et mycket bra skott men aningens för nära Filip Skarin som kunde rädda.

Grebbestad han med en bra möjlighet till och det var Joakim Berggren som fick på ett bra skott men Filip Skarin stod för en utmärkt räddning till en hörna.

Efter matchen fick jag en liten pratstund med Segerskytten Lukas Bäckström

Match mot Uddevalla och seger med 3-2. Vad är din bedömning av matchen som helhet?
– Jag tycker vi gör en okej match. Men det känns som det inte rikt vill sig men vi gör et okej.

Underläge 2-1 i halvlek var väl kanske inte rättvist sett efter bollinnehav men vi får till en vändning i den andra halvleken med två snabba mål och där du fick nöjet att sätta segermålet i ditt andra inhopp för Grebbestad. Beskriv målet
– Jag kommer inte riktigt ihåg hur det startade men vi vann boll och Oskar Landgren slog en boll ner på kanten till Edisom Kelmendi. Edison spelade snett inåt till mig precis innanför straffområdet och sköt lågt vid vänster stolpe. Så det var jäkligt roligt!

Skönt att få sätta segermålet
– Ja. Riktigt roligt faktiskt

Hur kändes inhoppet
– Ganska okej men det är Alltid svårt att hoppa in i matcherna så det lite rörigt. Men skönt att få 20 minuter.

IFK Uddevalla-GIF 2-3 IFK Uddevalla Lite bilder från Uddevalla-Grebbestad

Känns spontant som att en anfallare till borde vara aktuell. Tror man hade en plats vigd för Anton Henriksson, men nu valde han att spela på en högre nivå, så GIF får söka vidare. Må hända kan Kungshamns Jesper Mattsson vara ett allternativ?

2020-02-14 19:30

IFK UDDEVALLA