5-1 när Gif slog Henån

En stark andra halvlek bäddade för Grebbestads 5-1 på Hagavallen i Grebbestad mot div-5 laget Henån. Henån spelade bra i första halvlek men orkade inte sedan i den andra.

Grebbestad fick en olycklig start då Stratos Kenstanlis tvingades utgå redan efter fem minuters spel med en sträckning. – Det var inte bra. Han är nog borta en månad, sa Grebbestads tränare Björn Berntsson.

Henån var som sagt bra i den första halvleken där man hade lite medvind. Första heta chansen fick också Henån men Grebbestads Jan Svensson kunde tippa till hörna.

Grebbestad hade inte speciellt mycket framåt innan man efter 25 minuter tog ledningen när Julian Herrera spelade fram Peter Karlsson som snyggt lobbsköt in 1-0.

Henån fick ett nytt bra läge efter 35 minuter där Grebbestads Jan Svensson åter var med fint och kunde rädda till hörna. På den följande hörnan som inte Grebbestad fick undan kunde Henån trycka in andrabollen till rättvisa 1-1 vilket stod sig halvleken ut.

Till andra halvlek gjorde Grebbestad några byten samt att man gick in med tre central mittfältare och detta gjorde att man tog över matchen helt och Henån kom knappt över på Grebbestads planhalva i den andra halvleken.

Nyförvärvet Jonathan Palm gjorde sitt första mål i Grebbestads tröja när han sprang igenom och kunde stöta bollen in i mål förbi den utrusande målvakten efter 55 minuters spel.

Nästan omedelbart efter kom 3-1 efter matchen snyggaste anfall där avslutningsvis Jonathan Palm spelade fram till Jens Plate som elegant placerade in bollen.

Grebbestad fortsatte att trycka på och Jonas Söderlund satte 4-1 med ett långskott som var välplacerat. Med kvarten kvar spikades slutresultatet till 5-1 när Jonas Söderlund snyggt med en språngskalle nickade in Martin Kallins frispark.

På slutet slappnade Grebbestad av något och Henån kunde komma i ett par kontringslägen där den bästa var riktigt farlig men Henån spelaren var trött i avslutningsläget och trots att bollen gick förbi Grebbestads målvakt var det aldrig farligt då försvaret jobbat bra med hem och kunde rensa undan bollen.

– Vi började första halvlek dåligt, vi har många nya unga killar och dom är inte riktigt vana med att spela som a-laget gör men vi spelade upp oss och andra halvlek var riktigt bra och vi gör några fina mål.

Erik Spindel, Martin Kallin och Markus Svensson var bra idag. Dessutom kommer Jonathan Palm att bli viktig för oss framme. Totalt sett var det ett steg framåt jämfört med matchen i torsdags, sa Grebbestads tränare Björn Berntsson.

Det gör gott med Martin Kallin i försvaret och han och Erik Spindel var mycket duktiga. Markus Svensson och Julian Herrera och Jonathan Palm var bra dom med. Vad det gäller ungdomarna så spelar förståndigt och det är inte så att dom bara dänger upp bollen och slår bort den. Dom släpper boll fint och rör bra på sig, berömmer Grebbestads lagledare Bengt Mattsson.

Laget, 4-4-2 från vänster:
Jan Svensson
Pelle Wintzell